Wiek: 36 Posty: 543 Podziękowania: 6/5 Skąd: far far away
Wysłany: 2007-07-21, 22:47
Dragon Ball :D wiem że wielu uważa ten serial za kiepskiego reprezentanta anima, ale to jedyny anime który widziałem i do tego strasznie mi sie podoba;)
Obecnie jestem fanem i regularnie oglądam anime Bleach (Hichigo- jeden z głównych bohaterów negatywnych jest w moim Awatarze), które z początku zaskoczyło mnie i ogromnie zaciekawiło efektownymi walkami, jednakże z naciskiem na fabułę. Niestety obecnie (na 210 odcinek) wszystko zmierza ku typowi "Dragon Ball'a :/, czyli wstępowanie ciągłych i nużących sekwencji walki, oraz ich schematyczność).
No cóż, mi się osobiście podoba Shaman King, bardzo ciekawa fabuła, czeka na jego kontynuację. Nie lubię anime-karcianek, typu Yu-Gi-O czy jak to się piszę ;P
Obecnie jestem fanem i regularnie oglądam anime Bleach (Hichigo- jeden z głównych bohaterów negatywnych jest w moim Awatarze),
Ja tez, ja tez! Chociaz masz racje, seria z Arancarami to jedno wielkie machanie mieczem i prawie nic poza tym. Ale pierwszej serii jestem wielka fanka.
Poza tym lubie mangi i anime o samurajach: Miecz Niesmiertelnego, Samuraj Chammpo oraz Samuraj Dipper Kyo; fantasy/sf: Koukaku no Regios, Eden; shojo: Skip Beat, Toradora.
To tylko niektore z moich ulubionych, jest tego za duzo zeby wymieniac
Z pelnometrazowych anime zachwycil mnie Szept Serca.
_________________ Nawet jeśliś czysty jak kryształ i odmawiasz modlitwę przed zaśnięciem, możesz stać sie likantropem, gdy lśni księżyc w pełni...
"A ja chce być ptakiem, bo ptaki srają na wszystko z góry." Jarosław Warczyglowski
Wszystki kobiety sa aniolami, lecz gdy zycie plamie im skrzydla, pozostaje tylko latanie na miotle...
Ja wprost uwielbiam Slayers ! Szczególnie pierwsze sezony
Moją ulubioną postacią jest Gauri Gabriev, wojownik o umyśle tak tępym, że nawet Minsc wydaje się być elokwentny w porównaniu z nim
No i te ich zaklęcia. Łatwo znaleźć dla nich Baldurowe odpowiedniki.
Elfen Lied- póki co lepszego anime jeszcze nie widziałem jak dla mnie ;) (i nie mówię tutaj o tej rzezi co się czasami nawet przez cały odcinek potrafi przewijać ;P Smutne, ale może właśnie dlatego mi się spodobało :). Lubię też oczywiście Dragonballa, Teknomena czy Rycerzy Zodiaku ;) Slayers z powodu zawartego w nim humoru też mi przypadł do gustu. Kiedyś jeszcze lubiłem takie anime z kosmicznymi elfami mającymi niebieskie włosy ale tytułu zapomniałem ;P.
_________________ Nieistnienie Błogosławieństwem... ...Krwawe Dłonie Khaina, Awatar Cienia Śmierci, Powiernik Kosy Zarazy I Cierpienia, Mistrz Sztuki Wojennej Trzeciego Bastionu Chaosu, Jedyny Prawdziwy Cień, Nosiciel Jedynej Prawdy Absolutu I Wiecznej Ciszy...
Milcz Psie I Klękaj Przede Mną Albowiem Jam Twym Panem Jest I Ukarać Cię Przybyłem... - Trzeci Lord Cienia
Zawsze wolałem tą pyskatą czarodziejkę <zapomniałem imienia>. :P
Chodzi Ci o Linę Inverse ? Rudowłosą, główną bohaterkę animy ? Ona też jest fajna, a w duecie z Gaurim to po prostu kabaret. Poza tym to istna Czarownica na epickim levelu
Oooo sobie w końcu znalazłem to anime, Crest of The Star- jak dla mnie baaardzo fajne anime :) A Lina rządzi! I te miny jak posiłek zauważyli ^^.
_________________ Nieistnienie Błogosławieństwem... ...Krwawe Dłonie Khaina, Awatar Cienia Śmierci, Powiernik Kosy Zarazy I Cierpienia, Mistrz Sztuki Wojennej Trzeciego Bastionu Chaosu, Jedyny Prawdziwy Cień, Nosiciel Jedynej Prawdy Absolutu I Wiecznej Ciszy...
Milcz Psie I Klękaj Przede Mną Albowiem Jam Twym Panem Jest I Ukarać Cię Przybyłem... - Trzeci Lord Cienia
Mam wiele ulubionych anime - jak na otaku przystało - zwłaszcza One Piece, 07-Ghost i Księżniczka Mononoke. Najgorsze są Pokemony albo Dinosaur King, osobiście uważam je za dziecinne i badziewne. Teraz oglądam One Piece (skończyłam na 410 ep), 07-Ghost (17 ep) oraz Chaos;Head (3 ep).
Jako ciekawostkę to powiem, że Cowboy Bebop ma zostać zrobiony jako normalny film live action przez amerykanów, a postać Spika Spigela (głównego bohatera) ma zostać odtworzona przez Keanu Reevesa. Informacje pierwsze o tym wystąpiły już na Filmwebie i magazynach jak Otaku.
To jeszcze powiedz, co lubisz, bo jednolinijkowce znikną...
Jednolinijkowe zdanie jest git. Wyraża mój stosunek, oraz jasno mówi, że teges rodzaj kinematografii mnie kręci. Co więcej chcesz się dowiedzieć? Gatunki anime ? Hmm..
Wszystko poza horrorami, nazbyt nudziarskimi tytułami, jak i psycho-anime (np. Angel Egg). Głównie komedyjki i romansidła. Fantasy również jest super.
_________________ "Czemu czarodzieje nie rządzą światem?
Bo jakby dać im kawałek sznurka, każdy ciągnąłby w inną stronę" - Terry Pratchett
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum