Dokonałem pewnych aktualizacji dotyczących mojej komnaty. Po pierwsze, na moją prośbę, Teatr Lavy stał się teraz "Łasiczą Norą" Lavy. Pewnie nie wiecie, ale tak się kiedyś - przez pewien czas - nazywała moja komnata. Powróciłem do tejże nazwy.
Po drugie, zaktualizowałem listę swoich modów. Obecną pełną listę wszystkich projektów, które wydałem oraz przy których pracowałem znajdziecie pod tym linkiem. Część z projektów jest dostępna po polsku, a to dzięki Idze, Cuttooth'owi oraz Aristo. W przypadku, gdy mod jest dostępny w języku polskim, znajdziecie także polskie mirrory. Świeżo zaktualizowane.
Jeśli ktoś pragnie odwiedzić odświeżoną wersję mojej anglojęzycznej strony, znajdziecie ją pod tym adresem.
Miłej zabawy!
Lava
Ostatnio zmieniony przez Lava Del'Vortel 2017-06-09, 13:47, w całości zmieniany 1 raz
Pokaźna kolekcja, nie zdawałem sobie sprawy że tyle tego napłodziłeś ;)
A jak wygląda sprawa z Twoimi modami i kompatybilnością z EE? Szczególnie chodzi o te questowe, które dodawały lokacje do mapy świata, gdy ostatnio grałem, to niestety w większości musiałem się posiłkować konsolą.
Na liście masz napisane co działa na EE. Jeśli chodzi o mapy świata to wszystko powinno działać normalnie, ALE w przypadku EE wymagane jest rozpoczęcie nowej gry, bo WeiDU nie jest w stanie aktualizować zapisanych gier. Bez rozpoczęcia nowej gry, nowe lokacje nie pokażą się na mapie świata.
Niestety mody Tales of the Deep Gardens v.11 i The White Queen v.5 w czasie instalowania krzaczą polskie litery! Musiałem wrócić do wcześniejszej aktualizacji, inne mody jak Innershade czy Eilistraee tego nie robią, nie wiem może coś z moim baldurem jest nie tak.
Przypuszczam, że emix gra na starym Baldurze - nie pamiętam, na której wersji TotDG i WQ grałem (bo było to ze 2 lata temu), ale też miałem krzaki - była to kwestia kodowania. Jeśli dobrze pamiętam, to BG2:EE wymaga kodowania UTF-8, a zwykłe BG2 - kodowania ANSI. W tych dwóch modach chyba było jakieś przeoczenie, tj. w katalogu pliki przeznaczone do starego BG2 zamiast mieć kodowanie ANSI były zwyczajnie dubelkami tych na EE czyli też miały kodowanie UTF-8. Lavo, przyjrzyj się proszę tym plikom.
Nb. wtedy zrobiłem (chyba niestety tylko na własny użytek, ale może źle pamiętam i jednak gdzieś tu na forum zamieściłem) pliki z poprawionym kodowaniem, a więc działające dobrze na starym BG2 - chciałem je teraz tu wrzucić, ale albo źle widzę, albo nie mogę dodać załącznika do postu, więc wyślę Ci zaraz na PW - i tak są one sprzed dwóch lat, więc prawdopodobnie nie do najnowszej wersji modów.
_________________ If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element
Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu
Inne rzeczy sprawdziłem, więc to może być to. Zarówno WQ jak i TotDG powinno mięc auto-zmiany ANSI na UTF-8 i nie wiem co się zmieniło, skoro z tłumaczeniami nic nie robiłem... chyba, że człek który mi pomagał... ech...
W każdym razie dzięki. Teraz tak - na SHS zrobiłem upload nowej wersji, ale nie wyrzucając poprzedniej. Prosiłbym o pomoc - niech ktoś sprawdzi, czy polska wersja się dobrze instaluje. Wersje poprawione to v11.01 (TotDG) oraz v5.01 (WQ). Dajcie znać czy jest ok.
Porfirionie, Twoje pliki znajdują sie na serwerze. Zrobiłem błąd i przy aktualizacji danych technicznych usunąłem linki do nich z uwag (a te zmodyfikowałem, mea culpa - założyłem, że skoro jest juz 1 wersja, to napisy musza być poprawne).
Ale chodziło też by sprawdzić to co jest teraz w oficjalnej paczce... już jest zuploadowany mod zaktualizowany i ważne, by jednak oficjalna wersja działała.
Z tego co zrozumiałem, to w oficjalnej paczce dalej jest plik z nieodpowiednim kodowaniem (albo w dalszym ciągu nie ma kodu z Edwin Romance). Pliki wstawiłem, bo zareagowałem na szybko (i jakoś nie zwróciłem uwagi, że porfirion prześle Ci je na PW). A przynajmniej człowiek w potrzebie może już grać (mam nadzieję, że nie zmieniałes od tamtego czasu układu i zawartości stringów w tych modach).
EDIT: Nie zauważyłem tego Twojego postu (gdy zaczynałem pisać posta (trochę czasu zajęło mi zlokalizowanie ich na serwerze) nie było go jeszcze - przepraszam za zamieszanie.
Tam już wrzuciłem normalnie do moda, tylko, że nie mam vanilla BG, więc nie za bardzo mam jak sprawdzić, czy wszystko działa. Dlatego mam nadzieję, że tak, ale...
Małe wyjaśnienie - nazwy downloadów są stare, ale jak wejdziesz w te 2 mody i klikniesz przycisk download, pokażą się 2 wersje plików. Tam powinny być do wyboru 11.01 oraz 5.01
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum