Poprzedni temat «» Następny temat
Bugi w WoBG, Część II
Autor Wiadomość
tiger

Posty: 6
Wysłany: 2018-11-05, 20:55   problem z klucznikiem Candelkeep

mam problem, klucznik nie chce mnie wpuścić do candelkeep mimo, że mam księgę w ręku, nie pojawia mi sie opcja dialogowa z potwierdzeniem, że mam tę księgę, natomiast kiedy księgę wyrzucę w trawę to taka opcja jest już dostępna, kiedy mówię, że księgę mam to klucznik stwierdza kłamstwo. proszę o pomoc, o jakąś radę.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 44
Posty: 503
Podziękowania: 114/142
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2018-11-05, 21:19   

Ctrl+j za murem? 8-)
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
tiger

Posty: 6
Wysłany: 2018-11-05, 21:29   

jakimś cudem jednego z mojej drużyny przerzuciło, ale to chyba nie o to chodzi....
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 44
Posty: 503
Podziękowania: 114/142
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2018-11-05, 22:00   

Po zaznaczeniu całej drużyny powinno przenieść wszystkich, ale to rzeczywiście nie jest rozwiązanie, tylko obejście problemu :(
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1649
Podziękowania: 774/110
Wysłany: 2018-11-05, 22:38   

Załącz sejwa przed wejściem do Candlekeep.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1051
Podziękowania: 100/223
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-11-05, 23:56   Re: problem z klucznikiem Candelkeep

tiger napisał/a:
mam problem, klucznik nie chce mnie wpuścić do candelkeep mimo, że mam księgę w ręku, nie pojawia mi sie opcja dialogowa z potwierdzeniem, że mam tę księgę, natomiast kiedy księgę wyrzucę w trawę to taka opcja jest już dostępna, kiedy mówię, że księgę mam to klucznik stwierdza kłamstwo. proszę o pomoc, o jakąś radę.

Czy ją masz w takiej w ekwipunku postaci? Jak na screenie? Jeżeli tak, to zidentyfikuj :) I powinno być już dobrze, a jeżeli masz od razu jak po, to nie wiem
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
tiger

Posty: 6
Wysłany: 2018-11-06, 01:57   

W załączniku ostatni zapis. Księga co prawda nie jest zidentyfikowana, ale już wcześniej na to wpadłem i po identyfikacji zero zmian, dalej nie chcą mnie w mieście ;-).

000000001-Quick-Save.rar
Pobierz Plik ściągnięto 10 raz(y) 1 MB

Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1649
Podziękowania: 774/110
Wysłany: 2018-11-06, 06:04   

Z jakiegoś powodu masz niepoprawną zmienną rozdziału.
Użyj kodu:
C:SetGlobal("Chapter_WoBG","GLOBAL",7)

Czy masz może jeszcze sejwa sprzed rozmowy z księciem Eltanem, który daje Ci księgę?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
tiger

Posty: 6
Wysłany: 2018-11-06, 07:30   

oczywiście ;-)

Edit:
dradiel napisał/a:
Z jakiegoś powodu masz niepoprawną zmienną rozdziału.
Użyj kodu:
C:SetGlobal("Chapter_WoBG","GLOBAL",7)

Czy masz może jeszcze sejwa sprzed rozmowy z księciem Eltanem, który daje Ci księgę?



Możesz mi jeszcze podpowiedzieć gdzie i co mam zrobić, żeby wpisać ten kod?

Nie piszemy kolejnego posta pod własnym postem w krótkim odstępie czasu, tylko edytujemy wcześniejszy.

940000026-9088654.rar
Pobierz Plik ściągnięto 9 raz(y) 1019,23 KB

Ostatnio zmieniony przez dradiel 2018-11-06, 17:23, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1051
Podziękowania: 100/223
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-11-06, 10:00   

tiger napisał/a:
dradiel napisał/a:
Z jakiegoś powodu masz niepoprawną zmienną rozdziału.
Użyj kodu:
C:SetGlobal("Chapter_WoBG","GLOBAL",7)

Czy masz może jeszcze sejwa sprzed rozmowy z księciem Eltanem, który daje Ci księgę?



Możesz mi jeszcze podpowiedzieć gdzie i co mam zrobić, żeby wpisać ten kod?

Wciskasz w trakcie gry, dwa klawisze: ctrl i spacja, wyskoczy ci pole na dole ekranu do wpisania i to, co dradiel podał, dokładnie wpisz. Po wpisaniu kliknij enter.
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
czarinutki

Posty: 6
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2018-11-06, 10:22   

dradiel napisał/a:
czarinutki napisał/a:
drugi dzień jest dla niskopoziomowych wojowników


Pół miliona punktów doświadczenia minimum.


Postacie w drużynie maja ponad 700k doświadczenia. Z czystych wojowników mam w drużynie Yasraene.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
tiger

Posty: 6
Wysłany: 2018-11-06, 10:43   

Pomogło, jestem w mieście, dzięki panowie. Jeszcze mam jedno pytanie, czy istnieje gdzieś w necie jakaś rozpiska, jakiś plan mówiący o tym co trzeba robić, z kim rozmzwiać, żeby uaktywniać kolejne części WOBG? Chciałbym wiedzieć w jaki sposób z drużyną mam przenieść się do chociażby Icewind Dale czy może ruszyć jakiegoś moda, który przejdzie koło nosa jeśli ktos nie wie o jego istnieniu. Osobiście znam praktycznie na pamięć każdy cm2 BG2 i to praktyczie tyle. Chciałbym zrobić jak najwięcej w WOBG i taka pomoc bardzo by się przydała.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1051
Podziękowania: 100/223
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2018-11-06, 13:30   

Cytat:
tiger
Na razie tutaj zerknij, powinno na początek pomóc.
http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=6894
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1649
Podziękowania: 774/110
Wysłany: 2018-11-06, 16:14   

czarinutki napisał/a:
Postacie w drużynie maja ponad 700k doświadczenia. Z czystych wojowników mam w drużynie Yasraene.


W takim razie musisz załączyć sejwa, żebym sprawdził w czym problem.
Ostatnio zmieniony przez dradiel 2018-11-06, 17:32, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
siber

Posty: 93
Podziękował 14 razy
Wysłany: 2018-11-06, 16:27   

nie moge przylaczyc jana jansena. gdy podchodze do niego nie ma mi nic do powiedzenia a nie pamietam czy wczesniej mialem juz z nim jakis dialog...bylby pewnie odnotoany w dzienniku a nic tam nie mam...chyab ze cos przegapilem? ale raczej nigdy nie mialem z tym problemu..
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group