Dla tych, którzy mają Arcanum z "Play" (to jest inna wersja niż ta z Game Stara) krótki poradnik instalacyjny:
1. Instalujemy grę jak leci, również nieoficjalnego patcha, który sam poprosi o zainstalowanie.
2. Ściągamy spolszczenie zintegrowane z patchem 1070.
3. W czasie instalacji spolszczenia będzie sypało błędami. Po kolei przenosimy gdzieś pliki, które instalator spolszczenia podaje jako nieznane.
4. Instalujemy spolszczenie.
5. Przywracamy pliki na ich miejsca.
6. Gramy.
W ramach wdzięczności za bycie w roku 2017 jedyną osobą udostępniającą jeszcze wersję PL od Play-It, rewanżuje się patchem 1.0.7.4 w wersji PL, który z tym spolszczeniem jest w pełni kompatybilny i naprawia kilkanaście błędów, które „pudełkowe” wydanie Arcanum niestety ciągle ma, bo stoi na etapie 1.0.7.0. Może nie jest to unofficial patch, który łata o wiele więcej rzeczy, ale i tak jest lepiej niż 1.0.7.0. Tylko tego nerfu na karabin z lunetą żal zawsze…
Dziś wiem, że podpięcie się do wortalu Phoenix ze stroną o Arcanum to był błąd, ale sentymenty sentymentami, a tak chociaż mogę na stare lata znów wrócić do kolejnej nostalgicznej rozgrywki. A mam ogromną słabość do polskiego tłumaczenia, bo przy swoich licznych drobnych mankamentach i tak było kawałkiem świetnej roboty.
Wysłany: 2017-09-10, 12:21
Nawet się nie domyślacie jak bardzo zszokowany byłem, jak zobaczyłem ten komentarz na blogu.
Jakby co jeszcze sprzedam dodatkowe info - jeżeli ktoś lubi eksperymenty to oprócz tego wyszła nowa wersja łatki do obsługi wyższych rozdzielczości - http://www.rpgcodex.net/f...release.115869/
Nie wiem jak będzie działał z Arcanum w wersji PL, ale jakby co bawcie się dobrze - jak przetestuje to zaktualizuje wpis, bo to bardzo fajny patent może być C:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum