Witajcie!
Z zadowoleniem przedstawiam Wam efekty pierwszego etapu modernizacji Klanowych zasobów dotyczących Gry znajdujących się na Stronie. Jakoś tak wyszło, że zamiast premiery BG I EE (która zbliża się powoli), mamy poprawioną BG I - wpływ na to ma fakt, iż gruntownie przerobiona (choć nie dotknęło to mechaniki i przedmiotów, które wymagają - mechanika - ostrych poprawek merytorycznych, przedmioty - całkowitego przekodowania) spora część artykułów, nieco dalej popchnięta została też korekta solucji. Większości prac nie zauważycie, za to, mam nadzieję, zrobią to przeglądarki. Zamienione zostały wszystkie adresy (z tych mało przyjaznych /bg1?p=... na zawierające tytuł bądź jego fragment). Zmienione też zostało samo menu (wg dawnego projektu Kirary), do tego grafiki tytułów są teraz tekstem (przedtem były obrazkami). No i sporo pomniejszych zmian, których wymienianie nie ma chyba większego sensu.
W związku z tym, że zmieniły sie adresy, a ja nie mam obecnie czasu (ani, prawdę powiedziawszy, chęci - zrobienie tego, co zostało zrobione, kosztowało bardzo dużo wolnego czasu i sił), by porobić przekierowania (powinienem to z czasem zrobić, ale potrzebuję trochę wytchnienia), dlatego prosze o raportowanie, jeśli na Forum spotkacie stare linki, zaktualizuję je.
Co zrobiono:
- poprawki graficzne, merytoryczne, skryptowe,
- zmiany adresów
- nowe menu
- w solce dodano informację o wiekszościowej korekcie dokonanej przed kilkoma laty przez Alvareza i morgana
- minimapki (naprawiono, Jolan)
- przekierowania
Co jest jeszcze do zrobienia (w najbliższym czasie):
- spisy treści (były i są tylko do Wrót i Candle, zamierzam to zmienić)
Co jest do zrobienia w dalszej perspektywie:
- dokończenie korekty solucji (morgan)
- gruntowne przerobienie/napisanie od nowa mechaniki
Możliwe, że czegoś zapomniałem.
W każdym razie zapraszam do odwiedzania i dzielenia się uwagami, spostrzeżeniami itp.
Ad maiorem CoB Gratiam, anno nostris primo (17 Eleint 2017)
EDIT: BTW, zapomniałem poinformować, że poprawek doczekały się również NPCe z BG II oraz (istniejące) BG II EE - dokonał ich sam Alvarez. Zapraszam do zapoznania się z nimi.
Ostatnio zmieniony przez Meisarcha 2017-10-29, 20:03, w całości zmieniany 8 razy
_________________ [Dzisiaj 22:47] Jolan: Hmm, w sumie w komentarz twórców było wiele o rozbudowie twierdzy. Co jeśli można dobudować zamtuz?
[Dzisiaj 22:49] Tuldor88: Wtedy będzie to już "ku***sko dobra twierdza" :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum