zainstalowalem 1.89 bez problemu, ale teraz mam znowu artefakty z grafika. jak naprawie, to gra sie uruchamia w super malym oknie i to juz nie na moje oczy :D no ale to pewnie wkestia juz zabawy z ustawieniami i kompatybilnoscia...
jakby ktos mial zrodlo patcha 1.86 to bede wdzieczny :-)
Bezpośrednio po zainstalowaniu miałem WoBG w pełnym oknie.
Ale nie podobało mi się migotanie kursora (ekran 144 Hz) i nieodświeżanie niektórych elementów UI - i zainstalowałem wrapper cnc-draw do katalogu Baldur's Gate 2.
Po zainstalowaniu cnc-draw - miałem "pełny ekran" - czarny z małym okienkiem na środku.
Dopiero po zmianie w oryginalnej konfiguracji (BGConfig.exe) na wyświetlanie OpenGL w okienku - wróciło normalne wyświetlanie.
Spróbowałbym zacząć właśnie od zmiany w BGConfig.exe - na OpenGL w okienku. Wtedy można przy pomocy Alt-Enter przełączać się z okienka na pełny ekran - i z powrotem - i wszystko jest poprawnie skalowane.
Czołem! Chciałem po latach znów spróbować WoBGa, zobaczyć co nowego, ale wygląda na to, że linki ze strony [url=]https://baldur.cob-bg.pl/wobg/instalacja-wobg[/url] nie działają. Download alternatywny II wydaje się nawet w porządku, ale 4shared po zalogowaniu wywala komunikat "Zażądane łącze do pliku jest nieprawidłowe". Ktoś ma inne źródło?
Edit
Jak się okazuje działa Download alternatywny I, tylko moja przeglądarka nie chciała mu zaufać, a mnie spróbowanie innej przyszło do głowy dopiero dziś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum