Ja mam działającą pod EET wersję, więcej mi nie trzeba. Jedyne błędy jakie zauważyłem, to to że NPC od Beamdoga mają imiona z dużych liter (np. DORN, zamiast Dorn) i Neera nie pojawia się w Beregoście. Ale to można naprawić jednym z komponentów od Tweaks Anthology, który opóźnia jej pojawienie się do oczyszczenia kopalni w Nashkel lub osiągnięcia 5000 xp. Reszta działa ok.
Ja mam działającą pod EET wersję, więcej mi nie trzeba. Jedyne błędy jakie zauważyłem, to to że NPC od Beamdoga mają imiona z dużych liter (np. DORN, zamiast Dorn) i Neera nie pojawia się w Beregoście. Ale to można naprawić jednym z komponentów od Tweaks Anthology, który opóźnia jej pojawienie się do oczyszczenia kopalni w Nashkel lub osiągnięcia 5000 xp. Reszta działa ok.
Właśnie zauważyłem, że dochodząc do fabuły BG2 w EET ten mod nie wycisza angielskich wstawek Neery i nie dodaje jej polskiego głosu. W sumie można się było tego domyślić. Mam nadzieję, że ktoś kiedyś zrobi mod dodający polskiego głosy NPC od Beamdoga w obu częściach Baldura (chociaż to by wymagało nagrania głosu Hexxat).
Nikt jeszcze tego moda na angielski nie przetlumaczyl?
Fajnie jest grac po polsku ale jest tyle modow po angielsku bez tlumaczenia na polski, ze gdy robie mega instalacje to wszystkie mody laduje po angielsku. :)
A troche dziwnie byloby gdyby wszyscy NPC mowili po angielsku z wyjatkiem postaci z jednego moda co to by troche niszczylo immersje.
Nikt jeszcze tego moda na angielski nie przetlumaczyl?
Fajnie jest grac po polsku ale jest tyle modow po angielsku bez tlumaczenia na polski, ze gdy robie mega instalacje to wszystkie mody laduje po angielsku. :)
A troche dziwnie byloby gdyby wszyscy NPC mowili po angielsku z wyjatkiem postaci z jednego moda co to by troche niszczylo immersje.
Akurat przy tłumaczeniu na angielski, straci się podkłady głosowe.
Dla tego moda warto czekać na polskie tłumaczenia, albo samemu porobić tłumaczenie przy użyciu "AI".
Z modami na github idzie to nawet szybko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum