Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:19   

Witam, pobrałem całą instalkę, zaktualizowała się od razu do 1.20, ale ani po uruchomieniu skrótu z pulpitu, ani bezpośrednio w katalogu pliku World of Baldur's Gate.exe, nie pojawia się menu tylko od razu włącza się gra. Czy to celowe działanie od tego patcha?
pozdrawiam
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1512
Podziękowania: 670/105
Wysłany: 2012-10-27, 13:22   

A czy przypadkiem nie zainstalowałeś gry do katalogu Program Files?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:28   

nie, stworzyłem bezpośrednio na dysku folder WoBG i tam mam Icewinda i Baldury.
 
 
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:33   

Pobierz ręcznie patch 1.20, wypakuj go do katalogu z grą i uruchom. Lin masz np. w poście ważne informacje albo na stronie WoBG.

A jaki masz system? Windows 7?
 
 
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:34   

Ok, już ściągam. Dam znać czy pomogło. Tak, win7 32bit.

EDIT: hm no jednak nie ściągam bo dostępny jest chyba tylko 1.19
Ostatnio zmieniony przez Alvarez 2012-10-27, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1512
Podziękowania: 670/105
Wysłany: 2012-10-27, 13:42   

A dobrze popatrzyłeś? Np. do punktu 7 instalacji?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:46   

tak, 404 not found
 
 
Alvarez 
Dziecię Bhaala

Posty: 1949
Podziękowania: 253/73
Wysłany: 2012-10-27, 13:55   

Hm, małe niedopatrzenie z mojej strony. Szanowni Gościu, aby kontynuować temat musicie się zarejestrować - na forum musi być porządek, a pisanie jako gość temu nie służy.
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1512
Podziękowania: 670/105
Wysłany: 2012-10-27, 14:17   

Pomyliłem się w linku niestety. Poniżej masz link:

http://wobg.cob-bg.pl/patch/WoBG-patch.7z
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Mysza


Posty: 29
Wysłany: 2012-11-19, 15:30   

Witajcie. Próbuję zainstalować to cudo, ale instalator z uporem godnym lepszej sprawy nie wykrywa mojego Baldura. Korzystam z windowsa 7 i czystego BGII+TB (wydanie Extra Klasyki). Baldur nie jest zainstalowany w Program Files, mam uprawnienia administratora, chitin.key, dialog.tlk, bgmain.exe i baldur.ini są gdzie być powinny. Mimo to, po wklejeniu instalatora do katalogu Baldur's Gate II ów zachowuje się identycznie, jak przy próbie uruchomienia go gdziekolwiek indziej. Jakieś pomysły, o co może chodzić?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1512
Podziękowania: 670/105
Wysłany: 2012-11-19, 15:52   

A czy instalator został wrzucony do katalogu z grą w sposób jak na załączonym obrazku?



Spróbuj może jeszcze raz zainstalować wszystkie trzy gry. Pamiętaj, że instalator wymaga wszystkich trzech gier: BG I, BG II i ID I.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Mysza


Posty: 29
Wysłany: 2012-11-19, 17:34   

Owszem, właśnie tak został wrzucony. BG I i ID również są zainstalowane. Instalator wskazuje na brak wszystkich trzech gier, ale dokładnie to samo robi przy próbie uruchomienia go w każdym innym folderze, stąd mój wniosek, że po prostu nie widzi BG II. Reinstalacja pod win 7 nie pomogła, natomiast ponowna instalacja wszystkich 3 gier pod win xp (na tym samym komputerze) o dziwo rozwiązała problem. Instalacja WoBG przebiegła bez zarzutu. Przy uruchomieniu gry pojawia się komunikat: injectDLL(): CreateRemoteThread() failed. Ale gra po kliknięciu OK uruchamia się i póki co działa.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
smoku 

Posty: 4
Wysłany: 2012-11-19, 21:45   

Witam
1. Czy jest możliwość ściągnięcia moda z innych źródeł niż tych podanych na stronie?
Albo np z torrenta?
2. Jeżeli posiadam WinXP to czy BG2 może być zainstalowany w folderze Program Files? Z tego co czytałem gdzieś na forum, to podobno w tym wypadku nie powinno być problemu, jedynie przy Win7 i Vista
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Przyjaciel Klanu
Jeździec Shaundakula

Posty: 1512
Podziękowania: 670/105
Wysłany: 2012-11-20, 06:24   

Kiedyś była opcja ściągania plików z 4share jako torrentów, ale z tego co patrzyłem przed chwilą, to teraz nie widzę takiej opcji.

Jeśli masz problem z internetem i Cię rozłącza podczas ściągania, to użyj po prostu jakiegoś download managera, który będzie Ci wznawiał pobieranie.

Na XP nie powinno być problemów, ale nie sprawdzałem tego.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lens26

Posty: 3
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2012-11-29, 23:00   

Mam głupi problem. Niestety instalator gry informuje mnie, że brak zainstalowanej gry Baldurs Gate. Prosi, żeby ją zainstalować. Tylko, że ona jest zainstalowana (screen poniżej). Próbowałem różne kombinacje, przeinstalowalem pare razy i nic. Mam windowsa XP, a pliki WOBG są wrzucone zgodnie z instrukcją do folderu z BG II.

Dodam, że moja wersja Baldurs Gate nazywa się Gold - DVD z gazety Play (sierpień 2009). Pozostałe gry instalator widzi, są to wydania "pudełkowe". Może mieć znaczenie, że BG I to wersja gazetowa i może ją gdzieś pociachali ? Niby pisze, że jest tam calość pierwszego baldura z Wybrzeżem Mieczy. Akurat tej wersji nie przechodziłem, kupiłem żeby nie bawić się w żonglerkę 6 płytami. Wersję 6 płytową mam w domu rodzinnym, do którego w najbliższym czasie się nie wybieram. Pomocy :wink:

Rzuć okiem może brakuje jakiegoś pliku

baldo.JPG
Plik ściągnięto 296 raz(y) 285,48 KB

Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group