Wysłany: 2008-11-14, 15:39 Super hiper broń magiczna ;)
Kto grał, ten wie o co mi chodzi. Było takie cudo. Składało się toto z kilku części rozsianych po świecie. Jedną z nich - miecz - znaleźć można było w nawiedzonym klasztorze, drugą - sztylet - w domu jakiegoś bogacza na północy. Była jeszcze jedna część, nie pamiętam teraz co to było. Wiem, że przechodząc grę po raz pierwszy nie udało mi się tego zdobyć, później chyba tak, ale szczegółów nie pamiętam. Przypomni ktoś, jak to było?
_________________ Szarotki alpejskie som tuczące :D
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-11-14, 16:09, w całości zmieniany 1 raz
Ogólnie wskazówki można było znaleźć w jakiejś książce, w nawiedzonym klasztorze. Nie wiem, czy sztylet nie był w książce przywódcy gildii zabójców. Był jeszcze do tego amulet, który można było znaleźć w ruinach świątyni elfów na południu, jakoś między gildią wojowników, a gildią łowców. Wtedy trzeba było z tym wszystkim wybrać się do ukrytej krypty. Wejście do niej było w zagajniku, niedaleko na wschód od kościoła. W którym to notabene rozgrywała się niezła akcja z dzieciakiem i duchami xD Stawałeś przed posągiem w krypcie i wtedy miałeś wybór czy chcesz magiczny miecz, sztylet, czy amulet. Właściwie, to bronie nie wychodziły z tego jakieś super hiper :P Ja najczęściej brałem amulet.
EDIT: Tak mi się przypomniało, że takich rzeczy w DD było sporo, była jeszcze mapa skarbu na pewno, miała 4 części, chyba coś jeszcze było. Nie wspominając o kompletowaniu zbroi smoka ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum