Poprzedni temat «» Następny temat
Zamieszczenie TDD na nowym wydaniu sagi BG
Autor Wiadomość
Yarpen 
Bibliotekarz
Podrywacz znudzonych literatek

Podziękowania: 21/15
Wysłany: 2007-07-09, 14:19   Zamieszczenie TDD na nowym wydaniu sagi BG

Witam!

Pomijając moje żale na innych topicach, przyszedłem tutaj reprezentować CDP w sprawie, jaką jest nowe wydanie Sagi BG na której znajdą się także dodatki w postaci modyfikacji w języku polskim. W tym, chciałem oczywiście widzieć najsłynniejszy chyba mod w postaci TDD.

Oczywiście zapewnione są wszelkie wasze prawa autorskie do tego - w tym nie mam ani odrobiny wątpliwości: wypisani będą wszyscy autorzy tłumaczenia. Poza tym będzie link do CoBu.

Poza tym, czy możliwe byłoby także wydanie TS? Termin jest do jutra, około 13-14.

Potrzebuję jednak WASZEJ zgody Panowie i Panie. Zgadzacie się?
Podziękuj autorowi tego posta

Ascaephel
Zasłużony

Podziękowania: 9/8
Wysłany: 2007-07-09, 14:39   

Strona klanowa problemów robić nie będzie ;)
Staram się złapać osoby bezpośrednio zamieszane w tłumaczenie, chociaż z dostępem do netu u morgana może być ciężko z tego, co wiem.
Prosiłbym o dokładne podanie nicków osób tłumaczących. Ponieważ sprawa jest 'świeża', zaznaczam, że nie rozmawiałem osobiście z osobami najbliżej zamieszanymi w tłumaczenia, zatem dajmy im czas i miejsce na wypowiedzenie się.
Pozdrawiam.

Yarpen 
Bibliotekarz

Wysłany: 2007-07-09, 14:51   

Thug już na PW mi dał na to zgodę. Oczywiście informacje na temat autorów i właścicieli tłumaczenia będą jak najbardziej dokładne. :) Listę tłumaczy samemu składałem jakiś czas temu, więc nie powinno być kłopotów.

morgan 
Exiled Bard

Podziękowania: 469/316
Wysłany: 2007-07-10, 11:51   

Również wyrażam zgodę (na TS oczywiście) - materiały podesłałem - tylko nie wiem, czy zdążyłem - sorka, z tym netem to jednak bryndza...

Yarpen 
Bibliotekarz

Wysłany: 2007-07-11, 08:31   

Jeden z podpunktów Readme:
Cytat:
7. The Darkest Day
Mimo iż nie pojawił się na płycie (niemożność uzyskania zgody ze względu na nieobecnego autora), The Darkest Day nadal pozostaje najsłynniejszym i największym modem dla Baldur's Gate 2 - który naprawdę HEROICZNYM wysiłkiem został przetłumaczony przez rycerzy z klanu Children of Bhaal (z wsparciem prawie całej reszty polskiej sekcji Infinity). Uważamy, że ważne jest, by było o tym głośno oraz wiadomo - The Darkest Day posiada polską wersję językową.

Lista tych, którzy przyczynili się do powstania największego w Polsce projektu tłumaczenia, The Darkest Day, dzięki którym można cieszyć się tak potężnym dodatkiem w naszym języku:
TB Team: Gigantus, Grzebul, Coincidence, ed_Ward, Jar, Kermit, Tom_Infernus, ver, Arkezar, Lara, Corsario, Kosi
CoB: Philoos, ThugPoet, Chise, ed_ward, Folmi, Cuttooth
Polskie ugłosowienie: Hrabia Mol ( CoB )

Linki:
Download (SHS): http://forums.spellholdst...ds&showfile=323
Oficjalne forum tłumaczenia (CoB): http://athkatla.cob-bg.pl/viewforum.php?f=58
Ugłosowienie dla Avaunisa i Vesine (WR): http://hrothgar.webd.pl/wieza/?go=tddsounds

Zachęcamy do gry z tym ogromnym dodatkiem!

[ Dodano: 2007-07-11, 10:32 ]
Niestety dla TS'a zapisałem tylko CoB klan :/ Poda ktoś jeszcze szybko wszystkich autorów?

morgan 
Exiled Bard

Podziękowania: 469/316
Wysłany: 2007-07-11, 13:05   

Cuttooth, chise, morgan, Evendur, Bhaart, Yarpen - szczegółowa lista w wątku TS - w temacie: Tortured Souls PL...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi