Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z ustawieniem rozdzielczości gry
Autor Wiadomość
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1032
Podziękowania: 99/215
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2012-11-10, 12:06   

Eeee.....czyżbym zapeszył? :curious: Przy zmianie rozdzielczości na
inną pkt 5 wyskakuje mi coś takiego i nie mogę zmienić, gra chodzi bez zarzutu, ale na poprzedniej rozdzielczości...

edit:
żadna zmiana rozdzielczości nie działa, mam na myśli także wybór już wcześniej podanych rozdzielczości od 1 do 4, cały czas mam jedną co kiedyś ustawiłem :cry:
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-11-10, 14:38   

W którym katalogu masz zainstalowaną grę?

Prawym na plik World of Baldur's Gate.exe i podaj mi jego File Version i Product Version.

Kliknąłbyś też raportowanie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1032
Podziękowania: 99/215
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2012-11-10, 15:37   

dradiel napisał/a:
W którym katalogu masz zainstalowaną grę?

oczywiście że nie na systemowym :smile: , a na osobnej partycji z admina uprawnieniami
d:\Program Files (x86)\Bioware\Baldur's Gate II\
dradiel napisał/a:
Prawym na plik World of Baldur's Gate.exe i podaj mi jego File Version i Product Version.

Czy chodzi o to? :shock:


dradiel napisał/a:
Kliknąłbyś też raportowanie.

Kliknąłem, ale czy coś poszło? Nie wiem :oops:
Chyba nie da rady, póki co :argh:
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-11-10, 17:05   

Wygląda mi na to, że aktualizowałeś grę do wersji 1.22, jednak poszło coś nie tak i nie zaktualizował się co najmniej plik world of baldur's gate.exe. Ściągnij ręcznie patcha i zastąp go tym z patcha, ewentualnie uruchom patcha ręcznie.
W wersji 1.22 File Version powinno być 5.0.0.0 a Product Version 1.22.0.0

A to, że raportowanie na starej wersji pliku nie działa, to normalne. tamten serwer został wyłączony.

Edit:
Najpierw spróbuj podmienić tylko plik i od razu spróbuj wysłać raport, jeśli pójdzie, to może mi to da wskazówka w czym problem.
Dopiero później spróbuj przeinstalować patcha.

Edit:
Raport przyszedł. Na pierwszy rzut oka nie zaktualizował się chyba tylko ten jeden plik.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1032
Podziękowania: 99/215
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2012-11-10, 17:22   

Tak też i uczyniłem, poszło w neta :) Wszystko teraz pięknie działa, rozdzielczość zmieniona pod monitor, mam podejrzenie że to odosobniony przypadek spowodowany raczej losowym przypadkiem, a nie złym programowym działaniem. Dziękuję za cierpliwość :wink:
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-11-10, 17:26   

2012-11-06 06:16 1923584 cache

Ciekawy zapis przyszedł od Ciebie. W głównym katalogu gry powstał u Ciebie plik o nazwie cache, który z rozmiaru wynika, że jest chyba tym nowym plikiem world of baldur's gate.exe o nazwie zmienionej po prostu na cache. Wygląda na to, że zadziałała ochrona systemowa windowsa.
Wygląda na to, że katalog D:\Program Files (x86) też jest chroniony.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lens26

Posty: 3
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2012-12-01, 10:44   

Moich problemów ciąg dalszy. Aktualnie jestem na wyjeździe i staram się zagrać na lapatopie. Sprawa wygląda tak. Przy różnych opcjach z rozdzielczością grę udaje mi się odpalić jedynie jak ustawię 1024/768, ale wszystko jest do góry nogami :hmm: . Jakieś sugestie, oprócz takiej żeby odpuścić sobie granie na lapku?

A spróbuj wyłączyć opcje 3D.
Ostatnio zmieniony przez dradiel 2012-12-01, 15:09, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
xar321

Posty: 2
Wysłany: 2012-12-02, 23:58   Problemy z ustawieniem rozdzielczości gry

Zainstalowalem wszystko jak opisujecie w instrukcji i mam problem bo gdy tworze nowa gre, i wybieram klase nie widac nowych kitow jedynie pusty przycisk pod starymi podklasami, druga sprawa z tego co piszecie powinienem moc zmienic rozdzielczosc jak odpalam WoBG, przynajmniej tak z tego zrozumialem. Czy mam moze recznie rozpakowac widescreen moda ktory jest w archiwum i zmienic rozdzielczosc tam?
Ostatnio zmieniony przez dradiel 2012-12-07, 21:28, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1032
Podziękowania: 99/215
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2012-12-04, 01:55   Re: Pytanie o nowe Kity do postaci i zmiane rozdzielczosci

xar321 napisał/a:
Zainstalowalem wszystko jak opisujecie w instrukcji i mam problem bo gdy tworze nowa gre, i wybieram klase nie widac nowych kitow jedynie pusty przycisk pod starymi podklasami, druga sprawa z tego co piszecie powinienem moc zmienic rozdzielczosc jak odpalam WoBG, przynajmniej tak z tego zrozumialem. Czy mam moze recznie rozpakowac widescreen moda ktory jest w archiwum i zmienic rozdzielczosc tam?

Spróbuj ręcznie sciagnąć pacza i go jak dradiel przykazał przy wcześniejszej wersji jeszcze raz zainstalować ostatnią wersję, masz niekompletną wersję, zerknij tutaj:
http://baldur.cob-bg.pl/T...ldurs_Gate?pg=5
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Jasson 
Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Al


Wiek: 33
Posty: 11
Podziękował 19 razy
Skąd: Faerun
Wysłany: 2012-12-04, 18:18   

Witam po dość długim czasie zainstalowałem po raz kolejny WoBG ( poprzednio grałem na v 1.18 miałem malutki z tym problem ale działała rozdzielczość 800-600) - auto patch do v1.23 - błąd mam taki że nie mogę wybrać innej rozdziałki (5) wygląda to tak jakby w plikach widescreen'a był błąd - przy próbie osobnej instalacji już przy odpaleniu setup-widescreen wyskakuje błąd że nie można wczytać rozdziałki 1024-768, Kod błędu ( Unix.Unix_error(20, stat'', "resolution\\1024-768"> )......Mam nadzieje że to tylko drobiazg i będzie można wybrać inną rozdzielczość, nie lubię grać w Baldura na tak dużych rozdzielczościach, gram najczęściej na 800-600 lub 640-480....Pozdrawiam
_________________

Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-12-05, 20:22   

Taki komunikat jest spowodowany starszą wersją pliku "world of baldur's gate.exe". Nie dochodzi do jego podmiany w czasie patchowania z powodu ochrony systemowej, jeśli ktoś zainstaluje grę w katalogu program files.
Jego nowszą wersję można wyciągnąć z patcha, jeśli go się pobierze ręcznie.

Edit:
Kitów z TDD nie ma. Moim zdaniem są do niczego.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
cana123

Posty: 55
Podziękował 6 razy
Wysłany: 2012-12-07, 19:05   

natomiast ja mam taki problem ze moge grac jedynie na rozdzielczosci 1024 (nizszych nie probowalem bo co to za gra... ). na wyzszych mam same jaskrawe kolory i nie widac calego menu. jak wlacze 1024 to jet wszystko ok tylko mam po bokach czarne paski, tak jakbym mial mniejszy ekran, jak to zalatwic zeby bylo normalnie? sterowniki mam nowe, wersja gry najnowsza dzis instalowana.

chcialem zmienic rozdzielczosc za pomoca resolution.exe ale nie mam go nigdzie.
Ostatnio zmieniony przez cana123 2012-12-07, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-12-07, 19:13   

Wrzuć screena, bo nie bardzo wiem o czym piszesz.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
cana123

Posty: 55
Podziękował 6 razy
Wysłany: 2012-12-07, 19:14   

tak jak teraz piszesz na forum, i po bokach masz po 1 czarnym pasku, tak ja mam w grze na 1024 ( inne nuje dzialaja).

screena nie zrobie bo mi nie dziala
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107

Wysłany: 2012-12-07, 19:29   

Raportowanie i screen.

Nie zainstalowałeś gry przypadkiem do katalogu program files?

Programu resolution.exe już nie ma. Teraz rozdzielczość zmienia się z menu.
Jeżeli zmiana rozdzielczości z menu nie działa, to znaczy, że prawdopodobnie nie zaktualizował się program "world of baldur's gate.exe". W takim przypadku rozwiązanie masz kilka postów wyżej.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group