Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania - WoBG
Autor Wiadomość
Pioter 

Podziękowania: 12/85
Wysłany: 2025-11-27, 15:27   

@nynus

2 link na stronie z instalką działa:
https://drive.google.com/file/d/1o78LMb3AFwPLchzFjzzm-Ec_qTP9a-jA/view

Czasami są problemy z instalacją, rób to jako admin. U mnie przeważnie za 2 razem działa. Patch jest wgrany jeśli na world map w Athkatli widać dzielnicę Południowy skraj.
Podziękuj autorowi tego posta

nynus 

Wysłany: 2025-11-27, 20:44   

Dzięki za linki, które sugerujesz w odpowiedzi. Oba działają, ale odsyłają mnie do patcha 1.89, który jest wadliwy:
- po jednokrotnej instalacji działa źle lub nie działa w ogóle,
- po dwu lub wielokrotnej instalacji częściowo aktualizuje grę, co prowadzi do wielu dziwnych błędów.

Nie do końca zrozumiałeś moje pytanie.
Poszukuję patcha w wersji 1.86, czyli tego ostatniego, który działał w całości poprawnie.
- Jeśli masz jakieś namiary na ten plik, to bardzo chętnie z nich skorzystam.
- Jeśli nie możesz przekazać tej informacji oficjalnie, to tutaj jest mój email:
nynus_93@wp.pl

Pioter 

Wysłany: 2025-12-16, 10:34   

Pewnie nie ma to już znaczenia, dopiero spojrzałem na odp. Przeszukałem swój dysk i nie mam nic. Dradiel ostatni raz logował się 11 miesięcy temu. Tutaj raczej pomocy nie będzie już.

Gram na ostatniej wersji, zapisy mam na poziomie IWD1 i dotąd nie miałem większych problemów. Przy moim tempie gry i wizji błędów wersji 1.89 mogę nie dotrzeć do końca gry nigdy :(.

Może dziś odpalę i w końcu Presio złoję.

wezeweze

Wysłany: 2025-12-18, 12:53   wobg - bez iwd

Witam,

Chcialem ponownie skorzystac z tej megamodyfikacji, ale bez iwd - jest taka mozliwosc? instalacja wobg dla samego bg1 oraz bg2,

ewentualnie czy mozna jakas stara wersje wobg dostac, kurcze wydaje mi sie ze gralem w to gdy iwd I byl opcja, a II czesc mzonka

Pioter 

Wysłany: 2025-12-18, 14:45   

@wezeweze

Żeby zainstalować WoBG musisz mieć zainstalowane oba IWD (technicznie to chyba tylko wpisy w rejestrze że masz je zainstalowane). W samej grze zawartość IWD jest opcjonalna, nie musisz w nią grać .

wezeweze

Wysłany: 2025-12-18, 16:09   

Super, muszę pogooglowac, nigdy nie interesowałem się gdzie i jak są dokonywane wpisy faktu zainstalowania gry w rejestrze (chyba że tylko ten typ tak ma ;)). Ewentualnie czy dokopie się gdzie opisu jak to zrobić tutaj na forum? A może masz zainstalowane w/w gry i mógłbyś podać tutaj ścieżki?

Pioter 

Wysłany: 2025-12-18, 18:35   

Przy ostatniej instalacji musiałem ręcznie dodać chyba IDW2 bo mi nie przechodziła instalacja, nie pamiętam jak to zrobiłem ...

ALE coś na reedicie wygrzebałem i jakoś szukając ścieżek/nazw gier w regedit udało mi się to ręcznie, poprzez analogię, ogarnąć

To chyba dodawałem - gry odinstalowałem a wpis został

liner

Podziękował 2 razy
Wysłany: 2026-01-04, 13:26   

Da się przekonwertować całe World of Baldur's Gate na silnik i zasady D&D trzeciej edycji tym modem IceWind Gate 2?
https://weidu.org/iwg2/
Próbował ktoś?

szef

Podziękowania: 12/4
Wysłany: 2026-01-09, 13:29   

liner napisał/a:
Da się przekonwertować całe World of Baldur's Gate na silnik i zasady D&D trzeciej edycji tym modem IceWind Gate 2?
https://weidu.org/iwg2/
Próbował ktoś?

Śmiem wątpić: "Ensure that your BG2 installation has no mods beyond the official patch and Baldurdash installed."
https://weidu.org/iwg2/betatest.html

;p

Odpowiedz do tematu