Ja Wojownik/Kapłan, Wulfgar Barbarian,Drizzt,Kachiko,Yoshimo i Valygar w łuki dajesz mu obronce i lepszy jak kivan, valygar nie jest juz ........... zabojca tylko tropicielem
Christoff napisał/a:
A ja sobie przysiadłem i skleciłem listę NPC w WOBG. Właściwie cztery listy.
I. NPC dostępni w BG1
25 oryginalnych Bioware'ów
10 sztuk NPC z DSotSC i NSotSC:
Bardo Furfoot, Bub Snikt, Conchobhair, CuChoinneach, Ferthgill Zabójca Trolli, Jet'laya, Keiria Silverstring, Skeezer Lumpkin VI, Szkarłatny Will O'Hara, Thorfinn
Jest jeszcze 5 w miarę porządnych NPC do BG1, których brakuje:
Finch, Gavin, Isra, Valerie i White. Cała piątka po angielsku.
II. NPC przłączalni w Loszku Irenicusa lub w Easthaven:
4 oryginalnych:
Minsc, Jaheira, Imoen i Yoshimo
NPC z NEJa dostępni na tym etapie:
Hrothgar, Accalia, Dar, Shar-Teel (?)
Inni:
Kachiko, Chloe, Yasraena, Drizzt, Wulfgar
Do tego towarzysze przechodzący z BG1, czyli chyba wszyscy pozostali z punktu pierwszego.
Jest jeden rozbudowany NPC, który w przyszłości mógłby wskoczyć: Adrian. Oczywiście polskiej wersji brak. I ewentualnie mod do Icewind Dale dodający sześciu NPC, również tylko wersja inglisz.
III. NPC dostępni na różnych etapach BG2
12 BIOWARE'owych:
Aerie, Anomen, Korgan, Nalia, Jan Jansen, Viconia, Edwin, Cernd, Keldorn, Valygar, Mazzy, Haer'Dalis
Czworo z Shadows over Soubar:
Selence, Bolivar, Charlotte, Tomas
Ekipa Drizzta:
Alissa, Bruenor, Cattie-Brie, Mordragon, Randall, Regis, Artemis i Jarlaxle
NEJowcy przyłączalni już po części Icewind Dale:
Leina, Melora i Taffic
Inni:
Avi Maya, Solaufein, Xan
Tutaj potencjalnych dodatkowych NPC mamy około sześćdziesięciu (bez One-Dayów), z tym że większośc nie ma wersji polskiej.
IV NPC z Tronu Bhaala
Mamy dwóch ekskluzywnych dla Tronu: Sarevoka i Irenicusa.
Istnieją (o ile wiem) jeszcze dwaj NPC tylko do Tronu: Ilyos i Swylif Thicc. Obaj po angielsku.
Proszę o używanie opcji edytowania postów, zamiast pisania kolejnego w odstępie paru minut, jeden pod drugim. Łacina podwórkowa w postach na tym forum nie jest mile widziana.
Ostatnio zmieniony przez dradiel 2016-10-11, 05:26, w całości zmieniany 2 razy
A czy na tej liście znajduje się jakiś ciekawy ZŁY NPC, z modów oczywiście? Albo neutralny, ale o wątpliwej reputacji? Miejsce zawsze się znajdzie, dla kolejnego Maga/Barda wspierającego, czy dla ciekawego Kapłana/Druida, a nawet jakiś Wojownik może mnie skusić.
Wróciłem do gry po rocznej przerwie. Tak nagle naszło mnie na WoBG, a że przy pierwszym losowaniu wyrzuciło mi kosmiczne cechy to wsiąkłem. Aktualnie leveluję, ale zbliża się czas uformowania drużyny.
Interesowaliby mnie nowi NPC (jak największa ilość banterów/zadań etc.). Statystyki nie grają roli. Potrzebowałbym kogoś przede wszystkim na romans. Chciałbym uniknąć standardowych NPC pokroju Imoen czy Viconii - ich historie mogę recytować wybudzony w środku nocy.
Gram W/M. Charakter neutralny, mogą być postacie z konfliktami (gra nabiera wtedy smaku).
Planuję czteroosbową drużynę.
- CHARNAME : W/M
- Kapłan
- Złodziej, najlepiej by sztyletował.
- Woj, rasowy tank pokroju Kagaina.
Oczywiście mogą być dwu/wieloklasowcy, przeboleję też klasę jeżeli postać jest odpowiednio rozbudowana.
Npc BG2
Adario Kalvaras- (TDD) - W Miedzianym Diademie
Avaunis Adelez (TDD)- W Zakonie Promiennego Serca
Kagain (TDD)- W Bramach miasta
Kivan (TDD)- W południowo- wschodniej części Wzgórz Umar
Montaron (TDD)- W południowej części Doków
Robillard (TDD)- w Dokach, na południu od Gildii Mae’Vara
Shar-Teel (TDD)- w więzieniu Dzielnicy Rządowej.
Vesine (TDD) - w gospodzie Nad słonecznym Jeziorem
Xzar (TDD)- Do przyłączenia po wykonaniu dla niego zadania z przyniesieniem ptaszka Harfiarzy
Yeslick (TDD) - Dzielnicy świątyń
Selence (SoS) - na promenadzie Waukeen
Bolivar (SoS) - W Miedzianym Diademie
Charlotte (SoS)- w pierwszej lokacji z rzeką Chionthar
Tomas (SoS)- w wiosce Umar
Rynn (CtB)- ???
Bodhi (TS) - w I poziom jaskiń Nakanishi
Coran (TS) - Północny-zachód Lasów Tethyru
Dynaheir (TS) -????
Kachiko (TS)- lochy Irenikusa
Sime (TS)- w piwnicach Gildii Złodziei Cienia, na statku, w drodze do Czarowięzów.
Yasraena (NPC Yasraena) – w lochu Irka
Drizzt (RoT)- tuż przed opuszczeniem lochu Irenikusa
Wulfgar (RoT)- Przyłącza się niedługo po uwolnieniu się twojej postaci w lochach Irenikusa
Regis (RoT)- uwięziony w Jaskini Monzumy
Bruenor (RoT)- uwięziony w Mieście Olbrzymów
Cattie-Brie (RoT)- uwięziona w Tajemniczej Jaskini
Randall (RoT)- w jednej z tawern w Arlax
Mordragon (RoT)- stoi nieopodal Pubu Vytriego w Targowie
Alissa(RoT)- w Bremen.
Artemis Entreri(RoT)- w Tajemniczej Grocie
Jarlaxle(RoT)- w Tajemniczej Grocie
Xan (NPC Xan)- w Dzielnicy Rządowej
Chloe (NPC Chole- przeszukuje Lochy Irenicusa
Solaufein (NPC Solaufein) - to znajdziemy go przed bramami Ust Natha po pozbyciu się Matki Przełożonej
Avi May (NPC Avi May) – Jak wszystkie ładne widma na cmentarzu
Npc BG2 ToB
Irenicus (Longer Road) - w Sferze Kieszeniowej po pierwszej próbie Bhaala, koniecznie trzeba mieć w ekwipunku jego starą maskę
Zaznaczam, że nie są to wszystkie postacie.
pogrubienie- oznacza większe lub mniejsze zadanie związane z NPC
A to już było :
~1800 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Alora: 9 (31 Dec 09)
~1801 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Branwen: 9 (31 Dec 09)
~1802 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Eldoth: 9 (31 Dec 09)
~1803 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Kagain: 9 (31 Dec 09)
~1805 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Sharteel: 9 (31 Dec 09)
~1806 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Skie: 9 (31 Dec 09)
~1808 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Yeslick: 9 (31 Dec 09)
~1809 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Bub Snikt: 9 (31 Dec 09)
~1810 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Conchobhair Strongblade: 9 (31 Dec 09)
~1811 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Ferthgil Trollslayer: 9 (31 Dec 09)
~1812 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Jet'laya: 9 (31 Dec 09)
~1813 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Keiria Silverstring: 9 (31 Dec 09)
~1814 // Importowanie większej ilości NPC do Cieni Amn: Skeezer Lumpkin VI: 9 (31 Dec 09)
Wiem, że to kupa roboty, ale może udało by Ci się jakoś udostępnić ich opis. Rasa, klasa, cechy. Nawet i linkami do jakichś opracowań tych modów, z których npce pochodzą?
Wiem, że to kupa roboty, ale może udało by Ci się jakoś udostępnić ich opis. Rasa, klasa, cechy. Nawet i linkami do jakichś opracowań tych modów, z których npce pochodzą?
Jeśli chcecie, zajmę się tym jutro/w niedzielę. Bez rozpisywania się ofkoz ;)
Jeśli chcecie, zajmę się tym jutro/w niedzielę. Bez rozpisywania się ofkoz ;)
Jeżeli masz czas to dobrze by było :), niestety mój jest ograniczony :), ale powoli mogę to sklepywać :).
Ogólnie mam powyklejane ich wspominki o questach, ale to jest na bezszczela wycinane z opracowań solucji wiec lepiej chyba po prostu odnośniki dać.
Zaznaczam, że to nie są wszystkie NPC, jeszcze kilka jest niestety tylko są to wspominki w redname modów bez konkretów, wiec trzeba to znaleźć.
Myślę, że niejedną osobę ucieszyłaby lista, dzięki której można by zaplanować sobie drużynę. Może nawet wybrać własną postać. Pewnie nawet rozkład biegłości mógłby być tu wartościową wiedzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum