Poprzedni temat «» Następny temat
Komnata Bahzella - Planescape Torment
Autor Wiadomość
Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-14, 19:05   Komnata Bahzella - Planescape Torment

Witajcie!

W porozumieniu z Radą udało mi się zorganizować to miejsce, w którym chciałbym dzielić się z Wami materiałami filmowymi z kolejnych gier RPG.

Jako początkujący nagrywacz nie znam się jeszcze na wszystkim i nie wszystko umiem, ale zamierzam regularnie poszerzać wiedzę, ulepszać filmy i publikować materiały.

Na pierwszy ogień pójdzie Planescape: Torment EE, jako że tę grę znam i lubię najbardziej.

W planach są m.in. Baldur's Gate 1&2, Icewind Dale 1&2, Fallout 1&2... i później się zobaczy. ;)

Zapraszam Was do oglądania, komentowania, a jeśli komuś się spodoba - do subowania kanału na YT, stronki na FB i w ogóle częstego sprawdzania treści. Obiecuję, że będzie się działo! :)

Na rozgrzewkę zamieszczam link do filmiku wprowadzającego w kanał na YT. A już niedługo w tym temacie pojawi się pierwszy materiał z Planescape: Torment!
Podziękuj autorowi tego posta

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-14, 21:37   

Słowo się rzekło!

Zapraszam do zapoznania się z pierwszym materiałem z Planescape: Torment!

Pod tym linkiem znajdziecie film na YT, w którym tworzymy głównego bohatera, zapoznajemy się z podstawami mechaniki świata i poznajemy naszego pierwszego towarzysza.

Enjoy!

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-16, 15:56   

Kto powiedział "A", niech nie waha się powiedzieć "B"!

Drugi materiał filmowy o Planescape: Torment właśnie pojawił się na kanale! :)

W tym odnośniku znajdziecie filmik, w którym poznajemy Deionarrę, skręcamy karki Grabarzom i uciekamy z Kostnicy.

Enjoy!

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-18, 22:47   

Filmik numer #3 wleciał na kanał - zapraszam do oglądania. ;)

Tym razem zmieniamy klasę Bezimiennego na Maga oraz poznajemy się z Dak'konem.

<click!> i widzimy się na kanale!

PS. Od następnego filmu znacząco poprawi się jakość audio, bo przyinwestowałem w kompresor.

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-20, 14:26   

Dzisiaj pojawił się nowy materiał, z którego dowiecie się jak klasyczną wersję gry Planescape: Torment ulepszyć do nieco bardziej dzisiejszych standardów - czyli zmienić rozdzielczość na HD, dodać kilka ulepszeń interface'u i sporo wyciętej z gry treści i questów. Enjoy!

LINK

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-02-24, 13:42   

UNBOXING oraz KONKURS! :)

Zapraszam do oglądania materiału filmowego z UNBOXINGU dwóch niezależnych edycji gry Torment: Tides of Numenera oraz do wzięcia udziału w konkursie, w którym można wygrać powyższą grę i gadżety z nią związane! ;)

<click!>

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-03-03, 15:01   

Zapraszam Was do wzięcia udziału w małej ANKIECIE odnośnie kolejnych publikacji na moim kanale YT. Let's vote! ;)

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-03-20, 19:08   

OGŁOSZENIA DROBNE:

1. Z przyjemnością oznajmiam, że na moim kanale jako druga seria po grze Planescape: Torment, pojawi się seria z Baldur's Gate: Enhanced Edition. Szanowna Rada CoBu zmotywowała mnie, bym zajął się właśnie tą produkcją i postanowiłem ulec tym namowom. ;)
    Pojawi się oczywiście masa materiału, chociaż nie planuję klasycznego "let's play" w formie nagrywania taśmowo każdej minuty z rozgrywki. Raczej skupię się na najciekawszych questach, najfajniejszych lokacjach, najpotężniejszych przedmiotach - oraz oczywiście na wszelkich dodatkach, jakie dzielą wersję klasyczną od wersji EE.

2. Jednocześnie - i niejako równolegle - planuję rozwinąć drugi aspekt swojego nagrywania na YT, czyli karciankę The Elder Scrolls: Legends, będącą ciekawą odskocznią od Hearthstone'a. Bez ciśnienia, ale odcinki z tej gry również będą się pojawiały.

3. Szukam kogoś, kto pomógłby mi w pracy nad serią z Baldur's Gate, a dokładniej nad - myśląc przyszłościowo - Siege of Dragonspear. Rozważam bowiem możliwość pójścia za ciosem i po nagraniu BG: EE, przejście płynne do BG: SoD i od razu do BG II: EE - chociaż wiem, że to mogą być całe miesiące pracy. Będę wdzięczny za kontakt na moim profilu na Facebook'u.

Pokój Wam, bracia i siostry!

Avallac'h 
Przyjaciel Klanu

Podziękowano 6 razy
Wysłany: 2018-05-28, 16:56   EE Keeper i przygotowania do Baldur's Gate: EE

Witajcie, Wędrowcy!

Moja seria filmów z Planescape: Torment powolutku ma się ku końcowi i zgodnie z planem kolejnym tytułem, jaki wezmę na warsztat będzie Baldur's Gate: Enhanced Edition.

Przygotowuję się do tego od jakiegoś czasu, m.in. bawiąc się różnymi edytorami i doszedłem do wniosku, że kogoś może zainteresować film na temat EE Keeper'a - więc taki FILM nagrałem.

Wiem, że dla kocurów modowania tam nic nowego nie ma, ale jeśli ktoś chce na własną rękę odpicować sobie postać, albo pomieszać przy save'ach, to zapraszam! ;)

Odpowiedz do tematu