Poprzedni temat «» Następny temat
Paperdoll i avatar złodzieja a kolczuga.
Autor Wiadomość
Teokij 

Wysłany: 2023-10-22, 11:19   Paperdoll i avatar złodzieja a kolczuga.

Na Żmijowej Przeprawie pokonałem tą grupę elfów najemników i zdobyłem kilka przedmiotów w tym elfią kolczugę +1. Z jej opisu wynika że mogą jej używać złodzieje jednak w grze złodziej nie może jej założyć. Użyłem więc Near Infinity żeby pozwolić złodziejowi ją nosić. No i tu pojawia się problem. W grze nie ma paperdolla i avatarów złodzieja w kolczudze ponadto złodziej bez pancerza korzysta z wyglądu wojownika. W EE są osobne pliki BAM na wygląd złodzieja w kolczudze. Na początek przeniosłem pliki wyglądu złodziejki w zbroi skórzanej z EE do WoBG (bo chodzi mi konkretnie o kobietę złodzieja człowieka) podmieniając pliki no i działa pojawił się nowy paperdoll w zbroi skórzanej. Jednak gdy próbuję podmienić wygląd złodziejki bez zbroi to muszę zamienić też wygląd wojowniczki bez armora co jest bez sensu. Tak samo przerzucenie wyglądu złodziejki w kolczudze z EE do WoBG sprawia że nowe pliki w Near Infinity są jako nie zainstalowane w override a nie w BAM. Czy da się jakoś zakodować by złodziejka w kolczudze korzystała z nowego paperdolla i avatarów? By ta nowa warstwa pancerza wgl była zainstalowana?
Podziękuj autorowi tego posta

Olej 

Podziękowania: 1/5
Wysłany: 2024-03-28, 16:26   

Podbijam temat. Czy jest możliwość permanentnej zmiany paperdolla w plikach gry np. aby złodziej korzystał z paperdolla kapłana?

memory 
Gwiazda Mystry

Podziękowania: 239/203
Wysłany: 2024-03-28, 17:39   

Olej napisał/a:
Podbijam temat. Czy jest możliwość permanentnej zmiany paperdolla w plikach gry np. aby złodziej korzystał z paperdolla kapłana?

Zmiana Appearance w Shadow Keeperze nie rozwiązuje tego problemu?

Olej 

Podziękowania: 1/5
Wysłany: 2024-03-28, 19:05   

Niestety nie. Po jakimś czasie lub po załozeniu pancerza wraca do pierwotnego stanu.

Odpowiedz do tematu