Wysłany: 2011-04-11, 19:43 Safana mod - opinie o projekcie [wstrzymany]
11.04.2011
Zrobione: pliki *.cre, oryginalny głos, portret i biografia, jeden z trzech epilogów, dialog przyłączenia i odłączenia dla SoA oraz ToB, 2 bantery z Viconią w SoA i jeden w ToB; 2 bantery z Haer'dalisem w SoA, jeden w ToB; 2 bantery z Imoen w SoA i jeden w ToB; 2 bantery z Yoshimo w SoA; jeden banter z Sarevokiem w ToB; wtrącenie przy Bodhi (rozdział 2).
EDIT: I dwa bantery z Jaheirą w SoA oraz jeden w ToB (wersja dla niezmodowanej gry, tzn. Khalid nie żyje)
EDIT: Z uwagi na brak czasu Zi projekt poszedł do zamrażalki. Mam nadzieję, że kiedyś znów do niego wróci. Póki to się nie stanie zamykam, by zadbać o porządek - Tuldor.
_________________ SiNafay Vrinn z 13tego domu Ched Nasad, prawdziwa córka Lloth!
Ostatnio zmieniony przez Tuldor88 2014-12-17, 20:12, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-04-11, 19:48 Safana mod - opinie o projekcie
Zapraszam do wyrażania swoich opinii.
Co będzie w Safanie:
* Oryginalny głos, portret i biografia z polskiego BG 1
* Przynajmniej 2 bantery w SoA i jeden w ToB z każdym z NPC Bioware
* Romans z CHARNAME
* Romans z Coranem Kulyok (jako crossmod)
* Wtrącenia w SoA i ToB
* Trzy epilogi (brak romansu, romans z CHARNAME, romans z Coranem)
* Bantery z Khalidem i Jaheirą z mojego moda (crossmod)
* Dialog przyłączalny ToB w wersji dla Wychowanka Goriona (mam nadzieję) (crossmod)
* PID
_________________ SiNafay Vrinn z 13tego domu Ched Nasad, prawdziwa córka Lloth!
Czy romans będzie kontynuacja tego z BG1 Npc Project,czy też to będzie zupełnie coś innego?
Jakiś pomysł jak Safana przetrwa?
Warto byłoby do modu dołączyć tweak"Odsłonić obszary puszczy przed rozdziałem 6"
a zem walnal
_________________ [Dzisiaj 22:47] Jolan: Hmm, w sumie w komentarz twórców było wiele o rozbudowie twierdzy. Co jeśli można dobudować zamtuz?
[Dzisiaj 22:49] Tuldor88: Wtedy będzie to już "ku***sko dobra twierdza" :P
Ostatnio zmieniony przez Jolan 2011-04-17, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
Czy romans będzie kontynuacja tego z BG1 Npc Project,czy też to będzie zupełnie coś innego?
Jakiś pomysł jak Safana przetrwa?
Warto byłoby do modu dołączyć tweak"Odsłonić obszary puszczy przed rozdziałem 6"
Safanę znajdziesz w dokach, po tym jak odłączyła się od Corana, z którym podróżowała po wydarzeniach z BG1.
Pseudo-Safana z Lasu Tethyr najpewniej by zniknęła, podobnie jak ma to miejsce w Coranie Kulyok. Piszę pseudo, bo jakaś taka dziwna - zachowuje się zupełnie inaczej, niż ta z jedynki.
Co do romansu - tak, w zamierzeniu ma być to tego kontynuacja. Zobaczymy, co z tego założenia wyjdzie.
Specjalnie się zarejestrowalam by wyrazic swa radosc z powodu powstawania tego moda. Bardzo mi brakuje Safany w drugiej czesci Baldura jako czlonka druzyny (jakmozna nie tesknic za tym glosem? ;)), plus czysty zlodziej bylby bardzo potrzebny. Jak najbardziej kibicuje. Jakby co sluze pomoca w tlumaczeniu na angielski, ale dopiero od lipca.
No i tak jeszcze pomyslalam, ze mozna by dac ten portret Safanie, jest przerobiony na styl BG2 i wg mnie wyglada tam ona jeszcze lepiej ;)
Portret ładny, lecz nie wiem czy nie ma zbyt ostrych kolorów. Tak czy siak Safana nie będzie jedyną opcją czystego złodzieja w BG2. Lava nie dalej jak wczoraj (przedwczoraj?) udostępnił poprawioną Skie. Znając Lavę, pewnie jest wyśmienita więc pewien wybór typowo polskich modów złodziejskich już masz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum