A ten patch nie będzie się ciął na uap? I chyba nie trzeba zaczynać gry od nowa?
_________________ xui̯-ø
Almateria [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-08, 16:45
Postanowiłam wypróbować moda Carcanum. ^^ Jest okropnie, okropnie przegięty. W trudności i w bonusach, jakie daje. A na początku gry zmusza mnie do wzięcia 10 ułątwiaczy.
Naszła mnie ochota na pogranie w Arcanum i poczytałem sobie trochę o tym nieoficjalnym patchu fanowskim. Z racji tego, że nigdy z nim nie grałem a bardzo mnie zaciekawił mam pytanie: da się go zainstalować tak, żeby pozostały polskie napisy? Dużo rzeczy zmienia, wart jest zainstalowania? Mam nadzieję, że są tu jeszcze jacyś "spece" od Arcanum też.
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2014-06-28, 10:14
Jaki patch? Ja mam z nieoficjalnym, ale nie wiem czy o tym samym myślimy? Ten co mam wart jest zainstalowania, ale musisz wiedzieć że były dwa wydania polskojęzyczne gry, jedno takie że powinni kasę oddać i drugie 3 płytowe, gdzie wszelkie pacze i modyfikacje w miarę dobrze się zachowują. W miarę, bo niektórzy mają błędy wygenerowane przez problemy z kompem, gra ma swoje lata...
Bez paczy gra nie nadaje sie do użytku (wiem bo właśnie tą wersję posiadam).
-Spadek cech mentalnych do 1 przy rozmowie z pewnym kapłanem po wizycie w mieście ciemnych elfiaków
-wywalanie gry gdy spotkamy smoczydła
-notoryczne bluescreeny przy przechodzeniu przez góry itp...
im dalej tym gorzej. Instaluj łatki i ciesz się z braku błędów ala gothic 3 ;)
Może przytoczę twierdzenie Liberty'ego, które jakoś tak idzie: planujesz jakiś projekt, wyznacz sobie termin, pomnóż potrzebny czas przez 2 a i tak nie zdążysz.
Wybrane fragmenty banterów:
Edwin napisał/a:
-Phi! Porównywać mnie do jakiegoś podrzędnego nekromanty! (Stanowczo na zbyt wiele sobie pozwala, muszę pokazać mu gdzie jego miejsce.) Prawdopodobnie przemawia przez ciebie zwykła zazdrość. Wy, maluczcy macie tendencje do zawiści wobec tych, którzy was przerastają. Ja zaś czynię to nie tylko talentem ale i wzrostem, karzełku.
-*Posłał Edwinowi szeroki uśmiech przemawiając serdecznym tonem* Jeszcze raz nazwiesz mnie „karzełkiem” a utnę ci na dole coś niezwykle małego, co może jednak mimo wszystko być ci drogie. Gdy zaś chodzi o te dyrdymały o talencie... znów przypominasz mojego żałosnego, byłego towarzysza...
Minsc napisał/a:
-Niebywałe, że ten chomik jeszcze oddycha. Znajdując się nieco bliżej ciebie wielkoludzie na pewno zaniechałbym tej czynności, powiedz, uważasz że pranie onuc urąga twej męskości, czy po prostu lubisz informować wrogów zapaszkiem o tym, iż się do nich zbliżasz?
-Boo być może jest niewielki Montaronie, ale jest też o wiele silniejszy niż się zdaje. A to, co czujesz to zapach prawdziwego mężczyzny, który przykryje każdy odór zła, na jaki trafi, co nie, Boo?.
Viconia napisał/a:
-Mmm... wciąż robisz wrażenie Viconio, moja ty hebanoskóra kusicielko. Zdajesz sobie sprawę jak działasz na otoczenie, prawda?
-Oczywiście samcze, dzięki temu jalukul, mężczyźni tacy jak ty – myślący kroczem zamiast głową – stają się łatwiejsi w kontrolowaniu
Ja mam zainstalowany ten patch 1.7.0.4 PL Ale jest jeszcze jakiś unoficial patch Drog Black Tootha 091225 który ponoć zmienia nieco rzeczy w grze i poprawia bugi. Z tego co poczytałem starych postów w necie patch jest w wersji angielskiej z tym, że jedni macherzy pisali, że tak go zainstalowali, iż działał pod polską wersją nie psując polskich napisów a inni pisali coś zupełnie odwrotnego, więc postanowiłem zapytać jak to w rzeczywistości jest. Mam wydanie czteropłytowe gry, więc chyba ok. W zasadzie żeby mieć pewność jak rozróżnić tą dobrą wersję od złej?
Nobanion [Usunięty]
Wysłany: 2014-06-28, 22:46
Wydanie te które sprawiało problemy, to dwupłytowe, ze spolszczeniem niepełnym, coś tam pokiełbasili, bo w wersjach innych, wszystkie dodatki itd...chodziły bezproblemowo....Nie używałem akurat tego pacza więc trudno mi powiedzieć, jak będzie z polskimi znakami.
----------------------------------------------
edit:
o ten chodziło?
http://www.shsforums.net/...e022f028f7ead5b
jeżeli to, to są polskie znaki, miałem go, ale z tego co pamiętam instalowałem nie całość , ale poszczególne elementy...
Dokładnie o ten, dzięki. Spróbuję go zainstalować skoro mówisz, że da się na polskiej wersji. Na razie jednak wkręciłeś mnie trochę w Blackguarda więc return to Arcanum musi troszkę poczekać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum