Mam już ikony przedmiotów dla tych wampirów. Stworzyłem również "szkielety" postaci: Ponurego Lichwiarza i Wampira z Ravenloft.
Natrafiam na mały problem przy konwersji zaklęć. Mimo iż tylko dwa są.
Tak mi tłumaczy Ulepszony zamrażający dotyk:
Podobnie jak zaklęcie pierwszego poziomu „Dotyk Chłodu”, to zaklęcie przywołuje magiczną aurę negatywnej, niebieskiej energii, która otacza dłoń rzucającego. Energia ta wysysa siły życiowe z każdej istoty dotkniętej przez czarodzieja udanym rzutem ataku. Jeśli dotknięta istota nie wykona rzutu obronnego przeciwko czarom, otrzymuje 1k10 punktów obrażeń i zostaje sparaliżowana przez niezwykły chłód i ból. Paraliż trwa godzinę za każdy zadany punkt obrażeń. Dodatkowo istota traci 2 punkty Siły i Kondycji, które wracają z szybkością 1 punktu dziennie. Każda nieumarła istota o liczbie Kostek Wytrzymałości mniejszej niż 3 dotknięta przez rzucającego musi wykonać rzut obronny przeciwko czarom lub zostać zniszczona.
Uwagi: Ograniczone do nieumarłych czarodziejów; powszechne. Można zbadać tylko w krainie Ravenloft i uruchamia test mocy Ravenloft po ukończeniu próby.
Ja bym to jednak nieco osłabił. Bo w tej wersji jest silniejsze od dotyku ghula np.
Paraliż trwający godzinę/punkt obrażeń? Trochę mocne, bo jeszcze odejmuje cechy... Najwyżej zapytam co na to AI. Zazwyczaj wypluwa nonsens, ale czasem celnie podpowie.
_________________ years ago i had an elven beauty, now i am closer to mordor
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum