Część osób z dawnego składu grupy jest już zupełnie nieaktywna na Forum, a niektórzy dali znać, że niestety nie będą w stanie pomagać w pracach grupy. Oficjalnie w dniu dzisiejszym opuszczają grupę: Li, Lua Nova, claudiad, kol oraz Semaj.
Szczególne podziękowania kieruję do Li oraz kola, jako dawnych avatarów grupy (znanej wtedy jeszcze jako Czciciele Bane'a).
Ale na szczęście na tym nie koniec! Również w dniu dzisiejszym oficjalnie (choć tak naprawdę nad korektami pracują już od pewnego czasu) do grona Czcicieli Azutha dołączają Christoff oraz porfirion. Witam serdecznie, jednocześnie życzę udanej i efektywnej dalszej pracy!
I dla mnie nadszedł czas pożegnania z Grupą, dlatego proszę, Tessarcho, o skreślenie mnie z listy jej aktywnych członków.
Czynię to z niekłamanym żalem; raz, że z pewnością nie zrobiłem tego wszystkiego, co chciałbym i co należałoby zrobić (ale tak to najczęściej w życiu bywa), a dwa, że była to praca z językiem, która dla mnie zawsze była przyjemna i pouczająca. Niesamowicie miło wspominam na przykład wakacje sprzed dwóch lat, kiedy wspólnie z morganem intensywnie pracowaliśmy nad dotłumaczeniem i korektą Check the Bodies i te dziesiątki wymienionych maili, w których roztrząsaliśmy, jak dopasować wypowiedź do postaci i do sytuacji, jak poradzić sobie z gierką słowną czy odniesieniem kulturowym itd.
Żal jeszcze dlatego, bo zdaję sobie sprawę, jak szeroko zakrojone są obecne plany zarówno Gwiazd Mystry (tę grupę również opuszczam) jak i Czcicieli Azutha. Jeśli zatem ktoś czuje się na siłach, to zachęcam do wsparcia Grupy swoimi umiejętnościami - na pewno Tessarcha zadba o to, by się nie marnowały.
A Czcicielom Azutha życzę powodzenia i wytrwałości w realizacji nakreślonych planów.
Od czasu, gdy kilka miesięcy temu zakomunikowałeś mi o planach swojego odejścia, ciągle (pomimo kilkukrotnych deklaracji odejścia po ukończeniu zaplanowanych prac) łudziłem się, że jednak coś skłoni Cię do pozostania - a to nowe, spore zadanie Gwiazd, a to Zmiana, a to plany związane z PDPL itd. Miałem nadzieję, choć wiedziałem (znając powody), że ten moment nadejdzie.
W imieniu CoBu dziękuję Ci za cały Twój - ogromny - wkład w tłumaczenia i korekty, w życie Forum, cenne uwagi, celne pointy, uświadamianie literackie i multum innych rzeczy, których wyliczyć nie sposób tak na szybko. Każdy Twój post wzbogacał nas - przyjemnością było ich czytanie. Nie minę się z prawdą, kiedy stwierdzę, że byłeś jak gwiazda na CoBowym firmamencie.
Pamiętaj, że my tu będziemy; gdybyś kiedyś poczuł nostalgię - wracaj śmiało.
Przede wszystkim ogromne i piękne dzięki za wszystko, czego dokonałeś na rzecz naszej Baldurowej społeczności. Tak osobiście (ale myślę, że i w imieniu pozostałych Czcicieli) szczególnie dziękuję za poradnik tłumaczenia, który popełniłeś wraz z morganem, bo także w działaniach korektorskich okazał się nieocenioną pomocą.
Ufam, że mimo odejścia z aktywnego działania w grupach Czcicieli i Gwiazd nie opuszczasz nas tak zupełnie, dlatego nie chcę pisać "żegnaj", a "do zobaczenia" A kiedy Ciebie nie będzie, z pewnością będziemy Cię miło wspominać.
Żałuję, że nie miałem okazji z tobą popracować, Aristo, niestety minęliśmy się, jeśli chodzi o współpracę dla Gwiazd i Czcicieli, ale życzę ci powodzenia w dalszej działalności zawodowej i życiu prywatnym. I zaglądaj na CoBa!
Wypiję piwko za twoje zdrowie!
_________________ Then they summoned me over to join in with them
To the dance of the death.
Into the circle of fire I followed them
Into the middle I was led
To trochę nie moja Grupa, ale Gwiazdy Mystry też opuszczasz, więc...
Ech, brak mi słów. Podobnie jak Meisarcha łudziłem się jeszcze przez te kilka ostatnich miesięcy, że jednak zmienisz zdanie. Będzie mi brakować Twojego zdrowego rozsądku, trzeźwej oceny sytuacji, trafnych uwag i mądrych porad. No i tej świadomości, że jednak jesteś gdzieś w pobliżu SoMu.
Dzięki za wszystko, stary.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum