Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją
Autor Wiadomość
lubczyk 


Wiek: 30
Posty: 131
Podziękowania: 10/8
Wysłany: 2017-08-17, 11:21   

archi napisał/a:
Mam problem, po zainstalowaniu Wobg i patcha przy uruchamianiu pojawia się błąd 'Aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc0000022'. Próbowałem pobierać wszystko jeszcze raz, reinstalować, uruchamiać w trybie zgodności, jako administrator bez skutku. System windows 10, wersje gier z GOG. Menu moda uruchamia się bez problemu ale jakakolwiek konfiguracja albo uruchomienie powoduje pojawienie się wyżej opisanego błędu.



Jeżeli ktokolwiek posiada ten błąd znalazłem dzisiaj rozwiązanie. wystarczy wystarczy zaptaszkować DirectPlay w Programach(zakładka włącz wyłącz programy). Działa na większość gier pod Windows 10.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
lubczyk 


Wiek: 30
Posty: 131
Podziękowania: 10/8
Wysłany: 2017-08-18, 00:14   

Po Problemie powyższym natrafiłem na kolejne. Zaznaczam ze przeniosłem się na Windows 10.

1. https://zapodaj.net/69063b3fec1f1.bmp.html.
2. https://zapodaj.net/c9b7c8bcb9587.bmp.html

Przesiadłem się, z wiekowej maszyny na dość nową. Na starej instalacja trwała 40 min i dokładnie widziałem co się dzieje. Obecnie trwa 20s i nie mam podglądu. Gry osobno chodzą doskonale. Posiadam zarówno wersje GOG jak i legendy rpg. domniemam błąd z instalatorem

Skończyły mi się pomysły, co zrobiłem:
-wyłączyłem antywirusa i zaporę
-kombinowałem z administratorem i zgodnością
-pobierałem jeszcze raz
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion 
Avatar Sehanine
kotołak, zajebójca czata ^^


Posty: 1031
Podziękowania: 98/215
Skąd: Nowy Londyn
Wysłany: 2017-08-18, 06:05   

UAC wyłączyłeś? Zainstalowałeś w katalogu innym niż podaje domyślnie ścieżka, mam na myśli gry? Windows defender masz domyślnie włączony?
Mam win 10 i powiem, że musisz mieć pewność wyłączenia wszelkich zabezpieczeń podczas pobierania i instalacji, bo nie toleruje pewnych oprogramowań, nie tyczy się to tylko WoBGa, ale potem jak się uporasz z tym, to sugeruję pozaznaczać w opcjach antywira żeby ci nie wsadzał tam wścibskiego nosa do WoBGa itp...U mnie to są opcje- wyjątki Strażnika...
_________________
Zapomniane Krainy, to nie świat, to stan umysłu :cwan:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107
Wysłany: 2017-08-18, 06:14   

To nie jest problem WoBG-a. Z jakiegoś powodu nie uruchamia Ci się 7zip wykorzystywany do rozpakowania patcha.

Być może z jakiegoś powodu w katalogu z grą nie pojawia Ci się plik 7z.dll. Powinny tam być dwa pliki 7zipa. 7z.exe, który uruchamia się, ale nie wykrywa 7z.dll i stąd komunikat, który masz. A to moim zdaniem oznacza, że albo masz problem z UAC, albo z nadwrażliwym antywirusem (jakiś moduł ochrony plików?). Innej możliwości nie ma.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
lubczyk 


Wiek: 30
Posty: 131
Podziękowania: 10/8
Wysłany: 2017-08-18, 21:13   

dradiel napisał/a:
To nie jest problem WoBG-a. Z jakiegoś powodu nie uruchamia Ci się 7zip wykorzystywany do rozpakowania patcha.

Być może z jakiegoś powodu w katalogu z grą nie pojawia Ci się plik 7z.dll. Powinny tam być dwa pliki 7zipa. 7z.exe, który uruchamia się, ale nie wykrywa 7z.dll i stąd komunikat, który masz. A to moim zdaniem oznacza, że albo masz problem z UAC, albo z nadwrażliwym antywirusem (jakiś moduł ochrony plików?). Innej możliwości nie ma.


UAC, zapora, antywirus wyłączony. pliki 7z.dll i 7z.exe. znajdują sie w katalogu. To musi być jakiś inny gł€pi problem
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107
Wysłany: 2017-08-18, 21:28   

Skopiuj oba pliki 7zipa i patcha do jakiegoś katalogu i wydaj z linii poleceń komendę:
7z x wobg-patch.7z -aoa
I napisz czy też wyskoczy ten sam błąd.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
lubczyk
lubczyk 


Wiek: 30
Posty: 131
Podziękowania: 10/8
Wysłany: 2017-08-18, 22:44   

dradiel napisał/a:
Skopiuj oba pliki 7zipa i patcha do jakiegoś katalogu i wydaj z linii poleceń komendę:
7z x wobg-patch.7z -aoa
I napisz czy też wyskoczy ten sam błąd.


Źle zrozumiałem to co napisałeś i przez przypadek znalazłem rozwiązanie.
WG mnie problemem była lokalizacja moja D:\bg\bg2 -przy czym zawsze każdą kolejna instalacje nazywałem literką bg2a,bg2b itd. ostatnią zrobiłem tak D:\bg2. co spowodowało normalna instalacje - czyli miałem w oknie podgląd co się robi i narazie wszystko działa.


Dzięki za pomoc
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
sajok 
Przyjaciel Klanu

Wiek: 44
Posty: 266
Podziękowania: 29/49
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-09-01, 16:34   

Wiem, że mielona jest cały czas ta sama kwestia, ale jakiś chyba niekumaty jestem i stary więc i tak zapytam ;) Miałem WoBG w wersji bodajże 1.63, znalazłem parę postów wyżej patcha do 1.67, więc ręcznie zaktualizowałem do 1.67, potem uruchomiłem WoBG i wcisnąłem "aktualizacja", mielił, mielił i wydawło mi się, że jest ok, ale na końcu pojawiła się informacja, że jednak nie działa z instalatorem poniżej 1.68 o czym już czytałem wcześniej, ale jakoś z wcześniejszych postów wywnioskowałem, iż trzeba właśnie do 1.67 zaktualizować, żeby od nowa wszystkiego nie instalować. W okienku jednak też mi pokazuje wersję 1.67. Zatem muszę od nowa instalować WoBG czy da się jakoś przeskoczyć z 1.67 do tej aktualnej wersji?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107
Wysłany: 2017-09-01, 16:58   

Zgodnie z informacją zawartą tutaj (patch 1.68):
http://athkatla.cob-bg.pl...t=5849&start=45
musisz zainstalować WoBG ponownie. Sejwy z gry w wersji 1.67 przekopiuj sobie do nowszej wersji.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Crethinus

Posty: 1
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2017-09-06, 14:53   

Mam jedno pytanie, nie wiem czy coś przeoczyłem czy skwasiłem po drodze, ale nie mam podklas z TDD to powinno tak być czy coś popsułem po drodze?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Scol 


Wiek: 27
Posty: 722
Podziękowania: 98/112
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-09-06, 14:55   

Tak powinno być. WoBG nie zawiera żadnych podklas z modów.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Crethinus
Ellund

Posty: 14
Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2017-10-01, 22:21   

Problem z pobieraniem...
pobiera mi wszystkie pliki bez problemu, ale tylko część pierwsza jest nieuszkodzona, reszta się nie otwiera. nie widzi tych plików jako archiw, ale jako pliki o formacie *.002, *.003 itd
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
lubczyk 


Wiek: 30
Posty: 131
Podziękowania: 10/8
Wysłany: 2017-10-01, 23:10   

Ellund napisał/a:
Problem z pobieraniem...
pobiera mi wszystkie pliki bez problemu, ale tylko część pierwsza jest nieuszkodzona, reszta się nie otwiera. nie widzi tych plików jako archiw, ale jako pliki o formacie *.002, *.003 itd


Dokładnie tak ma być. jak masz win 10 to rozpakujesz normalnie jak niżej to chyba program do łączenia nazywa się hjsplit.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1598
Podziękowania: 750/107
Wysłany: 2017-10-02, 06:08   

Toż to archiwum 7z. NIe trzeba żadnych dodatkowych programów do łączenia. Instaluje się 7z-ipa. Pobiera się wszystkie pliki do jednego katalogu i klika się w ten pierwszy. Ot cała filozofia.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Ellund

Posty: 14
Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2017-10-03, 11:27   

dzięki za odpowiedź :)
ale mam jeszcze jedno pytanie. czy po zainstalowaniu wszystkiego można odinstalować iwd 1 i 2 i bg1? gra zostaje skompilowana jakoś z tych instalacji i same gry nie są juz potrzebne?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group