Wysłany: 2013-09-19, 18:16 ToEE mod - Circle of Eight
Ktoś grał?
Ja zainstalowałem tego moda, ale nie wiem czemu nie działało tak, jak powinno. A szkoda, bo dla mnie to jest bardzo fajna rozgrywka, tylko, że krótka (i tu chcę dodać, że mod Co8 umożliwiał osiągnięcie 20 poziomu...).
Mam ochotę znowu przetestować ten mod. Gra jest dla mnie co najmniej dobra, a z modem może zasłuży nawet na rewelkę, bo bardziej mi odpowiada 3 edycja, a nie 2.
Pamiętam, że niewiele ten mod zmienił. A niby miał dodać nowe czary, dużo lokacji no i ten poziom!
_________________ Jedyny, wiecznie trzeźwy satyr, który nie idzie z orszakiem Dionizosa. Miłośnik przyrody, a zwłaszcza pól, lasów.
W takim razie źle zainstalowałeś, bo ja grałem i wszystko śmigało. Z tego co pamiętam, po zainstalowaniu Co8 trzeba było grę odpalać przez jakiś program, bez tego mody się nie aktywowały.
Odpalałem przez Framework. Dobra, zabieram się za ściąganie :D Jakby co, to zapytam jeszcze o coś, bo teraz ciężko mi się zorientować w modułach/louncherach itp.
_________________ Jedyny, wiecznie trzeźwy satyr, który nie idzie z orszakiem Dionizosa. Miłośnik przyrody, a zwłaszcza pól, lasów.
W takim razie źle zainstalowałeś, bo ja grałem i wszystko śmigało. Z tego co pamiętam, po zainstalowaniu Co8 trzeba było grę odpalać przez jakiś program, bez tego mody się nie aktywowały.
Teraz mam tak, że nie aktywuje się nawet podstawka :/
Moja wersja Świątyni nie jest kompatybilna z najnowszym modem, a jedynie z dużo starszymi wersjami.
Dorwałem jakąś wersję po angielsku, ale nie wiem, jak to teraz uruchomić. Widzę, że jest coś w stylu lounchera, który aktywuje podstawkę i dodatek, ale nie chce się gra uruchomić nawet w wersji podstawowej, bez lounchera. Ech. Najwyżej odinstaluję to i ściągnę mod, który jest kompatybilny z moją wersją ToEE.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2018-04-15, 00:17
Icewind Dale - Total Conversion
Najnowszy mod, który wykorzystuje ten starszy jak w temacie, ja spróbuję a jakże https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=65544 Icewind Dale - Total Conversion to modyfikacja do Greyhawk: The Temple of Elemental Evil, której autorem jest Allyx/Circle of Eight. Opis: Mod przerabia kampanię z pecetowej gry Icewind Dale na mechanikę i silnik Greyhawk: The Temple of Elemental Evil. Projekt wymaga posiadania obu tych produkcji, gdyż wyciąga z Icewind Dale tła oraz inne elementy audiowizualne, a następnie przenosi je Greyhawk: The Temple of Elemental Evil. W rezultacie otrzymujemy lubianą kampanię w wersji turowej, z ładniejszym interfejsem, lepszą grafiką oraz zasadami skonwertowanymi na Dungeons & Dragons 3.5.
Źródło:
https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=65544
Ale jakby mi umknęło, że był już omawiany Icewind Dale - Total Conversion to wybaczcie .
To cudeńko konwertuje tylko IwD w wersji nie EE?
Czy całe menu kreacji bohaterów jest jak w ToEE, tzn. można wybierać bóstwa kleryków?
_________________ http://cob-bg.pl MapazProfilu lub częściowo z linknie wyjaśnia:8h z "PPD" do Cloakwood a 12 powrót,16h z "PPD" do Pelvel a 20 powrót, 8h od Zbójów do Pelvel a 12 powrót, 8h od Mutamina do Durlag a 16 powrót,
krócej idzie się z Gulyki do Durlag,niż z mostu Fire,czy z kopalni jest pżejście Wyrm's Xing? Ta mapa sugeruje trakt;Inne rozbieżności czasowe w 2-ie strony do przyjęcia np:strome zbocza u LonelyPeak,wolno się z schodzi,wolniej niż gdy się wchodzi
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2018-04-15, 09:14
greegarak napisał/a:
Cytat:
To cudeńko konwertuje tylko IwD w wersji nie EE?
Czy całe menu kreacji bohaterów jest jak w ToEE, tzn. można wybierać bóstwa kleryków?
Myślę, że chodzi o wersję klasyczną na 100%, co do reszty nie wiem, bo znowu mam odwyk od Faerunu po tym jak na kotkę zacząłem wołać Boo
Ale zagraj, bo mnie ciekawi jak to wygląda, sama Świątynia mi nie "podszedłszy" mimo "wielunastu" podejść, ale Icewind Dale to insza bajka :) .
Łaaał. "Świątynia" to fantastyczna podstawa do tworzenia dedekowych kampanii do której niestety - do dziś - nie było dobrych dedekowych kampanii . Z pewnością zagram choć przy poprzednim podejściu do CoE czułem się trochę przytłoczony.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2018-04-16, 08:39
Cytat:
Niestety mimo wielu prób z jakiś powodów instalacja wiesza się pod sam koniec aktywacji, sam proces niby ma trwać, może wg Autora w komunikatach jakie wyskakują i do kilkunastu minut ale nie dało rady...Podejrzewam, że obie gry jakby były po angielsku, to by poszło, no szkoda trochę, bo byłem ciekaw i jakby komuś się udało, to niech powie dokładnie jak to uczynił...
Z tego co wyczytałem problem jest często spotykany. U większości (w tym u mnie) wystarczyła druga próba. Za pierwszym razem program nie spytał nawet o ścieżkę do Icewinda. Także próbuj! Próbuj Nobanionie! :D
No, ale może i wersja gry ma z tym coś wspólnego. Jak korzystam z gogowego ToEE i Icewinda EE.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2018-04-19, 06:51
michau napisał/a:
Z tego co wyczytałem problem jest często spotykany. U większości (w tym u mnie) wystarczyła druga próba. Za pierwszym razem program nie spytał nawet o ścieżkę do Icewinda. Także próbuj! Próbuj Nobanionie! :D
No, ale może i wersja gry ma z tym coś wspólnego. Jak korzystam z gogowego ToEE i Icewinda EE.
Zgadza się , wersja gry, to moje niedopatrzenie ale skąd u mnie pewność, że to starsza? :P
Pociesza mnie fakt, że nie ja jedyny zakręciłem się hehe, no ale nie wstyd przyznać się do pomyłki, a raczej trwać w niej ^^
http://www.co8.org/commun...pen-beta.12019/ @michau
Masz jakieś screeny albo może filmik? YT nasze cierpi, a zrzuty by znalazły swe poczesne miejsce na CoBie :)
Zrobienie filmiku utrudnia mi moja wrodzona nieśmiałość, nabyte lenistwo i - jak sądzę - ziemniak, którego używam chwilowo w charakterze komputera :D. Nawet toee działa tak se. Ale jeśli skromna rozdzielczość nie jest problemem to screeny mogę porobić.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2018-04-19, 12:01
Cytat:
Ale jeśli skromna rozdzielczość nie jest problemem to screeny mogę porobić
Jak najbardziej, zawsze coś się wybierze a nim w to zagram, to może upłynąć równie dobrze 100 lat jak jeden dzień :) Z góry dziękuję ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum