Prosiłbym o wypowiedzenie się, bo do lipca, wierzyć można że YouTube będzie w takiej formie funkcjonować, co teraz się wrzuci i zaimplementuje itd...zostanie. "Nastawy" YouTube działają wstecz, czyli jak będzie teraz to zachowa się i po zmianach.....Na czym mają polegać, teraz to mało ważne, najważniejsze by wykorzystać maksymalnie medium jakim jest YouTube, szkoda 9 lat jak nie więcej działalności CoB i ludzi z nim związanych, po długim weekendzie jak nie będzie żadnych propozycji, tak zasugerowałem Kinskiemu, robimy według własnego widzimisię, oczywiście decydujący głos ma Kinski, ja póki mam trochę wolnego, pomogę na miarę swoich sił, a jak trzeba będzie to pobudzę z letargu innych starszawych sympatyków cRPG- ów
---------
Pozdrawiam wszystkim i zapraszam do przedstawienia swoich propozycji
Posty: 5143 Podziękowania: 469/316 Skąd: Island of Misfit Toys
Wysłany: 2013-05-03, 12:13
Nobanion napisał/a:
bo do lipca, wierzyć można że YouTube będzie w takiej formie funkcjonować, co teraz się wrzuci i zaimplementuje itd...zostanie.
Nie rozumiem. Nie będzie YT? Czy po prostu wrzucanie będzie np. płatne?
Wrzucajcie, panowie, wrzucajcie (a kopie zachowujcie - może kiedyś implementowanie filmików w WD będzie działało jak należy, więc i tam się z czasem wrzuci).
Propozycje już chyba padły - i sądzę, że w takiej formie jak Wy to robicie (tak tez to ujmuje opis konta) jest ok - Ty Przewodnik, ukazujący piękno świata BG, Kinski - Mistrz Taktyk i Sztu(cze)k wszelakich.
Kontakt ze mną - via mail (morgan19[at]interia.pl) lub GG (9928331)
Szukał długo...długo, tajemnie, nie zwierzając się ludziom.
Oczy jego były rozświecone wewnętrznym odbłyskiem jasnej idei.
Szukał....
- i to, na co patrzał, nie zadowalało go.
Gdzie? (...)
Trwożnie, pytająco usiłował wszystko poznać, zobaczyć...
Nie ma....
badał, wgłębiał się, szukał...
Nie ma, w ludziach nie ma, w ich myślach, tworach...
Wszystko szare, przeciętne, monotonne.... (...)
wszystko obszedł... w społeczeństwie, w ludziach, nigdzie.
a może źle szukał?
nie - ależ nie. Obszedł wszystko, wszystko widział, wszędy pytał....
a może jest za brutalny? może jego dusza - ta harfa Eola - ma za grube struny, by na nich mogły zadrgać i zafalować subtelne tajemnice?
nie.
przecież ten błysk, przecież czuł, dlatego szukał......."I jeśli kiedykolwiek umrę – a wiem, że umrę w bardzo krótkim czasie – umrę, zgłębiwszy ten świat z bliska i z daleka, z góry i z dołu, ale z nim nie pogodzony. Umrę i On zapyta mnie wówczas: «Czy było ci tam dobrze, czy źle?» Ja zaś będę milczeć, opuszczę wzrok i będę milczeć. Niemota taka znana jest wszystkim, którzy zebrali żniwo wielodniowego i zapamiętałego pijaństwa. Czyż bowiem życie ludzkie nie jest chwilowym otępieniem duszy, a także jej zaćmieniem? Wszyscy jesteśmy jakby pijani, każdy na swój sposób; jeden wypił mniej, inny więcej. I na różnych różnie to działa: jeden śmieje się światu w twarz, a inny skłania głowę na piersi tego świata i płacze. Jeden już się wyrzygał i jest mu dobrze, a innego dopiero zaczęło mdlić. A cóż ja? Wiele zaznałem, ale nic nie zdziałałem. Nigdy się nawet tak naprawdę nie roześmiałem i ani razu mnie nie zemdliło. Ja, który doznałem w tym świecie tyle, że tracę rachunek i zapominam kolejności – ja jestem najtrzeźwiejszy z całego świata; na mnie to wszystko marnie działa... «Dlaczego milczysz?» – spyta Pan, spowity w błękitne błyskawice. A co ja mu powiem? Nic, tylko będę milczeć i milczeć...Ta łza nie jest wyrazem żalu, ta łza nie jest smutkiem,
to łza ...
nieporadności,
bolesne piękno,
bezsilność bezkresu piękności
i minimalistycznych możliwości.
Ta łza, to łza niewolnika.
Chcę czuć, móc czuć piękno
zamknięty w szklanej łzie ...
Ja umieram na zawsze
szczelnie zamknięty w podświadomości,
zatruty, zawstydzony,
zaszczuty ...
Ja umieram na zawsze.
To bezkres palety odczuć zamknięty
w zubożałości możliwości ...
Ja umieram
na zawsze. Lost Illusions Tavern Impressiones maiores || (post)Impressiones Cattæ | Impressiones Ænigmællæ | Impressiones Foliællæ Corpus Tuum (18+) | Impressiones Rosellæ || Impressiones maximæ || Impressiones amorosæ | Anti- et postimpr. amorosæ
Nie, nie można się cieszyć, że mamy nową formę sponsorowania developmentu, szansę na spełnienie tych marzeń o prawdziwej ewolucji crpegów, gier lepszych niż baldury czy arcanum.
Ostatnio zmieniony przez morgan 2013-05-03, 12:26, w całości zmieniany 1 raz
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2013-05-03, 12:23
Cytat:
Wrzucajcie, panowie, wrzucajcie (a kopie zachowujcie - może kiedyś implementowanie filmików w WD będzie działało jak należy, więc i tam się z czasem wrzuci).
Tak, cześć ma być płatne, obostrzenia amerykańskie związane z prawami autorskimi itd...Oczywiście to są propozycje i czy zostaną przeprowadzone, nie wiem, ale patrząc po działaniach pewnych, śmiem wątpić, czy nie położą swoich rąk na YouTube
Cytat:
Propozycje już chyba padły - i sądzę, że w takiej formie jak Wy to robicie (tak tez to ujmuje opis konta) jest ok - Ty Przewodnik, ukazujący piękno świata BG, Kinski - Mistrz Taktyk.
[/quote]
Dla mnie propozycje są zbyt ogólne, dobrze by było znać opinię innych np. dajcie wszystkie trailery jakie były do gier z serii Zapomnianych Krain, ba z Wieloświatu :) Chcemy w formie klipów z podkładem Rammstein całej grafiki zawartej na CoB itp..itd...Swoją drogą przykład przykładem, ale lubię Rammsteina :)
Wysłany: 2013-05-03, 12:35
Nobanion napisał/a:
ajcie wszystkie trailery jakie były do gier z serii Zapomnianych Krain, ba z Wieloświatu :)
A to po co? Pełno tego na YT (choć pewnie to również był element żartu)
A recepta jest prosta (jakkolwiek trudna byłaby do zrealizowania) - dajcie ludziom coś wyjątkowego, czego nie ma gdzie indziej. I nie sądzę bym napisał zbyt ogólnikowo - Kinski i tak będzie kierował się swoim zdaniem i nosem (który na ogół go nie zawodzi), a dawanie mu porad czy wskazówek można porównać do prób przekonania tygrysa by olał mięso i przerzucił się na wegetarianizm;) A Ty? Też przecież nie zaliczasz się do ludzi, których można ugłaskać;)
Wybacz, że tak to polemicznie brzmi - bynajmniej, ostatnią rzeczą, jaką bym chciał to spowodować tu jakieś tarcia, zwłaszcza, że wykonujecie kawał zarąbistej roboty - i tylko tak dalej.
Szukał....
Gdzie? (...)
Nie ma....
a może źle szukał?
a może jest za brutalny? może jego dusza - ta harfa Eola - ma za grube struny, by na nich mogły zadrgać i zafalować subtelne tajemnice?
nie.
przecież ten błysk, przecież czuł, dlatego szukał......."I jeśli kiedykolwiek umrę – a wiem, że umrę w bardzo krótkim czasie – umrę, zgłębiwszy ten świat z bliska i z daleka, z góry i z dołu, ale z nim nie pogodzony. Umrę i On zapyta mnie wówczas: «Czy było ci tam dobrze, czy źle?» Ja zaś będę milczeć, opuszczę wzrok i będę milczeć. Niemota taka znana jest wszystkim, którzy zebrali żniwo wielodniowego i zapamiętałego pijaństwa. Czyż bowiem życie ludzkie nie jest chwilowym otępieniem duszy, a także jej zaćmieniem? Wszyscy jesteśmy jakby pijani, każdy na swój sposób; jeden wypił mniej, inny więcej. I na różnych różnie to działa: jeden śmieje się światu w twarz, a inny skłania głowę na piersi tego świata i płacze. Jeden już się wyrzygał i jest mu dobrze, a innego dopiero zaczęło mdlić. A cóż ja? Wiele zaznałem, ale nic nie zdziałałem. Nigdy się nawet tak naprawdę nie roześmiałem i ani razu mnie nie zemdliło. Ja, który doznałem w tym świecie tyle, że tracę rachunek i zapominam kolejności – ja jestem najtrzeźwiejszy z całego świata; na mnie to wszystko marnie działa... «Dlaczego milczysz?» – spyta Pan, spowity w błękitne błyskawice. A co ja mu powiem? Nic, tylko będę milczeć i milczeć...Ta łza nie jest wyrazem żalu, ta łza nie jest smutkiem,
to łza ...
nieporadności,
bolesne piękno,
Ja umieram na zawsze
zatruty, zawstydzony,
zaszczuty ...
Ja umieram na zawsze.
Ja umieram
na zawsze. Lost Illusions Tavern Impressiones maiores || (post)Impressiones Cattæ | Impressiones Ænigmællæ | Impressiones Foliællæ Corpus Tuum (18+) | Impressiones Rosellæ || Impressiones maximæ || Impressiones amorosæ | Anti- et postimpr. amorosæ
Nie, nie można się cieszyć, że mamy nową formę sponsorowania developmentu, szansę na spełnienie tych marzeń o prawdziwej ewolucji crpegów, gier lepszych niż baldury czy arcanum.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2013-05-03, 12:58
Polemika, to jest to :) Właśnie mi podsunąłeś ciekawą myśl swoją wypowiedzią, i o to przecież chodzi :) Jeszcze do poniedziałku czas, może jeszcze kto się wypowie?
Wiek: 34 Posty: 1432 Podziękowania: 39/38 Skąd: Z chomikowa
Wysłany: 2013-05-03, 14:01
Eksperymentowaliście z głosem w końcu? Takie filmiki są fajne i spoko, ale format jest mocno ograniczony. Gdyby była/y za tym jakaś osobowość/i to można by zaimplementować jakąś publicystykę, konkretny komentarz, klaryfikację, coś dla szerszego kręgu.
Eksperymentowaliście z głosem w końcu? Takie filmiki są fajne i spoko, ale format jest mocno ograniczony. Gdyby była/y za tym jakaś osobowość/i to można by zaimplementować jakąś publicystykę, konkretny komentarz, klaryfikację, coś dla szerszego kręgu.
Wyjaśnij.
Cytat:
Clan? A po co to tak?
Dla prestiżu ;). Na upartego moglibyśmy wprowadzić dwujęzyczność - zawsze to większa publika ;-]
Cytat:
dajcie ludziom coś wyjątkowego, czego nie ma gdzie indziej
Część podejmowanych "tematów" (w porównaniu do innych wideo) będzie wspólna, ale zrobiona inaczej. Na pewno nie będzie szkolnych błędów typu:
- rzucanie Wyłomem w Kangaxxa,
- traktowanie Oddechem smoka Amelissany,
- atakowanie magiczną bronią przeciwników pod wpływem OpMB, itd.
Myślę że walki z potężniejszymi przeciwnikami, rozegrane w ciekawy sposób, przyjemnie się ogląda. Walki w każdym RPG zawsze składają się z pauzy, co może nudzić kogoś kto chciałby zobaczyć widowiskową walkę - dla samej walki. Może z najciekawszych walk powycinać pauzę i zostawić samą walkę? Konsole cheatów można pokazać i podstawy modowania, choćby jak zainstalować i jak wygląda NI. Ponadto prezentacje najciekawszych modów w tej postaci byłby fajne. Oczywiście jakoś powycinane urywki, by nie było to przydługie tylko by zaciekawiło. Jest dużo modów z NPC, zobaczyć z nimi jakąś walkę już coś mówi o tym czy będzie nam się z konretnym NPC dobrze grało. Nagrać cutscenki i stworzyć jakiś montaż z przejściem BG2? Filmik o miksturkach, nigdy mi się nie chciało sprawdzać która jest fajna, a która bezużyteczna i zostawały tylko te leczenie, reszta leciała do sklepu :) Gdzie można znaleźć wszystkie składniki potrzebne do złożenia lepszych itemów, oczywiście w urywkach czyli lokacja gdzie jest potrzebny składnik, bez pokazywania przejścia z lochów Irenicusa do Podmroku, tylko najpierw kawałek z lochami Irenicusa, a potem z Podmrokiem. Chyba się zaczynam rozkręcać, już się zamykam :D
Wysłany: 2013-05-09, 13:51
viader napisał/a:
Jest dużo modów z NPC
ja bym to trochę przeredagował, konkretnie dodając słowo za po jest;)
viader napisał/a:
Ponadto prezentacje najciekawszych modów w tej postaci byłby fajne.
Tu się zgodzę - bardzo podobał się mi Nobanionowy minifilmik z lokacjami dodanymi w WoBG. Rzecz oczywista, że wyłuskać takie coś chociażby z kilku modów stanowi spore wyzwanie (przede wszystkim jak pisze powyżej Kinski z uwagi na czasochłonność).
Cytat:
Żeby zachować przyzwoity poziom i urozmaicenie - potrzeba czasu.
Nagabywałem, bo Nobanion wspominał coś o poniedziałku, jako terminus ad quem.
Szukał....
Gdzie? (...)
Nie ma....
a może źle szukał?
nie.
to łza ...
nieporadności,
bolesne piękno,
Ja umieram na zawsze
zatruty, zawstydzony,
zaszczuty ...
Ja umieram na zawsze.
Ja umieram
Pomysł o opracowaniu wyszedł ode mnie (tak jak jeszcze jedna malutka koncepcja na temat której spiskowałem z Draadielem, ale na razie ciiii...).
Oba plany nie upadły, ale uległy odroczeniu. Do wakacji. Na razie magisterka i sesja spędzają mi sen z powiek (kogo ja oszukuję, i tak będzie wrzesień...).
Za wcześnie się z tym wyrwałem, ale ruszy.
To tak tytułem usprawiedliwienia.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2013-06-14, 19:27
Powolutku, małymi krokami coś się robi, coś się dzieje, udało się na dwóch dużych portalach umieścić odniesienie do YT, dogadałem się z ich właścicielami Kinski zrobił fajnie baner, sympatycznie to wygląda w poleconych stronach np.
http://eufigames.com/
Klik na baner i już jesteśmy....
----
Jeszcze jest na innym forum, ale akurat bez banera, a w planach jeszcze jest kilka miejsc, ale proza życia ma to do siebie, że jest mało czasu , ale powtórzę się- powoli
-----
Napisałbym więcej, ale ważne jest co jest, (a trochę filmów jest, wejść też........)
a nie plany dotyczące YT, a jak będzie to będzie
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2013-08-19, 14:30
Z różnych powodów mniej się udzielałem, ale i tak udało się namówić forumodzierżców innych serwisów by zalinkowali kanał YouTube, bez zasady wzajemności co jak dla mnie, póki co jest ważne...nie są to RPG- owe, ale powoli i tam się dogadam...Zawsze więcej zostanie w pamięci internetowego świata :)
http://forums.civ.org.pl/...7&page=0#309886
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum