Może nie doprecyzowałem, ale chodzi o to, że w ogóle nie mogę zacząć pojedynku, bo nie posiadam Druida. I nie mogę wykonać alternatywnego zadania, bo nie jestem zły i go nie otrzymałem. Dodałem w Shadowkeeper przedmiot, którym mogę zatruć wodę w Gaju, ale to też nie działa. Najwyraźniej musiałbym jakoś "dodać" sobie to zadanie, hmm.
Zadanie Zatrucie gaju chyba zaczyna sie gadką w TARGOWE. Jesli tak to hełm zmiany charekteru winien dac radę.Chyba ześ neutral to wtedy na nic starania
Pozostaje Createcreature() i zespawnowanie tego konusa jaki dawał nam miksture...
Może przytoczę twierdzenie Liberty'ego, które jakoś tak idzie: planujesz jakiś projekt, wyznacz sobie termin, pomnóż potrzebny czas przez 2 a i tak nie zdążysz.
Wybrane fragmenty banterów:
Edwin napisał/a:
-Phi! Porównywać mnie do jakiegoś podrzędnego nekromanty! (Stanowczo na zbyt wiele sobie pozwala, muszę pokazać mu gdzie jego miejsce.) Prawdopodobnie przemawia przez ciebie zwykła zazdrość. Wy, maluczcy macie tendencje do zawiści wobec tych, którzy was przerastają. Ja zaś czynię to nie tylko talentem ale i wzrostem, karzełku.
-*Posłał Edwinowi szeroki uśmiech przemawiając serdecznym tonem* Jeszcze raz nazwiesz mnie „karzełkiem” a utnę ci na dole coś niezwykle małego, co może jednak mimo wszystko być ci drogie. Gdy zaś chodzi o te dyrdymały o talencie... znów przypominasz mojego żałosnego, byłego towarzysza...
Minsc napisał/a:
-Niebywałe, że ten chomik jeszcze oddycha. Znajdując się nieco bliżej ciebie wielkoludzie na pewno zaniechałbym tej czynności, powiedz, uważasz że pranie onuc urąga twej męskości, czy po prostu lubisz informować wrogów zapaszkiem o tym, iż się do nich zbliżasz?
-Boo być może jest niewielki Montaronie, ale jest też o wiele silniejszy niż się zdaje. A to, co czujesz to zapach prawdziwego mężczyzny, który przykryje każdy odór zła, na jaki trafi, co nie, Boo?.
Viconia napisał/a:
-Mmm... wciąż robisz wrażenie Viconio, moja ty hebanoskóra kusicielko. Zdajesz sobie sprawę jak działasz na otoczenie, prawda?
-Oczywiście samcze, dzięki temu jalukul, mężczyźni tacy jak ty – myślący kroczem zamiast głową – stają się łatwiejsi w kontrolowaniu
Nie znalazłem kodu na tego konusa, ale pomyślałem o czymś innym i "stworzyłem" Cernda. Dialog odpala się normalnie, mogę mu powiedzieć o problemie, dołączyć do drużyny albo i nie. Nawet jeżeli zaakceptuje on wyzwanie, to gra przenosi się do Gaju, odpala się dialog z Faldorn... i nic, Cernd w ogóle się nie odzywa (może stchórzył, albo mu się poprzestawiało w Zaświatach) i nadal nie jestem w stanie nic zrobić. Wydaje mi się, że musiałbym, hmm, "zresetować" Faldorn albo zadanie, niemniej nie wiem jak to zrobić.
Ja w ogóle nie rozumiem, tak móc się zablokować w zadaniu. Nie przemyśleli rozwiązania dla drużyny BEZ DRUIDA i o DOBRYM charakterze?
Nie przemyśleli rozwiązania dla drużyny BEZ DRUIDA i o DOBRYM charakterze?
Jak nie? Po to właśnie jest Cernd. Zablokowałeś po prostu. Cernd i Jaheira mają umożliwić zakończenie, jeśli nie mamy druida lub nim nie jesteśmy bez względu na charakter. Modyfikacja lub dodawanie zadań to grzebanie w zmiennych - nie polecam. Szczególnie jeśli nie znasz lub nie potrafisz znaleźć kodu na Lorda Khellona Menolda ->
Dobra, pomogło, dziękuję, uff. Ale to zadanie jest nieziemsko wkur... irytujące. Najwyraźniej dobrzy towarzysze mają opory, więc muszę ich odłączyć na chwilę, a to osłabia drużynę... i tak dalej. JEDNO proste zadanie, tyle problemów.
Wysłany: 2022-07-22, 10:59 AERIE - OGROMNY PROBLEM Z CZARAMI - BŁAGAM O POMOC
Cześć wszystkim,
Uprzejmie proszę o pomoc. Jestem na etapie gry Cieni Amn, w którym Aerie może nadal używać tylko czarów kapłana. Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego czary maga są nadal przyciemnione. Teoretycznie po 8 h snu wybrane czary wbijają się do księgi i mam je w podręcznej księdze ale nie mogę ich użyć. Klikam i nie działają, są przyciemnione, w przeciwieństwie do czarów kapłana, którymi rzucam do oporu. Mam kupioną licencję u magów.
Kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić, nie wiem czy to bug gry, czy może w jakiś sposób jeszcze za wcześnie... proszę o podpowiedź
Jeśli ktoś będzie wiedział to proszę dodatkowo o maila z informacją. Będę szalenie wdzięczny !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum