Ja spróbowałem tą "Cenę Neutralności", ale u mnie wyskoczył jakiś bug i wszystkie postacie straciły tekstury z swych twarzy xF... zatem zrezygnowałem :P.
Zacząłem grać w Wiedźminkołaja. To jest świetne! Mod poprawił mi niesłychanie humor, jest pełen żartów, smaczków i dialogów napisanych z polotem i odrobiną absurdu, bardzo dobra rzecz. Mod jest mocno intertekstualny (intergralny?).
Do tej pory używałem jedynie małych modów zmieniających grafike, możesz mi kol powiedzieć gdzie można ściągnąć dodatkowe przygody? BTW, nie dostałem tantiemów za nazwę tematu
_________________ "Oto jest pięść moja, zna ją świata ćwierć. Kto ją ujrzy z bliska ujrzy swoją śmierć!"
Wszelak, wszystko jest w patchu 1.5, ściągnij go i masz, co trza.
Właśnie skończyłem Wiedźminkołaja, hehe, bardzo dobry modzik, zdecydowanie nie przystaje do uniwersum, ale i nie było to jego celem. Można się pośmiać i wykonać parę ciekawych zadań, przeprowadzić parę zakręconych rozmów. Mod jest nieliniowy, ale o tym wypowiadać się nie będę, tylko raz go ukończyłem.
Oprócz Gothika i Diablo jest jeszcze nawiązanie do Fallouta, ech ;]
Ja ze swej strony polecam FlashModa (do ściągnięcia tutaj). Mod diametralnie podnosi poziom trudności. W normalnej grze wystarczało używać max 5 eliksirów, by przeżyć, a olejami nie warto było sobie zaprzątać głowy. Teraz byle banda topielców może być śmiertelnie niebezpieczna, nie wspominając o wampirach, kikimorach czy innych paskudztwach. Przy okazji mod dodaje inne usprawnienia, np 3 sloty na eliksiry w każdej zbroi, a nie tylko w tych najlepszych.
_________________ Turian Councilor: Ah yes, Reapers. We have dissmised that claim.
Some time later
TC: Shepard! The Reapers are attacking!
Shepard: <trollface> Ah yes, Reapers...
Czy ktoś może polecić optymalne mody do W1 i W2? Interesuje mnie tylko główny wątek a ten rozumiem nie może być rozbudowany o nowe questy zatem w gre wchodzą tylko mody utrudniające i ew. wprowadzające nowe przedmioty.
Jeżeli ktoś by jeszcze pokrótce wyjaśnił skąd najelepiej pobrać mod i jak go zainstalować to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
edit-----
Ponieważ nikt nic nie napisał to po zakończeniu W1 polecam w zasadzie jeden mod - FCR (obowiązkowo z ekosystemem i pełnymi zmianami balansu oczywiście w wersji trudnej)
Gram z modem Powrót Białego Wilka + Full Combat Rebalance. Na reddicie mignęła mi informacja, że będzie można zapis importować do W2, grał toś z was z takim zestawem i czy faktycznie będzie można importować?
... trochę mi forum ścięło i dopiero zobaczyłem odpowiedź
Cześć, nie znam Powrotu Białego Wilka ale zawsze gram w W1 z FCR i nigdy nie miałem problemu z importem. Swoją drogą nie rozumiem decyzji o wypuszczeniu W1 bez FCR gdzie mechanika i logika gry leżą dwie ligi niżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum