Wysłany: 2004-12-22, 12:03 TuTu - pytania i porady
otoz w te ferie swiateczne chce pierwszy raz zaczac grac w bg1.. niestety kiedys juz gralem ale tylko poczatek i nieodpowiadaja mi pewne... no pewne jakby "bledy" ktorych nie ma w BG2, np: jak jest pauza i wlaczy sie ekwipunek to pauza sie wylacza... wiem ze to kwestia przyzwyczajenia ale ja wlasnie jestem przyzwyczajony ze pauza sama sie wlacza... tam wiec wiem ze istnieje taki mod jak TuTu ktory konwertuje historie bg1 do okna bg2, niestety nie wiem skad go sciagnac... tak wiec prosze jezeli ktos moze to zeby mi podal adres skad mozna sciagnac;] i tak btw: ile gdzies on wazy?
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-03-02, 22:58, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2004-12-22, 12:20
TuTu jest modem, który konwertuje pierwszą część Sagi, więc komnata jest jak najbardziej dobra.
Co do opisu samego moda - wielkość pliku jest śmieszna, 765kb. Jednak wymagana jest pełna instalacja BG1 z OzWM oraz przynajmniej zalecana instalacja BG2 (ToB opcjonalnie), w dodatku obowiązkowo na jednej partycji. Całą procedurę potrzebną do instalacji możesz znaleźć w Bibliotece Rikiego. Zaś tutaj masz linki do samego TuTu oraz łatki do niego.
Nie polecam jednak przechodzenia BG1 po raz pierwszy wykorzystując ten mod, bo można trafić na parę nieprzyjemnych niespodzianek podczas gry. A wspomniane przez Ciebie wyłączanie pauzy podczas pobytu w inventory jest po prostu realistyczne - przecież podczas walki żaden wróg nie będzie czekał, aż spokojnie pogrzebiesz w plecaku i wyjmiesz co ci potrzebne.
A i to da sie oszukac - graj w trybie multi (ale jedna postacia, reszta to NPCe) i jak zrobisz pauze, w ekwipunku jest nadal pauza. Tak mi sie wydaje, bo jak gralem tak nie mialem z tym problemow. Jedyny uciazliwy mankament - przy rozpoczeciu rozgrywki trzeba zaznaczac z ktorymi postaciami mamy grac :/
Faktycznie, wybaczcie za pomyłke w pierwszym poscie.
Jak mówił Cruel - jeśli to twoje pierwsze przejście jedynki to odradzam, zagraj ten pierwszy raz w oryginalnym klimacie :)
A pisac posty na temat umiesz? Załozyłeś temat, więc wiesz jak brzmi, prawda ... poza tym Twoja wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji - Asc
Knife [Usunięty]
Wysłany: 2004-12-30, 13:42
Po prostu trzeba się przyzwyczaić. ja rzuciłem BG1 w Kniei Otulisko, chyba trzeciej, jak mi się komp zaczął sypać i na każdej pułapce gra chodziła jakby chciała, a nie mogła.
Ale gra z modem może okazać się przyjemna. teraz tylko zabiorę kumplowi MOJE BG1, ściągnę moda i zobaczę.
Tutu jest fajne ale napoczatku mało * co moze dac problemy w walce dwoma broniami. Ponadto niektóre fanty niezmieniaja swoich ustawiń jak buty ukrycia. Nie pamiętam co z nimi było ale coś nawalało. Ponadto z jakiegoś powodu w pewnym momencie straciłem dostęp do Beregostu. Wchodziłem a tu zonk gra sie wykładała.
Ja mialem dwa razy taki problem z Nashkel :|. Sie bardzo napalalem na gre w TuTu i po tym zrezygnowalem. Teraz mnie juz tak nie ciagnie... :/
Dodam ze probowalem to na wersji dvd i na zwyklej.
balle [Usunięty]
Wysłany: 2005-01-29, 17:30
Czy gral ktos z was na tutu v7 ???? sa jakies powazne bledy uniemozliwiajace ukonczenie gry???
Wysłany: 2005-02-02, 19:07
Juz wczesniejsze versie TuTu byly grywalne :]
TuTu fix v7 eliminuje tylko kolejne bledy z tego "moda" (jesli to tak mozna nazwac). Mysle ze da sie przejsc gre bez wiekszych trudnosci (juz wczesniejsze wersje na to pozwalaly).
Ale osobiscie nie gralem 8)
_________________ "Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... - wtedy zaczyna się Kyokushin!"
W TuTu w ogóle nie grałem, ale chcę zacząć :) i mam kilka pytań:
Czy można ustawić rozdzielczość grafiki na taką jak w BGII (1024x768)?
Czy limit doświadczenia jest taki jak w BGII?
Co macie na myśli mówiąc, że trzeba najpierw przejść BG z oryginalnym klimatem? Co ma pauza do klimatu?
Jakby co to w zwykłe BG I grałem :D (tylko że trochę dawno).
_________________ Każda taktyka polega na zaskoczeniu przeciwnika.
Ostatnio zmieniony przez Anarion 2005-02-17, 17:22, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum