Poprzedni temat «» Następny temat
IWD EE problem z ukończeniem gry
Autor Wiadomość
share1231

Posty: 4
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2016-09-25, 11:43   IWD EE problem z ukończeniem gry

Witam. Mam problem ponieważ po 1 nie posiadam książki do odbudowy mostu do Joirla a po 2 zabiłem od razu tego gościa co daje mi ostatnia odznake jak sie z nim pogada po oczyszczeniu pomieszczenia ze schodami. Niestety również jej nie wydropił. Ściągnąłem sobie EE Keeper 1.0.3.6 jednak nie wychwytuje on moich save'ów albo ja nie potrafie tego ogarnąć. Nie chce kończyć gry w finałowym momencie... Prosze pomóźcie mi to jakoś ogarnąć.
Pozdrawiam

EDIT: odrazu mówie, że nie mam save'ów z przed tych momentów ponieważ wszystko z reguły zapisuje szybkim zapisem ;/
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2016-09-28, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Cahir 
Pan Świtu


Wiek: 36
Posty: 916
Podziękowania: 147/36
Wysłany: 2016-09-25, 12:04   

Spróbuj zainstalować Near Infinity: https://github.com/Argent77/NearInfinity/releases i dodać sobie tę książkę w tym programie.
_________________
Then they summoned me over to join in with them
To the dance of the death.
Into the circle of fire I followed them
Into the middle I was led
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
share1231

Posty: 4
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2016-09-25, 13:33   

Odpalilem program, z EE Keepera wzialem nazwy przedmiotow i wiem co jest czym, wszystko super tylko nie mam pojęcia jak dać do inventory którejś z postaci jakiś item, próbowałem zobaczyć na tej odznace markhbeta jak to wygląda bo ją mam na którejś postaci ale nie widze tam nic co mógł bym zmienić, żeby dać sobie ta odznake brata P... co go zabiłem. Dodatkowo utrudnia mi fakt, że ciągle wyskakuje jakiś błąd ale da się operować w programie mimo to, jednak jest to dość czasochłonne przez to i denerwujące. Tutaj tak to wygląda https://zapodaj.net/c6d415df589f0.png.html

Poratujcie Panowie poradą jak się wrzuca krok po kroku te itemki do plecaka ;)
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
greegarak 

Wiek: 35
Posty: 435
Podziękowania: 43/57
Wysłany: 2016-09-25, 17:00   

share1231 napisał/a:
Poratujcie Panowie poradą jak się wrzuca krok po kroku te itemki do plecaka ;)
Jak w każdej wersji EE.
W pliku icewind.ini zmienia się(dopisuje linijkę pod Game Options) Debug Mode =1.
W samej już grze naciska się alt+spacja. Wyskakuje możliwość pisania. Więc piszesz CLUAConsole:Create Item("xxxx")
gdzie xxx to nazwa pliku odznaki (to sprawdzasz w SKeeperze, lub w NI)
Ostatnio zmieniony przez greegarak 2016-09-25, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
porfirion 
Czciciel Azutha
osiełek


Posty: 694
Podziękowania: 128/87
Skąd: Zielona Gęś
Wysłany: 2016-09-25, 17:46   

Na wersjach EE się w ogóle nie znam, ale tutaj: https://forums.beamdog.com/discussion/43046/icewind-dale-enhanced-edition-clua-console-commands-and-areas jest napisane, że co innego trzeba wpisać w pliku ini:
Cytat:
Add the line: 'Program Options', 'Debug Mode', '1'

Chociaż w tym poście są też inne dziwne informacje:
- w IwD:EE jest plik baldur.ini a nie icewind.ini, jak w oryginalnym Icewindzie?
- i w Icewindzie EE wpisuje się pełne CLUACONSOLE na początku kodu, a nie samo C z dwukropkiem, jak w BG:EE?
Czy to jednak błędy w tym poście z forum Beamdoga? (a jeśli tak, to może i linijkę w pliku ini pomylili - ale ja jestem skołowany i nie wiem, co tu jest prawidłowe)
_________________
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element


Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu


We internecie...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
share1231
greegarak 

Wiek: 35
Posty: 435
Podziękowania: 43/57
Wysłany: 2016-09-25, 19:39   

porfirion napisał/a:
- i w Icewindzie EE wpisuje się pełne CLUACONSOLE na początku kodu, a nie samo C z dwukropkiem, jak w BG:EE?

DZiała i jedno i drugie.
Porfirion po dal dobrego linka. Powinien pomóc w razie niejasności.
Na końcu linka jest nawet link do wykazu kodu przedmiotów.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
picollo 

Posty: 578
Podziękowania: 64/98
Wysłany: 2016-09-25, 22:57   

Napisanie tematu Caps Lockiem nie sprawia, że jest on lepiej widoczny. Tak tylko mówię.
_________________
był szalony jak stado zajęcy na wiosnę, kiedyś kazał nam ściąć cały zagajnik dębów, bo uroiło mu się, że go szpiegują... a potem doszedł do wniosku, że były jednak w porządku i rozkazał nam je pochować.
- czy wy wiecie ile czasu zajmuje zakopanie dębowego lasu?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
share1231

Posty: 4
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2016-09-26, 10:46   

Dzięki wszystkim za odpowiedź, link od Porfiriona powinien zamknąć temat bo jest idealny jednak jest kolejny błąd. Zrobiłem wszystko tak jak napisali, czyli dodałem linijke tekstu w pliku baldur.ini, wszedłem do gry i tutaj problem, konsola nie chce odpalić, próbowałem wszystkich możliwych kombinacji, próbowałem w różne miejsca wrzucać tą linijke w pliku i nic ;/ Tak to wygląda https://zapodaj.net/2d69186a1808a.png.html

A tutaj podaje cały plik baldur.ini jak by ktoś mógł to ogarnąć bo może coś źle robie i wysłać mi cały poprawny plik lub chociaż zerknąć bede bardzo wdzięczny.
https://megawrzuta.pl/download/073adc3191dd514aacffb8744e1d2dfd.html
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
greegarak 

Wiek: 35
Posty: 435
Podziękowania: 43/57
Wysłany: 2016-09-26, 18:38   

share1231 napisał/a:
Zrobiłem wszystko tak jak napisali, czyli dodałem linijke tekstu w pliku baldur.ini, wszedłem do gry i tutaj problem, konsola nie chce odpalić

Spróbuj edytować plik .ini przez edytor Near Infinity. W wersjach EE ten plik ma dziwny format jak otworzysz wordem, wszystko jest nawalone w jednej linijce. Przez to może gdzieś coś źle wpisałeś.
_________________
http://athkatla.cob-bg.pl...details&p=66530
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
share1231
share1231

Posty: 4
Podziękował 2 razy
Wysłany: 2016-09-26, 21:14   

Dzieki !! Zadziałało ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group