Inkwizycja miała wiele wad ale akurat lepszych walk że smokami nigdzie nie widziałem. Chociaż nadal nie rozumiem dlaczego machanie skrzydłami przyciągało wrogów zamiast ich odpychać.
Wiek: 100 Posty: 153 Podziękowania: 17/23 Skąd: z Kociej Wieży
Wysłany: 2021-07-10, 22:52
torian napisał/a:
Inkwizycja miała wiele wad ale akurat lepszych walk że smokami nigdzie nie widziałem. Chociaż nadal nie rozumiem dlaczego machanie skrzydłami przyciągało wrogów zamiast ich odpychać.
Mam bardzo podobne odczucia, torian.
Co do BG3, na razie jest za mały wycinek fabuły, za dużo się zmienia, żebym mogła stwierdzić w jakim kierunku się przesunie. Mnie gra sprawiła przyjemność(na tym etapie), ale nie miałam mega oczekiwań. Jeśli fabularnie się nic nie zepsuje, a towarzysze(i nasza postać) będą mieli interesujące historie i wtrącenia, to będę zadowolona, nawet jeśli część mechaniki jest mi nie w smak.
No, ale ja jestem dziwnym stworzeniem, bo lubię wiele skrajnych produkcji.
_________________ Nie drażnić lwa!
- Dlaczego? - zapytałem dozorcy.
- Dostaje biegunki - odrzekł.
Stanisław Jerzy Lec
Mi osobiście bardziej przypadły walki z Dragon's Dogma i nie mówię tutaj koniecznie o końcowym bossie, tylko o mniejszych smokach, gryfach, ogólnie moim zdaniem system walki jest lepszy.
Kupiłem betę BG3 zaraz po wyjściu i do tej pory nie przeszedłem całej dostępnej zawartości
EDIT: Jest jeszcze Monster Hunter, ale to trochę inna formuła.
Czytając Twój post zainteresowałem się tytułem (Black Geyser), ograłem na dniach choć premiera dopiero 17 marca. Mimo wszystko zostało tak niewiele czasu, a twórcy zapowiadają, że większą część kontentu już udostępnili i musze przyznać, że.........
Poza animacjami czarowania, które są dla mnie po prostu majstersztykiem (coś pięknęgo naprawdę), wytrzymałem nawet sterylną, czystą niczym w klockach lego grafikę, gra ma baaardzo słabą zawartość. Miasta puste, pozbawione klimatu, zero informacji o świecie w którym gramy, mieszkańcy dodani na siłę, a questy posiadają tylko Ci, którzy kręcą w większości główny wątek. Jak dla mnie? Grafika lokacji świetna, potencjał jest, naprawdę, ale zawartość? Uboga i nudna. Wytrzymałem 22h i po pierwszej zajawkach czar prysł i przyszła pustota i nuda. Wkurza mnie, że twórców było stac na bardzo drogi "voice acting", a nie na to by wypełnić po brzegi zawartością, fabułą i ciekawymi questami krainę, którą stworzyli. Szkoda. A przypominając sobie ociekającego zawartością Baldura 1 czy 2 (o modach nie wspomnę) to już w ogole. Obawiam się, że w ten sposób ludzie jeszcze bardziej się zniechęcą do tego typu izometrycznych RPG.
greegarak Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"
"....dodać elewację terenu (możliwe na silniku izometrycznym, 3d do tego nie potrzebne), wprowadzić więcej opcji taktycznych (chwytanie, bycza szarża etc.). To byłoby pożądane rozwinięcie formuły BG...
Masz mości panie przykład gry izometrycznej z elewacją terenu?
Co do dugiej części wypowiedzi - zgoda, bo takie opcje sprawdziły się w TofEE. Aczkolwiek w BG najbardziej brakuje dobrych skryptów przeciwników i potyczek na miarę bitw wojennych (rozległe lokacje i mnoga ilość przeciwników i sojuszników, bo uważam że BG ma w sobie wbudowane taktyczne zarządzanie grupami większymi niż sześć osób)
Masz mości panie przykład gry izometrycznej z elewacją terenu?
Sporo gier z mapkami 2D symuluje wysokość terenu. Trzeba tylko przypisać konkretne modyfikatory/efekty poszczególnym elementom otoczenia.
Grałem jakiś czas temu w Ultimate General: Gettysburg, taki drobny RTS. Jednostki na wzgórzu miały większy zasięg i celność, a rzeka, pomimo iż była w sumie płaską krechą na mapie, spowalniała jednostki.
Ta wypowiedź gości z Lariana, którą zacytowałeś mówi wszystko co trzeba wiedzieć o nowym Divinity. Szanują BG tak samo jak Amazon LotR-a.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum