Poprzedni temat «» Następny temat
[BG II] Pytania i porady dla początkujących i wyjadaczy
Autor Wiadomość
Dead 
Bibliotekarz

Podziękowania: 33/69
Wysłany: 2005-01-01, 21:52   

Dołączam się do pytania. Gdzie jest Jimmy Hendrix w grze?!
Z tego co wiem jest 5 par butów przyśpieszenia, nie ominąłem żadnej pary? Jedna ma pierwsza z dzieciąt Bhaala w ToBie (Illasara/Issara? Jak ona się nazywała?), jedne u łazarza, jedne w więzieniu sferowym, jedne w automacie w przytułku i gdzieś także piąte, ale nie pamiętam gdzie. No więc gdzie? A powiadasz że Renal ma jeszcze jedne buty?! Szóste już? Tak więc co gdzie i jak?
Podziękuj autorowi tego posta

Jallil 
Silent Warrior

Wysłany: 2005-01-01, 22:38   

To tylko biedny wieśniak a zbiezność nazwisk przypadkowa (to Kinski pierwszy nazwał go Hendrixem ;)) A ja dokładnie nie pamiętam jak się zwał, niemniej miał tylko jednego bogatego kurczaka :wink:
Podziękuj autorce tego posta

Karry
Bibliotekarz

Podziękowano 1 razy
Wysłany: 2005-01-01, 22:41   

Ja miałem 6 par :P po jednej dla karzdego :P ale jedne były chyba z bg1...

Aaaa... henrix... on też ma beljuryl? a nie tylko jego kurczaki? Właściwie, to po co są te beljuryle oprócz rogu valhalli? Bez modów.

Wiesz Jallil, akurat o PODTEKŚCIE nie pomyślałem... :x :twisted:
Ostatnio zmieniony przez Karry 2005-01-02, 11:03, w całości zmieniany 1 raz  

Piger

Wysłany: 2005-01-02, 00:04   

Jallil napisał/a:
u Deidre mozesz tez kupic pierscien laskobojcy czy jakos tak tez ulepsza zdolnosci zlodziejskie z tego co pamietam :wink:

pierscien laskobojcy to wiem gdzie jest:P dzieki Kinski ale chce ja ulepszyc jeszcze przed 4 rozdzialem;] co do butow przyspieszenia: jestem na poczatku cieni amn i scignalem moda ze dodaje sklepikarza ktory ma 2 pary butow przyspieszenia;] a ze gram w 3 to chcialbym miec 3... co prawda moge dostac w przytulku tyle ze chce polaczyc buty te na zimno z przyspieszeniem, i te elektrycznosci z przyspieszeniem...

dobra: tylko jest motyw co wtedy te wampiry kolesia atakowaly to ja stanalem w jego obronie, to moge jeszcze pracowac dla bodhi?

jeszcze jedno: bylem w cyrku i zapomnialem:P jak szla ta zagadka z ksieciem i ksiezniczka(?)?

Karanith 
Przyjaciel Klanu

Podziękowania: 38/15
Wysłany: 2005-01-02, 00:05   

Chyba do nieczego.
A piątą parę butów ma kupiec, którego ratujemy na drodze do domu Yaga-shury.
Piger - księżniczka ma 40 lat, a książe 30 (odpowiedź nr. 3)

Komcio 
Zasłużony

Wysłany: 2005-01-02, 01:43   

Piger napisał/a:

dobra: tylko jest motyw co wtedy te wampiry kolesia atakowaly to ja stanalem w jego obronie, to moge jeszcze pracowac dla bodhi?

To nie ma nic do rzeczy. W sumie wampir i tak nieprzeżył. :P
Ogólnie tylko decyzja przy romowie z Bodhi ma jakieś znaczenie (i jeśli grasz złodziejem to nie masz wyboru). Spotkania poboczne to inna bajka.

Karry
Bibliotekarz

Podziękowano 1 razy
Wysłany: 2005-01-02, 11:06   

Tak? U mnie zawsze złodzieje giną z wampirem... a ja się nie wtrącam :P NIe lubie pracować dla Bodhi...

Na serio pamiętacie odp do wszystkich zagadek? Ja nad wieloma myslę za każdym razem... może oprócz tej z "bogaci tego potrzebują..." :P ale nad tą z księciem i księżniczką zawsze... :x

Dead 
Bibliotekarz

Podziękowania: 33/69
Wysłany: 2005-01-02, 11:10   

Ja księcia i księżniczkę za pierwszym razem strzeliłem dobrze, w następnych grach tylko pamiętałem wynik :D
Za to męczyłem się w przytułku nad zagadką z wkładaniem przedmiotów do pojemników. Przy pierwszej grze nawet jej nie rozwiązałem :oops: zawsze coś nie pasowało. Zawsze wszystkie przedmioty niby ładnie pasują, ale coś jest nie tak, i muszę pokombinować. Ma ktoś może dokładną solucję gdzie jaki przedmiot umieścić?
Zaś reszta zagadek w BG jest banalnie prosta :P
Ale nie wiem jednej rzeczy. W Amkrethan jest grobowiec z liszem. Są tam drabinki na górę, pułapki i drzwi. I jedne z drzwi są zamknięte na klucz. Nigdy nie byłem za tymi drzwiami, co tam jest?

Jay Jay
Zasłużony

Wysłany: 2005-01-02, 11:44   

Co do dokładnej solucji Grzebul to ja ją napisałem ale oczywiście nie trafiła ona jeszcze na stronę czy gdzieś tam gdzie powinna. W każdym bądź razie są w niej dokładnie opisane wszystkie zagadki w Czarowięzach, a jest ich tam dużo :D

Lara
Przyjaciel Klanu
Aen Saevherne

Wysłany: 2005-01-02, 11:45   

Grzebul napisał/a:
Za to męczyłem się w przytułku nad zagadką z wkładaniem przedmiotów do pojemników. [...] Ma ktoś może dokładną solucję gdzie jaki przedmiot umieścić?

Zaczynając od lewej i przeciwnie do ruchu wskazówek zegara: gwiezdny medalion, kółko, buty, woda, zegar, medalion słońca, medalion miecza, głowa, lusterko, klepsydra, czaszka.

Marko
Zasłużony

Wysłany: 2005-01-02, 12:20   

Cytat:
Ale nie wiem jednej rzeczy. W Amkrethan jest grobowiec z liszem. Są tam drabinki na górę, pułapki i drzwi. I jedne z drzwi są zamknięte na klucz. Nigdy nie byłem za tymi drzwiami, co tam jest?

Drzwi prowadzą do klasztoru, klucz ma Saemon Havarian, ale tak dokładnei to nei wiem jak go zdobyć :P Trzeba sie zgodzić na jego pomoc, czy cos w tym stylu

Jay Jay
Zasłużony

Wysłany: 2005-01-02, 12:32   

Nigdy go nie zdobywasz, bo nawet jak zgadzasz się na jego pomoc, to przebieramy się za mnichów razem z Saemonem, i wszyscy wchodzą do środka klasztoru. Ale klucz nigdy chyba nie ląduje w naszym ekwipunku.

Piger

Wysłany: 2005-01-02, 13:30   

Karanith napisał/a:
Chyba do nieczego.
Piger - księżniczka ma 40 lat, a książe 30 (odpowiedź nr. 3)

ja wiem jaka jest odpowiedz;] ja chcialem zebyscie mi po prostu poweidzieli jak dizie ta zagadka, slowo w slowo... bo chce znajomym zadac... a tutaj zbytnio sie trzeba meczyc wystarczy dojsc do wniosku ze ksiezniczka ma wiecej lat niz ksiaze i basta;] dobra jest ta zagadka z drzazga;]

Komcio 
Zasłużony

Wysłany: 2005-01-02, 13:34   

Ja zawsze inaczej dostawałem się do klasztoru. Albo po pokonaniu Abazigala i Sendai wyżynałem wszystkich mnichów i najemników (przy bramie jeden z podwładnych Baltazara zawsze miał kluch). Ewentualnie jeśli Esamon (Saemon) zginął przy próbie uwikłanie mnie w kradzież (zatrzymanie czasu... :twisted: )to zdobywałem (za radom Elminstera) klucz u małżeństwa, które chce zemścić się na mnichach (mieszkają na górze, koło trepa, oczekującego pomocy w walce z liszem). Klucz otrzymany od tamtych ludzi otwierał te zamknięte drzwi w grobowcu z liszem. A tak w ogóle, gdzie przebywa Saemon? Czasem zostawiałem go przy życiu, ale gdzie on się podziewa? Przemytnicy nie byli rozmowni... :roll:

Karanith 
Przyjaciel Klanu

Podziękowania: 38/15
Wysłany: 2005-01-02, 13:39   

Po zabicu Abazgiala i Sendai, można go znaleść w Jaskini Przemytników. Ja zawsze wybieram ten sposób :wink:
Piger - zagadka z drzazgą jest najłatwiejsza w grze :roll:

Odpowiedz do tematu