Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Opowieści z Wybrzeża Mieczy - prace nad modyfikacją
Autor Wiadomość
Cahir 
Pan Świtu

Podziękowania: 222/62
Wysłany: 2023-05-27, 18:24   

nowus777 napisał/a:
Czas pokaże - wszystko zależy od moich aktorów, a nie mogę ich pospieszać, bo przecież to projekt pro bono.

Takich rzeczy się nie przyspiesza. Artystyczna praca wymaga weny i czasu. Nie przejmuj się, jeśli o mnie chodzi mam w co grać, więc jak wydasz nową wersję na jesieni, będzie git. Na razie kończę Wiedźmina 3, potem w kolejce czekają Pentiment i Wartales. A potem BG3 i (jeśli Bethesda tego nie spartoli) Starfield. No i w międzyczasie pewnie jeszcze Hogwarts Legacy. Także mam co ogrywać do tego czasu :)
Into the middle I was led
Podziękuj autorowi tego posta

Dragonian 

Wysłany: 2023-08-17, 09:34   

Hej chciałem się zapytać czy ma ktoś może tą wersję dla EET i mógłby się podzielić ;)
Pisałem do Nowusa ale wygląda na to że od dłuższego czasu tu nie zaglądał a chciałbym niedługo ruszyć z instalacją :)

greegarak 
http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=7680

Podziękowania: 85/73
Wysłany: 2023-08-17, 15:27   Ejetete

Dragonian napisał/a:
...czy ma ktoś może tą wersję dla EET i mógłby się podzielić ;)
Pisałem do Nowusa ale wygląda na to że od dłuższego czasu tu nie zaglądał a chciałbym niedługo ruszyć z instalacją :)

Chyba nikt nie ma takiej wersji,bo jeszcze/nigdy nie wyszła. Przynajmniej oficjalnie przez Nowusa .

Dragonian 

Wysłany: 2023-08-17, 21:23   Re: Ejetete

greegarak napisał/a:
Dragonian napisał/a:
...czy ma ktoś może tą wersję dla EET i mógłby się podzielić ;)

Chyba nikt nie ma takiej wersji,bo jeszcze/nigdy nie wyszła. Przynajmniej oficjalnie przez Nowusa .

Tak oczywiście chodziło mi o wersje, które wysyłał tutaj w prywatnej wiadomości do ludzi jak na przykład pisał w poście z 2023-04-28 15:33 :)

greegarak 
http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=7680

Podziękowania: 85/73
Wysłany: 2023-08-27, 14:48   Odważny blond

Cytat:

Tak oczywiście chodziło mi o wersje, które wysyłał tutaj w prywatnej wiadomości do ludzi jak na przykład pisał w poście z 2023-04-28 15:33 :)

http://athkatla.cob-bg.pl...report&p=135850
Namiary na jednego z Posiadaczy.

Dragonian 

Wysłany: 2023-08-27, 18:03   

Dzięki - już udało mi się dostać :)

Etamin

Wysłany: 2023-10-09, 17:05   

nowus777 napisał/a:
Prace nad modyfikacją trwają. Nadal nie otrzymałem od niektórych aktorów brakującego dubbingu, więc cierpliwie czekam. Nie ma też co ukrywać, że nadeszło lato, mam trochę wakacyjnych planów, więc niewykluczone, że oficjalne wydanie przesunie się na koniec lata/początek jesieni. Czas pokaże - wszystko zależy od moich aktorów, a nie mogę ich pospieszać, bo przecież to projekt pro bono.

Jak tam postępy nad aktualizacją? Z chęcią bym dołączył ten dodatek do mojej rozgrywki EET.

Etamin

Wysłany: 2025-03-07, 22:23   

Rozumiem, że mod jest już nierozwijany i nie ma co czekać na kompatybilność z EET?

Airenicus 

Wysłany: 2025-03-17, 18:54   

Przykra sprawa, ale wiele projektów takich jak ten prędzej czy później kończy porzuceniem.

Bardzo niewielu twórców "chwali" się tym, że postanawiają porzucić projekt.

Po prostu znikają i tyle.

Szkoda.

Etamin

Wysłany: 2025-03-22, 10:04   

Airenicus napisał/a:
Przykra sprawa, ale wiele projektów takich jak ten prędzej czy później kończy porzuceniem.

Bardzo niewielu twórców "chwali" się tym, że postanawiają porzucić projekt.

Po prostu znikają i tyle.

Szkoda.

Tym bardziej, że mod jest już gotowy, wystarczy tylko dostosować go pod EET. Większość ludzi w ten sposób gra w baldura, więc nie mają jak zapoznać się z tą modyfikacją. Osobiście wystarczyłby mi tylko komponent dodający jedynie polskie głosy do NPC dodanych przez Beamdoga.

Ruffle_truffle 

Podziękowania: 78/110
Wysłany: 2025-03-22, 10:30   

Oprócz bardzo i przeze mnie chcianych polskich głosów w BG2 EE, może też chociaż niektórych bohaterów przenieść do dwójki?

Zmienić też nazwę, bo to już nie byliby bohaterowie z Wybrzeża Mieczy.

Osobny patch/komponent czy coś w ten deseń.

W nim, dla przykladu:

- polskie głosy do Bohaterów Beamdoga (pleeease! Już kilka razy odrzucam ich z powodu braku polskiego dubbingu :()
- jeden bohater/bohaterka dobra (np. Rimardo - mało w grze dobrych kaplanów?)
- jeden bohater neutralny (np. Nathan - w grze mało też czarowników)
- jeden bohater zły (np. Namiir - konkurencyjny zły złodziej - bo Hexxat jest dziwna, jak na ironię brakuje złych złodziejaszków)

To tylko luźne propozycje. Też można dać zamiast Rimardo Talindrę. Byłaby jedna postać kobieca, a i lubiana jest, z tego, co czytam.

Dolączam się do próśb, tudzież kondolencji z powodu zaniechania produkcji moda.

Etamin

Wysłany: 2025-03-22, 10:51   

Przypomniało mi się, że 2 lata temu Dragonian udostępnił mi wersję beta kompatybilną z EET. Zainstalowałem i rzeczywiście działa. Jedyne na co się natknąłem to imiona NPC od Beamdoga są z dużych liter i nie mogę znaleźć Neery. Jeżeli autora rzeczywiście nie planuje już kontynuować rozwijania tej modyfikacji, to mogę ją udostępnić komuś, kto naprawiłby wszystkie błędy w tej wersji.

nowus777 
Uczeń Gonda

Podziękowania: 90/119
Wysłany: 2025-03-22, 19:17   

Spokojnie. Żyję, a dwa tygodnie temu prace nad aktualizacją modyfikacji zostały wznowione.

Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
memory, Neysa
Etamin

Wysłany: 2025-03-22, 19:51   

nowus777 napisał/a:
Spokojnie. Żyję, a dwa tygodnie temu prace nad aktualizacją modyfikacji zostały wznowione.

To w takim razie poczekam jeszcze z nową sesją EET :).

Dragonian 

Wysłany: 2025-03-26, 11:37   

Znakomita wiadomość :)
Jak grałem te dwa lata temu na wersji którą otrzymałem (ta którą Nowus udostępniał też) to miałem Neerę normalnie w Beregoście.
Jedyna zmiana w stosunku do wersji którą mi udostępniono to musiałem zmienić wszystkie referencje do postaci Bernard na Bernard1 ze względu na to że mamy już Bernarda w CC w BG2
https://baldursgate.fandom.com/wiki/Bernard

Odpowiedz do tematu