Endless BG1 z tłumaczeniem Roberciiika. Ale jak napisałem w komentarzu, taką opcję ma też modyfikacja Tajemnice Wybrzeża Mieczy, która przy okazji dodaje kilka innych rewelacyjnych zmian do gry.
Szukam moda Infinity Sounds, Spellhold Studios padło i nie mogę nigdzie namierzyć modyfikacji. Ma może ktoś zachowaną kopię na dysku albo gdzieś?
Nie tylko w kwestii sprite'ów czy paperdollsów uważam oryginalne BG1 za dużo lepsze od BG2, ale także w kwestii udźwiękowienia (choćby zaklęcia rzucane przez kapłanów / magów są IMO dużo bardziej klimatyczne), a niestety wersja EE opiera się na BG2. Na pomoc przychodzi Nostalgia Pack i Infinity Sounds właśnie, ale to drugie na tę chwilę przepadło...
Zainstalowałem sobie ten mod Nowe Opowieści z Wybrzeża Mieczy, ale niestety postacie z podstawki nie mają dodanych dialogów, czy to tak powinno być? Myślałem że ten mod BGEE 10 NPC PROJECT dodaje dialogi postaci z oryginalnego bg1, a tu okazuje się że nie :/
Czy jest możliwość jakaś aby postacie z bg1 miały nowe dialogi, jakimś modem na przyklad?
Działa, dzięki, teraz się zastanawiam czy w ogóle warto instalować te Nowe Opowieści z Wybrzeża Mieczy, skoro nie były aktualizowane dawno to mogą wystąpić jakieś problemy, z kompatybilnością :/
Mogę powiedzieć tylko, że jestem jedną z nielicznych osób, którym ta modyfikacja nie przypadła do gustu.
Ale to nie znaczy, że mam ją hejtować.
Bardzo dobre opanowanie kodu i rozmach to coś, czego nie można modowi odmówić.
Natomiast sama treść... Hm... Zgodna z lore, porządna. Mam jednak wrażenie, dość subiektywne, że mod wprowadza jakiegoś typu... Ideę, która mnie osobiście nie odpowiada.
Ale trudno, Dorn mi również nie odpowiada czy niektóre rzeczy od Beamdoga, choć powinno mi pasować.
Nie grałem też połową postaci, przez co moje nastawienie do całości jest raczej neutralne.
Ale niech ludzie mają zajawkę.
_________________ Jedyny, wiecznie trzeźwy satyr, który nie idzie z orszakiem Dionizosa. Miłośnik przyrody, a zwłaszcza pól, lasów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum