W załączniku tłumaczenie modyfikacji "Improved GUI" Insomniatora. Tłumaczenie w wykonaniu morgana (podziękuj!). Powinno więc działać bez zarzutu, ale autor poprosił o cierpliwość i wyrozumiałość podczas testowania.
Instalacja:
1. Pobierz mod Improved GUI stąd.
2. Wypakuj go do katalogu z grą.
3. Pobierz załączony plik z tłumaczeniem.
4. Wypakuj go do katalogu z grą, zastępując oryginalny plik.
5. Uruchom setup-bg2improvedgui.exe
W załączniku wersja v0.4 dla Improved GUI v5.7
Oczywiście w wykonaniu morgana.
Wymaga zainstalowania ToBex Core.
Z moich testów na BGT:
- komponent: "Zmiana wspolczynnika renderowania kursora myszy z 30Hz do 60Hz" uniemożliwił uruchomienie gry
- komponenty: "Dwukrotne zwiekszenie skali graficznej dla rozdzielczosci HD (1280x960 i wyzsze)" oraz "Dwukrotne zwiekszenie skali graficznej dla modu Widescreen" nie działają w ogóle.
Problemy przypominają te, które wielu graczy miało podczas uruchamiania WoBG (np. widoczna lewa górna część ekranu), więc być może są do obejścia w ustawieniach komputera.
- komponenty: "Dwukrotne zwiekszenie skali graficznej dla rozdzielczosci HD (1280x960 i wyzsze)" oraz "Dwukrotne zwiekszenie skali graficznej dla modu Widescreen" nie działają w ogóle.
Problemy przypominają te, które wielu graczy miało podczas uruchamiania WoBG (np. widoczna lewa górna część ekranu), więc być może są do obejścia w ustawieniach komputera.
U mnie działa (na dość starym laptopie, Windows 10) o ile w "ustawieniach ekranu" da się skalowanie na 100% (u mnie domyślnie było 125% - i po zainstalowaniu komponentu cały ekran gry był przesunięty, widziało się tylko lewy-górny róg; po zmianie na 100% wszystko jest ok).
Niestety za późno zobaczyłem, że jest spolszczenie tego moda, mam zainstalowany po angielsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum