Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją
Autor Wiadomość
Grehu 

Wiek: 36
Posty: 1
Wysłany: 2020-03-28, 19:58   

Witajcie, jestem aktualnie na etapie zbierania poszczególnych elementów mega instalacji. Zastanawiam się, czy bez zainstalowanej gry Icewind Dale 2 mogę rozpocząć grę i ewentualnie później doinstalować ID2?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
memory 
Gwiazda Mystry


Wiek: 46
Posty: 731
Podziękowania: 167/161
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2020-03-28, 20:01   

Niestety musisz zainstalować od razu wszystkie gry.
_________________
Slainte mhath!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 40
Posty: 1091
Podziękowania: 25/51
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2020-03-29, 20:55   

Hej ho:)
Mam bg2 z fixpackiem i większą czcionką jako bazę zainstalowane. Czy pod WoBGa muszę robić świeży instal czy styknie fixa odinstalować?
_________________
Cytat:
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1779
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2020-03-30, 04:12   

WoBG powinien się zainstalować nawet jak nie odinstalujesz fixa. WoBG usuwa inne mody.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Pavlus
Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad


Wiek: 40
Posty: 1091
Podziękowania: 25/51
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 2020-04-18, 11:14   

Po formacie i świeżej instalce nowego win10 mam niestety problem.
Zainstalowałem WoBGa, wszystko się zainstalowało poprawnie, ale WoBG nie chce się uruchamiać. Pojawia się czarne okno, chwilę miga biała kreseczka (jak w weidu) i się zamyka. Co dziwne, gdy uruchamiam sam bg2main to gra się uruchamia i mam tam WoBGa. Czyli samo Menu WoBG się krzaczy i nie wyskakuje.

EDIT:

Okej zrobione, właściwego Visual C++ nie miałem.
_________________
Cytat:
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
siber

Posty: 124
Podziękował 16 razy
Wysłany: 2020-07-07, 17:38   

Witam. Mam taki problem z instalacją,otóż...zainstalowałęm BG I, BG II, ID I oraz ID II ,oczywiście w jednym folderze,wypakowałęm setup-wobg i setup.exe, zaczyna się instalacja i wyskakuje błąd BGmain...sytuacja o tyle dla mnie dziwna,gdyż kilka dni temu instalowałem na innym sprzęcie dokładnie tak samo gre i wszystko było ok. ktos,cos,jak? z góry dzieki...


Dobra,udało sie na tyle że gra sie włącza, natomiast nie moge zmienic rozdzielczosci na zadna inna,wyskakuje dalej błąd BGmain...i coza tym idzie,główne menu gry jest w lewy górnym rogu...a raprotu błędó nie moge wygenerowac,ewenualnie podeśle zdjęcie

Temat zakończony,udało sie ,wszystko gra ;)
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 196
Podziękował 33 razy
Wysłany: 2020-07-19, 20:25   

Przy każdym odpaleniu WoBG jest dostępna ta sama akutalizacja do pobrania, ale sama gra śmiga bez problemu póki co... o czym to świadczy, jak się tego pozbyć? Ta aktualizacja to 1.87
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1779
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2020-07-20, 04:31   

Jeżeli jest uruchomiona autoaktualizacja, a nie ma się zainstalowanej wersji 1.87, to tak powinno się dziać. Masz zainstalowaną wersję 1.87?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 196
Podziękował 33 razy
Wysłany: 2020-07-20, 13:41   

Mam zainstalowaną 1.87, za każdym razem pobiera i instaluje się na nowo. Za każdym razem klikam "Aktualizuj".
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1779
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2020-07-21, 04:24   

Rutger napisał/a:
Za każdym razem klikam "Aktualizuj".


Teraz to nie rozumiem. To sam klikasz "aktualizuj"? Czy gra sama po uruchomieniu ze skrótu najpierw aktualizuje się w kółko do wersji 1.87 i dopiero się uruchamia?

Tu masz opis menu: http://baldur.cob-bg.pl/wobg/faq-wobg
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 196
Podziękował 33 razy
Wysłany: 2020-07-21, 13:02   

Sam klikam "Aktualizacja" w menu za każdym razem przed odpaleniem gry i mimo udanej aktualizacji zawsze się ściąga i aktualizuje na nowo.

Aktualizuję, potem odpalam grę, potem grę zamykam, odpalam ponownie znowu kilkam Aktualizuj i znowu jest ten sam patch do pobrania i tak w kółko.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1779
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2020-07-21, 15:17   

A sprawdź we właściwościach pliku "world of baldur's gate.exe" czy jego wersja to 1.87.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 196
Podziękował 33 razy
Wysłany: 2020-07-21, 16:23   

Jego wersja to 1.68.0.0 -_- To jest bez aktualizacji.
  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1779
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2020-07-22, 04:40   

Jeżeli w głównym katalogu gry masz wersję 1.68 pliku, to pewnie UAC, albo antywirus nie pozwolił wymienić jej na nowszą w czasie aktualizacji WoBG. Pobierz patcha ręcznie, wyciąg z niego ten plik i sam go podmień.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Rutger

Posty: 196
Podziękował 33 razy
Wysłany: 2020-07-22, 14:35   

Skąd wziąść tego patcha? Nie moge nigdzie znaleźć linka.
BTW czy da się zamienić nowe ikony lokacji na mapie świata na stare?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group