Poprzedni temat «» Następny temat
Grimuar Wniosków i Propozycji (YT)
Autor Wiadomość
Geralt Riv 
Wieśmin

Podziękowania: 4/9
Wysłany: 2015-09-27, 21:10   

Hm, będzie ciężko...

Jak wiesz drogi Nobanionie, większość widzów jutuba to dzieci(które w większości nie wiedzą co to baldur). Spójrzmy prawdzie w oczy, niewiele jest na tejże stronie dojrzałych użytkowników. Jeśli jeszcze odliczyć odsetek graczy Baldur's Gate to... cieńko to widzę. Niestety. Jedyne co możemy zrobić to zachęcać znajomych do gry w baldura albo coś. Ale to niewiele zmieni.

Chyba, że... filmiki z baldura przeplatać na video o innej - bardziej powszechnej - tematyce. Wg mnie to jedyne wyjście.

Aha, i można też - jak wcześniej pisałem - zachęcać znajomych, udostępniać na portalach społecznościowych itp. Nie przyniesie to może jakiejś olbrzymiej oglądalności, ale patrząc na tą naszą mizerną - Lepszy rydz niż nic. Poza tym jeśli zaangażować wielu użytkowników coba - chociażby do udostępnienia - możnaby coś ugrać :smile:

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-27, 21:28   

Cytat:
Chyba, że... filmiki z baldura przeplatać na video o innej - bardziej powszechnej - tematyce.
Mam całego Diablo 3 z dodatkiem w filmikach? Poodblokowywać je? :razz:

Cytat:
Poza tym jeśli zaangażować wielu użytkowników coba - chociażby do udostępnienia - możnaby coś ugrać :smile:

Próbuje, ale ze skutkiem w sumie dobrozłym? Czcigodny Damianus_NT(gdzie jesteś?!, Kinski(gdzie jesteś?!) jeszcze czekam co Scol przeobrazi i dorzuci, jeszcze jest szlachetny Ruffle_truffle, co na swój wrzuca, i tez to dobre....Czekam na innych, bo jak powtarzam jeszcze jest wersja EE, a dojdzie dodatek , może ktoś udostępni?
edit:

Na prywatnym poświęconym wobgowi odblokowałem o innej tematyce, na YT CoBu nie wypada :cwan:

Geralt Riv 
Wieśmin

Wysłany: 2015-09-27, 21:54   

Z udostępnieniem chodziło mi raczej o udostępnieniem na np. Facebooku. Udostępnianie więcej filmików na YT nie poskutkuje, a w finale zniechęci was do dalszego nagrywania. Chodzi o to aby upowszechnić baldura swoim znajomym w realu.

-Cześć Stefan! W co tam ostatnio pykasz na tym swoim klocu?
- Siema witam. A w baldurka sobie pykam.
-Bal? Durek? Co to?
-Baldur's Gate. Taki fajny cerpeg co musisz... Bla bla bla,
-Stefan! To jest za******e muszę spróbować!

Jeden miech później.

-Stefanku ty mój. Dzięki za polecenie genialnego baldura. Przeszedłem jedynkę i biorę się za drugą.
-Świetnie. Skoro tak pokochałeś, możesz się zarejerstrować na forum klanu... Bla bla bla... i przy okazji odwiedź kanał na YT.
-Ale zajefajnie! Polecę baldura swoim znajomym!

Co do Diablo. To ma formę gameplaya? Lepiej by było jakbyście pokazali twarz w nagrywaniu i komentowali.
Ostatnio zmieniony przez Geralt Riv 2015-12-29, 02:49, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorowi tego posta

Scol 

Podziękowania: 94/109
Wysłany: 2015-09-28, 20:16   

Jeśli ktoś się przesiadł na Windows 10 i planuje nagrywać filmiki z gier to polecam zapoznać się z wbudowanym Game Barem (otwieranym kombinacją klawiszy Windows+G) - zapewnia funkcjonalność taką samą jak Shadowplay nvidii, ale wydaje się być mniej zasobożernym.

Jolan 
Dziecię Bhaala
Bendem go zjadł

Podziękowania: 60/107
Wysłany: 2015-09-28, 21:10   

Słyszałem, że zabiera sporo zasobów w tle, więc wyleciał po 2 godzinach :lol:
[Dzisiaj 22:47] Jolan: Hmm, w sumie w komentarz twórców było wiele o rozbudowie twierdzy. Co jeśli można dobudować zamtuz?
[Dzisiaj 22:49] Tuldor88: Wtedy będzie to już "ku***sko dobra twierdza" :P

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-29, 09:11   

Scol napisał/a:
Jeśli ktoś się przesiadł na Windows 10 i planuje nagrywać filmiki z gier to polecam zapoznać się z wbudowanym Game Barem (otwieranym kombinacją klawiszy Windows+G) - zapewnia funkcjonalność taką samą jak Shadowplay nvidii, ale wydaje się być mniej zasobożernym.

Ja zacząłem teraz nagrywać po małej zmianie sprzętowej amd gaming evolved- jak dla mnie bajka, wcześniej zewnętrznym było Bandicamem. Mam nadzieję o szlachetny Scolu, że nie zapomniałeś , wiesz o czym? ^^ .

Scol 

Podziękowania: 94/109
Wysłany: 2015-09-29, 10:22   

Nobanion napisał/a:
Mam nadzieję o szlachetny Scolu, że nie zapomniałeś , wiesz o czym? ^^ .

To się znacznie opóźni, przy przesiadce na Win10 zrobiłem sobie przy okazji format partycji systemowej, zapominając że na niej był WoBG (sprawdzałem wpływ SSD) i nagrane klipy. Pozostałe gry wymagane do instalacji WoBG zostały na drugim dysku, ale i tak będę musiał je instalować od nowa przez WoBG DRM :D

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-30, 10:44   

Scol napisał/a:

Też miałem przygody z WoBGiem, ale nie za moją przyczyną, znam ten ból.

Podaję osoby które mają dostęp do YT CoBu, i jak ktoś ma jakiś ciekawy filmik, pomysł, można im w zależności od obecności w necie zapodać:

*Kinski
*Nobanion
*Scol
*Ruffle_truffle
:cwan:

Geralt Riv 
Wieśmin

Wysłany: 2015-10-01, 16:57   

Odblokowałeś to Diablo czy nie?

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2015-10-02, 23:07   

Geralt Riv napisał/a:
Odblokowałeś to Diablo czy nie?

Na prywatnym tak, a na CoBowy nie wrzucałem, bo nie wypada :cwan:

Geralt Riv 
Wieśmin

Wysłany: 2015-10-03, 07:48   

Jak nie wypada? Chcesz mieć większą oglądalność czy nie? Jeśli chcecie całe życie mieć filmiki poniżej 301 to droga wolna :razz:

Pamiętaj, że rozmawiamy tu o wzroście oglądalności. Jak już wcześniej pisałem - ludzi do baldura nie zachęcisz, choćby nie wiem co. Bądź taktowny, a nigdy wam popularność nie wzrośnie. Chyba, że admini zakazują to ja nie mam nic do gadania.

Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2016-04-17, 10:59   

Mimo, ze likwiduję swoje konto na CoBie, to dalej powodowany sympatią do Boo będę tam wrzucał jak znajdę coś dobrego na kanał YT, czy tez swój, upraszam ponownie tez tych, co mają także uprawnienia, by też swoje walki i przygody pokazali tam, by przybliżyć innym, nie obeznanym z grą realia Faerunu. Dlatego jeszcze dane hasło itp są aktualne.

Pozdrawiam i życzę owocnego filmowania.

edit:
Właśnie wrzuciłem filmik. :razz: :

Odpowiedz do tematu