Poprzedni temat «» Następny temat
[BG I-II] Multiinstalacja gry
Autor Wiadomość
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2014-09-20, 09:40   [BG I-II] Multiinstalacja gry

Wybaczcie, bo jestem pewien, że taki temat już był. Ale za cholerę nie mogę znaleźć - w razie czego proszę o przeniesienie.

Wątek jest w dobrym dziale. ;) Jeśli pojawi się więcej próśb o pomoc, wtedy przeniesie się do 'Problemów'. Odrobinę zmieniłem za to nazwę tematu. - L`f

A pytanie jak w temacie. Był na to patent, ale nie pamiętam jaki.
A bardzo chcialbym miec jednoczesnie Baldura z Tacticsem i Baldura z Anvilem ;-)

Pamięta ktoś jak to się robiło?
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Ostatnio zmieniony przez L`f 2014-09-20, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107
Wysłany: 2014-09-20, 11:27   

Wystarczy zrobić kopię gry w innym katalogu.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Gawith
L`f 
Uczeń Gonda


Wiek: 27
Posty: 1381
Podziękowania: 290/154
Wysłany: 2014-09-20, 12:00   

Dodam jeszcze - należy zmodyfikować ścieżki katalogów w pliku baldur.ini (w głównym katalogu skopiowanej gry), aby gra korzystała z zasobów kopii, nie zaś wersji pierwotnej.
_________________
AshfncaeicaliuheangfkacgakfgegcalgfcalhfcamhlhKi~.!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Gawith
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2014-09-20, 20:40   

Ok...
Ale zainstalowana wersja gry ma juz kupę modów.
Chciałbym, żeby ta druga była całkiem czysta.

Co wy na to? ;)
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kirara 
Eriavalh Avarozhe


Wiek: 26
Posty: 233
Podziękowania: 167/20
Wysłany: 2014-09-20, 21:01   

Dwie możliwości:
a) zainstaluj na nowo Balura i miej taki folder z czystą instalką jako kopię zapasową,
b) odinstaluj wszystkie mody w jednej z kopii Baldura.
_________________
DeviantArt | ArtStation
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Gawith 
Przyjaciel Klanu


Wiek: 30
Posty: 865
Podziękowania: 26/28
Wysłany: 2014-09-21, 16:33   

A nieprawda!

Wymyśliłem, i tak:

Żeby zainstalować SoA wystarczyło zmienić nazwę katalogu głównego gry. Autorun się nie połapał.

Za to po odpaleniu płytki z dodatkiem kolejny autorun chciał mi odinstalować dodatek ;)

W pliku Baldur.ini znalazłem takie miejsce:
[Uninstall]
Uninst_dir=C:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information\{5E30BDEB-9307-11D4-9AE0-006067325E47}
Uninst_dir_25=C:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information\{5B09F344-4406-11D5-96E8-0050BA84F5F7}

Są to, zdaje się jakieś dane rejestru dla Installshielda? Mam Windows 7, pod XP gdzie indziej to było... :lol:

W każdym razie wywaliłem, odpaliłem setup ToBa jeszcze raz i pomknęło jak Ognie Słońca z Łańcucha Czarów. Z modem Spell50! Przeciwko niskopoziomowym nieumarłym.

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że wszystko działa...

PS
Jestem niemal stuprocentowo pewien, że taki temat już był...
_________________
Szarotki alpejskie som tuczące :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group