Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze Steam'em
Autor Wiadomość
greegarak 
Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"

Wiek: 37
Posty: 587
Podziękowania: 52/70
Skąd: CK-FAInn=200km
Wysłany: 2021-07-07, 18:23   Problem ze Steam'em

Przestał mi się odpalać Steam po ostatnim Upgrade. Loguję się normalnie, ale menu nie wyskakuje. Baldura bezpośrednio też nie odpala. Steam działa bo jak wyłączam kompa to wyskakuje że program chodzi i pyta czy mimo yo wyłączyć. System linuxmint. Czy jedynie poradzi tu odinstalowanie i nowa instalacja?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 40
Posty: 1133
Podziękowania: 28/60
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2021-07-07, 18:36   

Ja bym Steama reinstalował, ale nie znam się na systemach niewindowsowych:D
_________________
Cytat:
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
greegarak 
Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"

Wiek: 37
Posty: 587
Podziękowania: 52/70
Skąd: CK-FAInn=200km
Wysłany: 2021-07-24, 10:12   

Steam to !!! badziew? Przestał się odpalać bo nie odpowiada mu moja stara wersja linux minta(17)? Gdybym sie pozwolił na aktuslizacje to by pewnie chodził. Teraz nic nowa instalka owegożnie daje, co pewnie związane jest z tym że wskazuje na system z 18 z przodu.
[1:13] torian: BGEE za piątaka na GoGu. Uczciwa cena Damian

No nic przerzucam się na Gog, dzieki torianowi.A tam pełna wolność, można grać nie narażając się na komplikacje związane z aktualizacjami. Gdyby chocuaż jakieś informacje były, typu "aktualizacja wiążw się z możliwością nieprawidłowego funkcjonowania programu na staeszych wersjach systemu".
Chyba że się mylę i problemem że Stem nie działa należy szukać w cztmś innym.?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Damianus_NT 
beamdog hater


Wiek: 31
Posty: 347
Podziękowania: 115/26
Wysłany: 2021-07-24, 17:30   

Nie wiem, czy cokolwiek z tego co napiszę się przyda. Z góry przepraszam, jeśli te sugestie wydają się oczywiste.

Steam sporadycznie głupieje, z mniej lub bardziej prozaicznych powodów. Okazjonalne problemy z serwerami, wbudowanym komunikatorem oraz nie wyświetlanie się biblioteki to raczej norma.

* Jeśli są problemy z wyświetlaniem biblioteki, to pierwsze co robię to przełączam klienta Steam na tryb 'offline' i z powrotem na 'online. Zazwyczaj pomaga. W najgorszym wypadku można grać bez połączenia z internetem.
* Problemy z procesem logowania - sprawdzam czy da się odpalić konto Steam w przeglądarce internetowej.
* Problemy z komunikatorem - piszę do Pavlusa albo kogoś innego, kto także siedzi o 1 w nocy przed kompem : P Zazwyczaj to problemy serwerowe, na które nic nie można poradzić.

Czasami, kiedy Steam nie chce się odpalać albo maksymalizować okna, trzeba wejść w menadżer procesów systemu i ręcznie wyłączyć wszystko związane ze Steam. Wtedy cała aplikacja uruchamia się prawidłowo, niczym po resecie.

BTW. Zamiast klikać na 'Uruchom' bezpośrednio w oknie biblioteki, gry można odpalać klikając PPM na zminimalizowanej ikonce Steam na pasku start. Wyskakuje wtedy menu z ostatnio aktywnymi tytułami. Daje to też dostęp do ustawień Steam.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
greegarak 
Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"

Wiek: 37
Posty: 587
Podziękowania: 52/70
Skąd: CK-FAInn=200km
Wysłany: 2021-07-24, 18:55   Steam chce debiana 18?


* Jeśli są problemy z wyświetlaniem biblioteki, to pierwsze co robię to przełączam klienta Steam na tryb 'offline' i z powrotem na 'online. Zazwyczaj pomaga. W najgorszym wypadku można grać bez połączenia z internetem.
* Problemy z procesem logowania - sprawdzam czy da się odpalić konto Steam w przeglądarce internetowej.
* Problemy z komunikatorem - piszę do Pavlusa albo kogoś innego, kto także siedzi o 1 w nocy przed kompem : P Zazwyczaj to problemy serwerowe, na które nic nie można poradzić
Loguję się na program steama (zarówno online i oflajn) i tu się kończy współpraca.
Online niby aktualizuje, ale zacina się i pstęp 0-owy(bitów nie liczy, nic się nie ściąga patrząc na pjemność dysku).
Oflajn - brak śladów życia,menu programu się nie załadowuje i tylko"Connecting Steam Account". Jak oflajn uruhamiam bezpośrednio np.Bgee z pulpitu- nic.
Próbowałem przez logowanie się przez przeglądarkę. I tam jak chciałem uruchomić grę to jakieś info w okienku wyskakuje, że czegoś nie mam. Chociaż dziś próbowałem to już nic nie wyskakuje, a też nic się nie uruchamia ("steam://run/228280" chyba ta instrukcja?/komenda? nie ma odezwy).
Komunikatora nie używam.
Cytat:

Czasami, kiedy Steam nie chce się odpalać albo maksymalizować okna, trzeba wejść w menadżer procesów systemu i ręcznie wyłączyć wszystko związane ze Steam. Wtedy cała aplikacja uruchamia się prawidłowo, niczym po resecie.

Wyłączyłem w Monitorze systemu (odpowiednik windosowskiego menadżera). ale nic nie dało.

Steam.bmp
Przez przeglądarkę nie odpala;
czyszczenie w menadżęże nie pomaga
Plik ściągnięto 4 raz(y) 284,64 KB

  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
greegarak 
Tsung vs.Kang- Chodzić ci się nie chce?"

Wiek: 37
Posty: 587
Podziękowania: 52/70
Skąd: CK-FAInn=200km
Wysłany: 2021-09-22, 20:46   Odblokowany stim

Po miesiącu coś ruszyło, a nic nie robiłem przy tym. Dziś w odpaliłem Baldura1. Ten stan byłby znośny gdyby nie miał takiego parcia na aktualizację. Wszystko mogło by być opcjonalne i po prostu pytać po instalacji gry, jak, gdzie i kiedy ściągać updates.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group