Wysłany: 2014-10-16, 08:32 Classic Adventures - wersja 0.53
Chciałem Was zapytać, czy coś wiecie o nowych wersjach tej totalnej (choć jednak nie do końca totalnej) konwersji?
Od dłuższego czasu (pół roku) nic nowego na SHS nie słychać.
Grywalna wersja 0.53 pozwala 6-io osobowej drużynie uzyskać po 160 000 pkt. doś.
Gra wymaga doszlifowania - połowa NPC nie ma zestawów dźwiękowych, ale te co są trzymają poziom Baldura.
Przygód jest też dosyć całkiem sporo. Niby fabuła ma pozwalać na dwie alternatywne drogi. Ale jak się okazuje to można z powodzeniem przebrnąć przez wszystko za jednym zamachem.
Kto nie zna - zostajemy wyznaczeni do rozwiązanie problemu wioski w której się wychowaliśmy. Jak wracamy po wykonaniu zadania, to okazuje się że wioska została spalona przez najeźdźców bliżej nieokreślonych. Naszym motywem działań staje się chęć odnalezienia rodziców.Gra ma już gotowe 2 duże miasta: Westgate i Selgunt. Mało w nich zadań, ale Selgunt przypomina rozmachem Wrota.
Westgate ma swój klimat, całkiem odmienny od Selgunt.
Niedociągnięć w skryptach nie ma zbyt wiele. Czasami jakiś NPC się sklonuje, albo nie załapią zmienne niektórych zadań (ogólnie pobocznych zadań jest mało).
Natomiast interakcje między NPC są dopracowane. Są również romanse,parę gotowych, a parę kolejnych jest zaczętych i niedokończonych.
Ciekawie zapowiadają się nowe przygody, które mają dotyczyć olbrzymów i chyba Corymru. Będzie dodane miasto Arabel, więcej przygód(może i lokacji) w Myth Dranor.
Ciekaw jestem Waszych opinii. Chyba nigdzie nie ma dyskusji o tej modyfikacji.
greegarak Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"
Na prawdę nikt w to nie gra/grał?
Tak dodam, że jak kogoś interesują zestawy głosów dla NPC, którym autorzy jeszcze ich nie zapewnili to mogę przesłać pliki "wav" z Override, które przygotowałem. Piszcie na skrzynkę.
Wszystkie po angielsku, większość z paczki Shs Soundset(część z zestawów protagonisty) . Było z czego wybierać więc nie jest to jakiś koszmar. A o wiele lepiej się gra.Wcześniej bez nich pomijałem niektórych NPC. Moda przeszedłem dwa razy- za drugim razem wszystkie NPC mieli zestawy głosów.
greegarak Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"
Alternatywne zestawy głosów dla npc.
Należy skopiować i wrzucić do "Override".
Autorzy przypisali około połowie swoich npc głosy z IC2. Jako że mogą się wydawać czymś co się przejadło dodałem alternatywę głosów - bazując na modzie SHS Sounsetes(6 kobiecych i 2męskie) i innego-nazwy nie pamiętam(1 kobiecy i 3męskie). Dodatkowo po 8-iu latach widzę że nie ma w oryginale podkładu Chaarny,który 8 lat temu występował,a jest o wiele lepszy(załàczony w SSETCLASSICA4z4), różnica jak u Rivian przed "paczem" i po paczylu, kto słyszał wie o co chodzi.
Dwaj npc, którzy nie mają w ogóle podkładów, Grozhar i Erin,wymagają NearInfinity,bo podkłady można wdrożyć jedynie przez edycję sejwa, gdzie przyłączonym, Grozharowi i/lub Erin, trzeba podpiąć zestaw male05 i Female4.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum