Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z płynnoscią w grze
Autor Wiadomość
PL_Mac

Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2026-05-19, 15:52   Problem z płynnoscią w grze

witam. Mam problem odnośnie płynności w grze world of bg. win11. zmiana rozdzielczości na 1024 pomogła tylko w niewielkim stopniu, robiłem wszelkie próby z kompatybilnością, ale wszystko na nic. GUI tez zmieniałem na oryginał i tez lipa... odpalanie w oknie tez nie pomaga. A i jeszcze zauważyć można migający kursor. wersja gry 1.89

Problem rozwiązałem... reinstalacja sterowników(grafa radeon), w opcjach grafy ustawienia "optymalizacja formatu powierzchni: on" , "tryb teselacji: użyj ustawień aplikacji" ,"jakość filtrowania tekstur: wydajność". w pliku .exe zmieniłem na kolor 16bitowy. Ostatnim miejscem było BGconfig, tutaj tylko zaznaczyłem opcje- wszystkie oprócz 2d (wszystko nieaktywne), opcja vertex padding nieaktywna.

Podziękuj autorowi tego posta

Pioter 

Podziękowania: 13/87
Wysłany: 2026-05-20, 15:40   

trochę się podłączę, odpalam WoBG za pomocą programu DXwnd na win11 i mam co 10-15 sekund ścięcia na 1-2 sekundy. Problem pojawił się po którejś tam aktualizacji win11. Nie da isę praktycznie grać.

DXwnd używam ze względu na problemy z grą w pełnym oknie i przełączaniem się kart graficznych -> migania.

PL_Mac

Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2026-05-21, 14:03   

miałem to samo... migotanie ekranu, i brak płynności. Spróbuj zrobić tak jak pisałem wyżej i bez odpalania DXwnd.

Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Pioter
Odpowiedz do tematu