Poprzedni temat «» Następny temat
Fanpage Baldur's Gate - Klan Children of Bhaal
Autor Wiadomość
Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2019-01-18, 17:14   

Ten dzień kiedyś musiał nastąpić.
Nowe pokolenie zastępuje stare. Ile mogłem, tyle uczyniłem.

Nowusie - doskonale radzący sobie - dajesz nadzieję, że fanpage jest w dobrych rękach. :master:

Chcę publicznie podziękować, za dotychczasową działalność, ja się z funkcji redaktora fanpaga -już wyautowałem. :smile:

Lajkujcie nowusowi, bo ma pojęcie jak To prowadzić i czyni to godnie :) - Ku chwale Amn! :razz:

nowus777 
Uczeń Gonda

Podziękowania: 87/119
Wysłany: 2020-06-02, 10:41   

Hejka - na fanpage'u co jakiś czas ktoś zgłasza mi problemy z rejestracją na forum związane z pojawieniem się komunikatu o niewłaściwym kodzie. Doradziłem próbę zmiany przeglądarki internetowej, ale to nie pomogło. Czy ktoś wie, o co może chodzić i jakich rad mam udzielić piszącym osobom?

Meisarcha

Podziękowania: 88/123
Wysłany: 2020-06-02, 15:32   

nowus777 napisał/a:
Hejka - na fanpage'u co jakiś czas ktoś zgłasza mi problemy z rejestracją na forum związane z pojawieniem się komunikatu o niewłaściwym kodzie. Doradziłem próbę zmiany przeglądarki internetowej, ale to nie pomogło. Czy ktoś wie, o co może chodzić i jakich rad mam udzielić piszącym osobom?

Problem pojawia się już od dłuższego czasu, niestety archaiczny silnik Forum nie pozwala nam się z tym uporać. Sama rejestracja przebiega zapewne prawidłowo, schody zaczynają się przy uwierzytelnieniu. W tej sytuacji możemy zaproponować wysłanie maila na adres meisarcha[at]interia.pl z adresu, którego użyto podczas rejestracji. Aktywacji konta dokonamy manualnie.

nowus777 
Uczeń Gonda

Wysłany: 2020-06-14, 12:57   

Cześć. W wakacje chciałbym rozpocząć na fanpage'u nowy cykl związany z krótką prezentacją najlepszych modyfikacji do obu części gry. Chodzi o krótkie posty, pisane wg następującego szablonu:

tytuł modyfikacji:
autor:
wersja językowa modyfikacji:
wersja gry: klasyczny BG/BG2, wersje EE, WOBG, EET itd.
krótki opis: max. 5 zdań
link do pobrania:
+ jeden screen jako obrazek do posta

Liczę, że wspomożecie mnie w tym projekcie. Zależy mi nie tylko na opisaniu słynnych megamodyfikacji, ale także na mniej popularnych, ale sprawdzonych mniejszych modach. Chętnie przyjmę wszelkie propozycje, a niektórych modderów z naszego forum zamierzam wywołać imiennie.

Lava - czy możemy zacząć od Ciebie? Czy mógłbyś przesłać mi tutaj/na PW uzupełnione szablony dla kilku swoich modyfikacji? Z góry dziękuję.

Cahir 
Pan Świtu

Podziękowania: 222/62
Wysłany: 2020-06-14, 14:08   

Mogę zaproponować kilka modów, ale chwilowo bez screenów, bo nie mam gotowej instalacji.

Pomysł bardzo zacny :)
Into the middle I was led
Podziękuj autorowi tego posta

nowus777 
Uczeń Gonda

Wysłany: 2020-06-14, 14:20   

Cahir napisał/a:
Mogę zaproponować kilka modów, ale chwilowo bez screenów, bo nie mam gotowej instalacji.

Pomysł bardzo zacny :)

Cahir, może być równiez bez screenów :) Proponuję, żebyś przesłał mi opisy na PW, a tutaj możesz tylko dać info dla innych, które mody już opisałeś, żeby ktoś nie brał się za to samo :) Dzięki!

Cahir 
Pan Świtu

Podziękowania: 222/62
Wysłany: 2020-06-14, 14:41   

No to zaczynamy:

Tytuł: Golem Construction for Spellcasters
Autor: Argent77
Wersja językowa modyfikacji: angielska, polska, francuska, włoska rosyjska
Wersja gry: BG:EE, BG2:EE, EET i IWD:EE
Krótki opis: Modyfikacja daje możliwość budowania golemów postaciom czarującym. Gracz może natknąć się w świecie gry na księgi zawierające wiedzę na temat budowy różnych rodzajów golemów, a każdy z nich może być dodatkowo kilkukrotnie ulepszony. W grze można natknąć się także na księgi pozwalające na budowę bardziej egzotycznych rodzajów golemów.
Link do pobrania: download
Into the middle I was led

Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
nowus777
Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Podziękowania: 237/100
Wysłany: 2020-06-15, 15:36   

Na ten moment mogę dać te 3. Screeny są pod wskazanym adresem każdego z dodatków. Zerknijcie przed wrzuceniem językowo, bo trochę w pośpiechu między pracami to pisałem.

tytuł modyfikacji: Southern Edge (Seria Athkatlan Grounds)
autor: Lava Del'Vortel
wersja językowa modyfikacji: Angielska, Polska, Francuska, Rosyjska, Chińska
wersja gry: BG2, BG2EE, BGT, EET
krótki opis: Southern Edge (Południowy Skraj) to nowa dzielnica Athkatli. To między innymi przez nią do miasta wędrują kupcy i to tam wypijają pierwszy kufel zimnego trunku po długiej podróży. Lecz nawet takie miejsce może być trawione przez paszcze niebezpieczeństwa. Czy pomożesz powstrzymać wroga, który czyha na przejezdnych i bywalców Południowego Skraju, a który sprawnie kryje się przed niechcianym wzrokiem?
link do pobrania: https://downloads.weaselmods.net/download/southern-edge/

tytuł modyfikacji: Ooze's Lounge (Seria Athkatlan Grounds)
wersja językowa modyfikacji: Angielska, Polska, Francuska, Rosyjska, Chińska
krótki opis: Ooze's Lounge (Loża Szlamów) to tajemnicze miejsce, ukryte pod stopami niczego nieświadomych bywalców Slumsów. Czy znajdziesz odpowiedni klucz i zejdziesz do ukrytej części kanałów, jednocześnie odkrywając co takiego mają do zaoferowania tamtejsze persony, sklepikarze... i co takiego jeszcze kryje się w ciemniejszych zaułkach podziemnych korytarzy?
link do pobrania: https://downloads.weaselmods.net/download/oozes-lounge/

tytuł modyfikacji: Tales of the Deep Gardens (Seria Colours of Infinity)
wersja językowa modyfikacji: Angielska, Polska, Francuska, Rosyjska, Chińska, Niemiecka, Włoska, Hiszpańska
krótki opis: Tales of the Deep Gardens (Opowieści z Głębokich Ogrodów) to nietypowy i oniryczny mod, który zabiera nas w świat dziwnych, abstrakcyjnych esencji zwanych Kolorami. Naszym zadaniem jest tak i poznanie dziwnego świata, jak i znalezienie drogi powrotnej do domu.
link do pobrania: https://downloads.weaselmods.net/download/tales-of-the-deep-gardens/

Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
nowus777
nowus777 
Uczeń Gonda

Wysłany: 2020-06-15, 16:59   

Rewelacja! Bardzo dziękuję - od Cahira mam opis 6 modów, od Ciebie 3, więc jak na start jest całkiem nieźle. W tym tygodniu rozpocznę cykl :)

Jeśli ktoś jeszcze pomóc, śmiało, nie krępujcie się z opisami :)

Odpowiedz do tematu