Z uwagi na brak programu konfiguracyjnego znanego nam z "vanila" BG wersja EE zmusza nas do ręcznego zmieniania wartości w pliku baldur.ini jaki znajduje się w katalogu gry. Poniżej lista tego co zmienić możemy (pomijam rzeczy jakie ustawiaja się same zależnie od konfiguracji sprzętowej). Kilku funkcji nie jestem pewny - pozostawiam je więc bez opisu i zachęcam do podzielenia się przez innych informacją o co chodzi :
'Window', 'Full Screen' //0=gra w oknie, 1=tryb pełnoekranowy
'Game Options', 'Bored Timeout' // Czas po jakim postaci będą narzekać na nudę w przypadku bezczynności, im niższa wartość tym częściej będzie słychać ich odzywki
'Keymap Quick Slots', 'Characters 1&2', // wybierz postaci z drużyny (1 i 2)
'Keymap Quick Slots', 'Characters 3&4', // wybierz postaci z drużyny (3,4)
'Keymap Quick Slots', 'Characters 5&6', // wybierz postaci z drużyny (5,6)
'Keymap Quick Slots', 'Select all', // wybierz wszystkie postaci z drużyny
'Keymap Quick Slots', 'Zoom In ' //?
'Keymap Quick Slots', 'Zoom Out', //?
W sekcji "Keymaps" nalezy wpisać numer jaki jest przyporządkowany do konkretnego klawisza by móc sobie np zmienić skrót do ekwipunku z domyślngo I na E... niestety listy nie mam więc nie powiem który numer ma dana literka ;)
Może przytoczę twierdzenie Liberty'ego, które jakoś tak idzie: planujesz jakiś projekt, wyznacz sobie termin, pomnóż potrzebny czas przez 2 a i tak nie zdążysz.
Wybrane fragmenty banterów:
Edwin napisał/a:
-Phi! Porównywać mnie do jakiegoś podrzędnego nekromanty! (Stanowczo na zbyt wiele sobie pozwala, muszę pokazać mu gdzie jego miejsce.) Prawdopodobnie przemawia przez ciebie zwykła zazdrość. Wy, maluczcy macie tendencje do zawiści wobec tych, którzy was przerastają. Ja zaś czynię to nie tylko talentem ale i wzrostem, karzełku.
-*Posłał Edwinowi szeroki uśmiech przemawiając serdecznym tonem* Jeszcze raz nazwiesz mnie „karzełkiem” a utnę ci na dole coś niezwykle małego, co może jednak mimo wszystko być ci drogie. Gdy zaś chodzi o te dyrdymały o talencie... znów przypominasz mojego żałosnego, byłego towarzysza...
Minsc napisał/a:
-Niebywałe, że ten chomik jeszcze oddycha. Znajdując się nieco bliżej ciebie wielkoludzie na pewno zaniechałbym tej czynności, powiedz, uważasz że pranie onuc urąga twej męskości, czy po prostu lubisz informować wrogów zapaszkiem o tym, iż się do nich zbliżasz?
-Boo być może jest niewielki Montaronie, ale jest też o wiele silniejszy niż się zdaje. A to, co czujesz to zapach prawdziwego mężczyzny, który przykryje każdy odór zła, na jaki trafi, co nie, Boo?.
Viconia napisał/a:
-Mmm... wciąż robisz wrażenie Viconio, moja ty hebanoskóra kusicielko. Zdajesz sobie sprawę jak działasz na otoczenie, prawda?
-Oczywiście samcze, dzięki temu jalukul, mężczyźni tacy jak ty – myślący kroczem zamiast głową – stają się łatwiejsi w kontrolowaniu
Przypuszczalnie nikt już nie będzie grał w EE bez SoD (co chyba i tak nie ma wpływu na BALDUR.ini, a robi to patch 2.0, który jest zawarty w SoD jak mniemam ), więc czy mógłby ktoś wkleić zawartość baldur.ini zSod-a, czy po patchu 20.? Dzięki.
Od patcha 2.0 gra zamiast baldur.ini używa pliku baldur.lua. SoD też.
_________________ Then they summoned me over to join in with them
To the dance of the death.
Into the circle of fire I followed them
Into the middle I was led
Czyli zmienili jedno rozszerzenie na drugie i tyle i dalej nie ma co czekać na normalny program konfiguracyjny? Hyh...
Może przytoczę twierdzenie Liberty'ego, które jakoś tak idzie: planujesz jakiś projekt, wyznacz sobie termin, pomnóż potrzebny czas przez 2 a i tak nie zdążysz.
Edwin napisał/a:
-Phi! Porównywać mnie do jakiegoś podrzędnego nekromanty! (Stanowczo na zbyt wiele sobie pozwala, muszę pokazać mu gdzie jego miejsce.) Prawdopodobnie przemawia przez ciebie zwykła zazdrość. Wy, maluczcy macie tendencje do zawiści wobec tych, którzy was przerastają. Ja zaś czynię to nie tylko talentem ale i wzrostem, karzełku.
-*Posłał Edwinowi szeroki uśmiech przemawiając serdecznym tonem* Jeszcze raz nazwiesz mnie „karzełkiem” a utnę ci na dole coś niezwykle małego, co może jednak mimo wszystko być ci drogie. Gdy zaś chodzi o te dyrdymały o talencie... znów przypominasz mojego żałosnego, byłego towarzysza...
Minsc napisał/a:
-Niebywałe, że ten chomik jeszcze oddycha. Znajdując się nieco bliżej ciebie wielkoludzie na pewno zaniechałbym tej czynności, powiedz, uważasz że pranie onuc urąga twej męskości, czy po prostu lubisz informować wrogów zapaszkiem o tym, iż się do nich zbliżasz?
-Boo być może jest niewielki Montaronie, ale jest też o wiele silniejszy niż się zdaje. A to, co czujesz to zapach prawdziwego mężczyzny, który przykryje każdy odór zła, na jaki trafi, co nie, Boo?.
Viconia napisał/a:
-Mmm... wciąż robisz wrażenie Viconio, moja ty hebanoskóra kusicielko. Zdajesz sobie sprawę jak działasz na otoczenie, prawda?
-Oczywiście samcze, dzięki temu jalukul, mężczyźni tacy jak ty – myślący kroczem zamiast głową – stają się łatwiejsi w kontrolowaniu
Czyli zmienili jedno rozszerzenie na drugie i tyle i dalej nie ma co czekać na normalny program konfiguracyjny? Hyh...
No, na to wygląda, nie wzięli pod uwagę narzekań biednego Tuldorka Zły pies
_________________ Then they summoned me over to join in with them
To the dance of the death.
Into the circle of fire I followed them
Into the middle I was led
A miałem im wysłać kość w paczce... nie ma! Niech sobie promieniści własną wykopią! A zawartość wygląda na tyle podobnie że jeśli coś nowego doń wprowadzili to pewnie 1 czy dwie duperele (poprzednio też były tam filmiki itp ale je pominałem by nie zaciemniać obrazu)
Edwin napisał/a:
Minsc napisał/a:
Viconia napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum