To takie rozwinięcie tematu o Super hiper broni magicznej :) Bo nie na samej broni się kończy, cała gra ma mnóstwo ciekawostek i ukrytych questów, może spróbujemy je skompletować? Oooooo Panie, daj nam siłę, żebyśmy zebrali tutaj wiedzę dla przyszłych pokoleń :P
Niestety nie pamiętam szczegółów jak imiona, od alkoholu pamięć już nie ta jak w wieku 6 lat gdy jeszcze nie piłem, ale co nieco pamiętam.
1. Quest z Appolone(?) To taka krewetka, po wyjściu z lochów Ilony(? :P), na cmentarzu trzeba było kliknąć w odpowiedniej kolejności na parę grobów i pojawiała się gigantyczna krewetka, która chciała nas zabić. AaaaaAaa!
2. Zombie Jack. To chyba większość zna. Już w pierwszej wiosce, na jednym z grobów można przeczytać coś w stylu: "Tu spoczywa Jack. Żadnych kwiatów, szczególnie od mojej żony - podpisano Jack." A obok jest grób jego żony, na którym są kwiaty, jeśli je przeciągniemy na grób Jacka, to się bidulek wkurzy, powstanie z martwych i nas zaatakuje. Jacka można jeszcze spotkać w 2 miejscach, w piwnicy jakiejś, tylko, kurde, nie pamiętam gdzie dokładnie, chyba też w tej wiosce. No i zrobił jeszcze zadymę na cmentarzu koło...no właśnie, jak to się to miasto zwało? W każdym razie porwał sobie chłopina młodą dziewkę i chciał z nią zamieszkać pod ziemią :)
3. W podziemiach Ilony(?), można było znaleźć ukryty obszar tylko trzeba było naprzenosić się trochę beczek, nawet nie trochę, bo było ich cholernie dużo i zagradzały drogę. Przenosiło nas wtedy do domu wariatów. Nie wiem dlaczego, ale mam skojarzenie, że to było bardzo wyraźne nawiązaniu do utwory: Metallica - Welcome Home(Sanitarium). No i teraz mam też wrażenie, że w drugiej ukrytej komorze w tych lochach był miecz do super hiper magicznej broni, ale nie jestem pewien.
4. W gierce ogólnie trzeba było zwracać uwagę na wiele rzeczy, czasem, odpalając zwykłą świeczkę w jakimś lochu wywoływało się szereg ciekawych akcji i zdarzeń :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum