I znowu ja. :D Załatwiłem Zamaskowaną Postać i... to koniec? Drizzt nie komentuje, jest tylko notatka od "I" i pozostaje wracać do Wrót na piechotę. Tak ma być? Nigdy chyba nie skończyłem tego moda i chciałbym mieć pewność, że niczego nie pokręciłem.
Tak. To koniec oryginalnego moda zainstalowanego na BGI.
W WoBG pojawiają się jeszcze dodatki.
Fragment artykułu znalezionego w Necie.
"Saga o Drizzcie ma dziwne zakończenie, a raczej w ogóle go nie ma.
Pokonałeś wszystkich wrogów i nie masz już niczego do roboty na dalekiej północy. Nie dowiedziałeś się nawet, czy udało się ochronić Dolinę Lodowego Wichru przed atakiem demonów, co było - podobno? - głównym zadaniem drużyny. Za to dowiedziałeś się, że drużynę zwabiono na daleką północ po to, by pozbyć jednego z potomków Bhaala, czyli przywódcy drużyny.
Ta akcja nie udała się.
Drugim potomkiem boga mordu, czyli Sarevokiem, miała zająć się siostra Zamaskowanej postaci. Oznacza to, że ostateczne zakończenie moda w wersji dla WoBG jest planowane już w innej lokacji. Zapewne tam, gdzie Valen zasadziła się na Sarevoka.
Ten ostatni wątek DS dla WoBG ma miejsce w Podziemnym mieście, przed walką z Sarevokiem. Jest istotny tylko z powodów fabularnych, bowiem sporo wyjaśnia i w jakiś sposób kończy przygodę z Drizztem i jego przyjaciółmi w pierwszej części WoBG".
Od siebie dodam, że autor WoBG planował dodanie do swojej kompilacji text-screen'u kończącego moda.
Gdy ostatnim razem przechodziłem pierwszą część gry jeszcze go nie było, więc nie mogę potwierdzić.
Hej mam pytanko, w jaki sposób rozpoczyna się Sage z Drizztem w 1 części, czytałem że powinien przyłączyć się przy walce z gnollami a ne da się wybrać takiego rozwiązania?
Hej mam pytanko, w jaki sposób rozpoczyna się Sage z Drizztem w 1 części, czytałem że powinien przyłączyć się przy walce z gnollami a ne da się wybrać takiego rozwiązania?
Drizzt pojawi się po raz kolejny po przejściu Wieży Durlaga. Zaczepi Cię, gdy będziesz opuszczał tę lokację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum