Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z modami
Autor Wiadomość
Maximilius 
Zasłużony


Wiek: 28
Posty: 245
Skąd: Graudenz
Wysłany: 2004-12-22, 12:53   Problemy z modami

Na "modyfikacjach do bg2" tylko jeden temat, a ja już nie moge wytrzymać, bo topik "problemy" jest konieczny. Tu ofkoz walimy wszelkie pytania i wątpliwości co do modów, i czekamy mając nadzieję że ktoś, kto zna odpowiedzi, tu zajrzy. No to zaczynam:

1 Zainstalowałem około 10 modów (item ugrade, DoS, tactics, ascension itd.), ale miałem problemy w zainstalowaniu Ease of Use przed battlesem (a on powinien być podobno na końcu). W końcu mi sie udało i nie dawno zainstalowałem EoU (kilka komponentów). Marko mówi, że będę miał bugi. Jak na razie nic złego nie spotkałem... miał ktoś taka sytuację? Co doradzacie? Jeszcze raz zainstalować bg2 czy grac tak dalej?

2 Jak będę miał jakiś błąd przy grze z modami, to jak skopiuję save'y i zainstaluję wszystko jeszcze raz i wkleję te zapisy, to buga już nie będzie, czy bedę musiał zacząć grać od nowa?

Dzięki, że chciało się Wam to czytać ;)
_________________
I did my part
Now it's your turn
And remember
What you've promised...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Marko
Zasłużony

Wiek: 28
Posty: 271
Skąd: stąd
Wysłany: 2004-12-22, 13:13   

1. Mogłem sie mylić, po prostu słyszałem że battles powinien być zawsze na końcu. Ale jak nie masz bugów to graj tak dalej :) Nie ma sensu reinstalowac (moze bedziesz mial takiego bleda po reinstalacji jak ja - keran po prawej :P)

Nie ma sprawy, to akurat krótkei było :P
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2004-12-22, 13:54   

Nie rozumiem Marko o co chodzi? Reinstalacja gry? Niepotrzebna jest. Przecież wystarczy zrobić backup (po czystej instalacji) Override, Dialog.tlk, Chitin.key też się przyda, w razie poważniejszych problemów albo odinstalujesz moduł, który je sprawia (komponenty i ReadMe trzeba znać), albo wywalasz Override i pozostałe pliki, potem instalujesz znowu.
Cytat:
Co doradzacie? Jeszcze raz zainstalować bg2 czy grac tak dalej?

Grać dalej.
Cytat:
Jak będę miał jakiś błąd przy grze z modami, to jak skopiuję save'y i zainstaluję wszystko jeszcze raz i wkleję te zapisy, to buga już nie będzie, czy bedę musiał zacząć grać od nowa?

Nie powinno, chociaż to zależy od modów, ale z tego co pamiętam, to tylko przy dużych modułach nie można było wczytać gry (np. CtB, TDD).
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
whiteboy

Wiek: 33
Posty: 20
Wysłany: 2005-03-16, 22:14   

mam problem w lochach - jak podchodze do skrzynki lub znajdujacej sie obok biblioteczki w pokoju Irenicusa, albo probuje na nie kliknac, gra mi wychodzi :( . Macie jakies rady? Please :cry:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2005-03-17, 10:26   

Nie podchodź i nie klikaj.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
whiteboy

Wiek: 33
Posty: 20
Wysłany: 2005-03-21, 19:54   

który mod dodaje Joluva? dziwne, bo Lady Yuth mam a jego nie.a jesli będę musiał wrzucic go ręcznie, to który z tych plików odpowiada właśnie za Joluva: ar0406.bcs czy AR0702.bcs :?:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nastian 

Posty: 130
Podziękowano 1 razy
Wysłany: 2005-03-21, 21:42   

AR0406 to obszar Miedzianego Diademu ... czyli Joluv.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Kinski 
Dziecię Bhaala
Zajebójca

Wiek: 38
Posty: 1364
Podziękowano 78 razy
Skąd: Białoruś
Wysłany: 2005-03-21, 22:44   

Cytat:
ar0406.bcs

To jest skrypt całej lokacji?

Plik CRE Joluva "wmart1".
Przypuszczam, że on... wyszedł, czasem jak zauważy "czerwonych"
to wychodzi z Diademu.
Joluva dodają: Patch, Edycja kolekcjonerska i Pamiątki z Północy.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Amber

Wiek: 42
Posty: 53
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2005-03-23, 17:58   

i Easy of Use - doddatkowi sprzedawcy
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Matheous 


Wiek: 27
Posty: 453
Podziękował 1 razy
Skąd: Bytek
Wysłany: 2005-11-19, 15:54   

Kilka pytanek:
-Na Wzgorzach Wichrowych Wloczni gra mi sie wywalala, gdy pozwalalem Tazokowi wykonac JAKAKOLWIEK czynnosc-czy to atak, czy poruszenie sie(w koncu udalo mi sie go pokonac, rzucajac mu kilka zabojczych chmurek i pulapke z Otilukiem;)[wiecie, ze obrazenia od zywiolow przechodza przez otiluka? 0_o]) i wyswietlal sie blad costam o bledzie bodajze 250 w jakims pliku (chyba) *.cre. Ktos wie, czego to moze byc wina?
-W Podmroku Vithal(ten uwieziony mag) zlecil mi odzyskanie ksiegi od svirfnebli, przeszedlem tunele Illithidow i Obserwatorow i gdy przechodzilem obok niego, zeby sprzedac lupy u dergarow, to on mnie zaczepil, powiedzial 'dobra robota' i zaprowadzil do pierwzego portalu. Przeteleportowal sie, wrocil po jakims czasie(co ciekawe, nie pojawil sie Wiekszy Zywiolak) i powiedzial to co zwykle przy wykonywaniu tego zadania, no i poszedl do nastenpego portalu. Jeszcze nie robilem tego questu dalej, bo akurat musialem wylaczyc gre, ale czego skutkiem moze byc taki bezsens? 0_o
-U Viconii tekst przy pierwszej nocy byl taki, jak przy trzeciej(czyli opcja dialogowa 'tylko sie poprzytulajmy' etc.)... Zaloze sie, ze wina EoU i multiromansowek, ale ktos wie dlaczego? ;P

Ogolnie, po wgraniu Tacticsa, Oversighta, Ascensiona, IU i EoU gra mi sie kaszani niemilosiernie :D Chyba wszystkie mozliwe bugi-Niewidzace Oko, jakis Tazok, sypiace sie romanse, geez... Tylko ja tak potrafie :) Jeszcze do kompletu pozostaje mi tylko bug z upiorem Sarevoka w Piekle...(tfu tfu:P)
_________________
For Ancelot,
The Ancient cross of war!
For the holy town of gods!
Gloria, gloria perpetua!
In this dawn of victory!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 902
Podziękowania: 5/7
Skąd: Sejny
Wysłany: 2005-11-19, 17:50   

Penthea, tak, ten mod jest strasznie zabugowany, mi nie udało się go ukończyć bez użycia kodów przeróznych, a i SK był przydatny...
Matheous, co do dwóch pierwszych pytań, to wcale nie musi być wina modów :> Trzecie pytanie: romansujesz z kimś poza Viconią? Mi się zdarzało takie coś, jak mialem Tashię (romans z nią) i Viconię (romans z nią) w jednym czasie. Wówczas pomaga wywalenie jednej z pani w teamie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Matheous 


Wiek: 27
Posty: 453
Podziękował 1 razy
Skąd: Bytek
Wysłany: 2005-11-19, 19:00   

Taaa, mam podejrzenia ze mi sie zjechaly CDki ;) Bodhi tez musialem kodem przyzwac, zeby jej zaplacic 15 000 sztuk zlota:P Bylo jeszcze calkiem duzo innych bugow... Jedno jest pewne-jesli UDA MI SIE przejsc gre, to robie reinstalke ^^
Co do romansu-romansuje z wszystkimi 3ema paniami z podstawki ;P
_________________
For Ancelot,
The Ancient cross of war!
For the holy town of gods!
Gloria, gloria perpetua!
In this dawn of victory!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 902
Podziękowania: 5/7
Skąd: Sejny
Wysłany: 2005-11-19, 19:50   

No, więc miałem racji trochę ;-)
Sprobuj którąś odłączyć na próbę
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Matheous 


Wiek: 27
Posty: 453
Podziękował 1 razy
Skąd: Bytek
Wysłany: 2005-11-19, 23:25   

Po kiego grzyba ;) Romans dziala dalej, tylko 'przeskoczylo' mi pare rozmow. Do sprawy podchodze filozoficznie, mowie sobie 'sral to pies' ;P A gra sie dalej...
Interesujacy bug zwiazany z Sanchuu-w rekach Yoshimo dzialal normalnie, teraz u Imoen czasem nie aktywuje sie Kwasowy Luz... bez sensu. A w ogole probowaliscie kiedys zaatakowac postacia z Sanchuu goscia z ognista tarcza czerwona i blekitna?... W ciagu kilku sekund obaj leza martwi ;P Cios, Sanchuugosciu dostaje od tarczy, Kwasowy Luz, mag odpowiada obrazeniami z tarczy, Kwasowy Luz i da capo al death :P Taka ciekawostka...
_________________
For Ancelot,
The Ancient cross of war!
For the holy town of gods!
Gloria, gloria perpetua!
In this dawn of victory!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ascaephel
Zasłużony


Wiek: 35
Posty: 902
Podziękowania: 5/7
Skąd: Sejny
Wysłany: 2005-11-20, 11:00   

Ej, to z tymi romansami nie mialeś buga w takim razie :P
A z Sanchuu to wiedzieliśmy :-) Sprobuj następnym razem kuroisana zabić w takim razie pułapkami złodzieja - padnie na miejscu (złodziej :) )
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group