Wysłany: 2023-08-26, 17:32 AR4200 - problem techniczny
Witam wszystkich.
Mam problem z lokacją ar4200.
Gra łapie freeza na mapie kiedy klikam ikonkę tej lokacji
Nie idzie też przenieść się za pomocą movetoarea.
Mam zainstalowane bg npc project wersja dla ee i kilka innych modow.
Załączam weidu. Ratujcie :( Wiem ze to nie jest lokacja do przejścia gry,ale chciałbym się zmierzyć z drizztem xd
MSFM w najnowszej wersji nie ma komponentu 3ego.
Odinstalowanie owegoż może pomoże.
Wogóle wszystkie mody mają nowsze wersje i mi nie wywala błedu na lokacji ar4200. Jak powyższe nie pomaga to pozostaje zainstalowanie najnowszych wersji modów.
Lokacja nie jest też problemem, bo żaden mod nic tu nie zmienia.
Problem może leżeć w animacjach, które modyfikują również postaci/przedmioty/czary występujące na lokacji.
MSFM w najnowszej wersji nie ma komponentu 3ego.
Odinstalowanie owegoż może pomoże.
W ogóle wszystkie mody mają nowsze wersje i mi nie wywala błędu na lokacji ar4200. Jak powyższe nie pomaga to pozostaje zainstalowanie najnowszych wersji modów.
Lokacja nie jest też problemem, bo żaden mod nic tu nie zmienia.
Problem może leżeć w animacjach, które modyfikują również postaci/przedmioty/czary występujące na lokacji.
Przeinstalowałem mody,pobrałem nowsze wersje oraz samego Bg:ee i teraz mam takie problemy:
1. Różdżki z MSFM w ogóle się nie pokazują (Te które miałem w ekwipunku zniknęły) a te u Talanthyra to podświetlone na niebiesko pola za 0 złota.
2. Do lokacji z Drizztem dostać się mogę.
3. Miałem przy okazji problemy z czarami (gra zawieszała się jak chciałem zapisać w księdze czar "drzwi prze wymiar" - teraz już też to nie występuje"
4. Najgorszy błąd który tak irytuje, że nie da się grać to ten, że Dorn i CHarname maja animacje jakby chcieli rozpocząć banter ( w dowolnej lokacji poza GpPD). Po odłączeniu Dorn odchodzi do Pomocnej Dłoni i w tej lokacji zaczynają się jaja. Gdy wchodzę do gospody, dorn z automatu odpala dialog przyłączenia do drużyny. Nie ważne jaka jest odpowiedź, dialog ponownie odpala się automatycznie po ułamku sekundy. Sprawdzałem czy pomoże zabicie go i wskrzeszenie - nie daje to nic, ba próbując go zabić przy użyciu kodu okazuje się ze jest nieśmiertelny i zaczyna dialog na 10 hp... Potrzebuje go w teamie bo gram złymi ludkami a nie chce mieć sharteel i chce zobaczyć jak słabe fabularnie są dodane przez EE postaci .
5. Montaron mówi czasami jakimś żeńskim angielskim głosem, prawdopodobnie postaci z dodatku :D
Przeinstalowałem wszystkie mody jeszcze raz i problem nadal występuje.
EDIT:Dodatkowo sprawdziłem i odinstalowanie samego MFSM /komponentu nie pomogło.
Przeinstalowałem wszystkie mody jeszcze raz i problem nadal
Mowa o nowej rozgrywce, czy odgrzanym sejwie?
Na sejvie na którym grałem do tej pory. Po to napisałem psota, żeby nie musieć od początku przechodzić gry. I sejv nie jest odgrzany, tylko gram na raty, ostatni częściej i do momentu próby wejścia na te lokację nie było problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum