Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją
Autor Wiadomość
Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-04, 23:04   

:zab: To nie ten klucz, ale jak się pisze o tej porze :smile:
Ten powinien być, innych nie mam :hmm:
Napisz czy pomogło, bo rejestr rejestrem...

Bg2.zip
Pobierz Plik ściągnięto 272 raz(y) 478 Bajtów

 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1780
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2012-12-05, 20:42   

Wkradła się pomyłka. Rozmiar wynosi 8,06.

Być może jest to problem spowodowany przez plik dialog_patch.exe, który przez niektóre antywirusy jest blokowany.
W tym wątku jest załączona jego poprawiona wersja:
http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=5842
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Samar 


Wiek: 36
Posty: 17
Podziękowania: 1/2
Wysłany: 2012-12-06, 00:55   

Mam problem z instalacją. Dochodzi do momentu:"Trwa pobieranie aktualizacji. Powinno to zająć maksymalnie kilkanaście minut". Aktualizacji pobiera 20,7 Mb i instalacja nie idzie dalej.
_________________

Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 27
Posty: 588
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2012-12-06, 04:40   

Próbowałeś włączyć i wyłączyć komputer ???
_________________
You will die!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1780
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2012-12-06, 06:02   

Cytat:
Mam problem z instalacją. Dochodzi do momentu:"Trwa pobieranie aktualizacji. Powinno to zająć maksymalnie kilkanaście minut". Aktualizacji pobiera 20,7 Mb i instalacja nie idzie dalej.


Wyjaśnienie jest tutaj.
http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=5842
Czytaj na samym dole.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Abae

Posty: 2
Wysłany: 2012-12-06, 10:40   

Pomimo mojego wcześniejszego błędu wygląda na to że modyfikacja się zainstalowała, teraz mam pytanie nie wiem czy to przez to, że wyskoczył mi ten błąd w czasie instalacji czy przez coś innego ale nie moge znaleźć kompletnie menu konfiguracji. Czy istnieje jakiś sposób żeby zmienić ręcznie ilość zdobywanego XP?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
bunio

Posty: 67
Podziękowania: 2/4
Wysłany: 2012-12-06, 11:11   

Miałem to samo, po prostu nie ściągnęła Ci się automatycznie łatka (a powinna?).

Musisz dociągnąć ją ręcznie, http://wobg.cob-bg.pl/patch/WoBG-patch.7z (ściągasz, wrzucasz do katalogu z grą i odpalasz).
Tu jest temat http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=5842
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
wid3l3c

Posty: 1
Wysłany: 2012-12-16, 10:13   

Pytanie dotyczące zawartości... poniekąd :P

plik
..\World of Baldur's Gate\setup-WoBG\WoBG-patch\setup-WoBG-patch\!\dialog_patch.exe
jako jedyny jest zgłaszany jako podejrzany

może ktoś potwierdzić, że nie ma się czym przejmować?
Bo powiem Wam szczerze, że te wszystkie patchery modyfikujące pliki, dokładające coś gdzieś powinny być zgłaszane jako potencjalnie niebezpiecznie - ale tak się nie dzieje.
Tylko przy tym jednym sypie.

Any ideas?
https://www.virustotal.co...sis/1355648691/
Wygląda na to, że jest "safe" :hmm:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1780
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2012-12-16, 10:33   

Tu masz inną wersję tego pliku, skompilowaną w Lazarusie, o którą np. Avast się nie pluje. Nie wiem, jak inne antywirusy.

http://athkatla.cob-bg.pl/viewtopic.php?t=5842

Wersja zawarta w instalatorze była skompilowana we Free Pascalu 2.6.0.

Zadaniem tego pliku jest wygenerowanie pliku .tp2 dla instalatora weidu, aby mógł uaktualnić tekst w grze. Być może z powodu generowania pliku jest traktowany przez antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Nobanion
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-16, 10:48   

Odnośnie antywirusów, ja mam Kasperskiego Internet Security 12 i zachowuje się jak rozhisteryzowany głodny pitbull :mrgreen: Przed ściągnięciem instalatora, instalacją moda, aktualizacją należałoby wyłączyć wariata, a potem w opcjach dodać, łącznie z grami składającymi się na modyfikację- do aplikacji zaufanych i po sprawie i włączyć antywirusa...Przy win 7 koniecznie jak pewnie już dradiel wspominał wyłączyć w windowsie 7 UAC!
edit:
Do zaufanych dodać części składowe moda, widescreen traktuje jako oddzielną aplikację i też do zaufanych!
 
 
DrunkenDragon 
DrunkenDragon

Wiek: 40
Posty: 24
Podziękował 4 razy
Wysłany: 2012-12-18, 21:27   Linki do plików WoBG

Witam
chce ściągnąć ale jedne linki są martwe, a alternetywna opcja
z 4share wymaga rejestracji i zarazem akceptacji regulaminu w j.ang którego za bardzo nie znam, są jakieś alternatywne linki?
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
cana123

Posty: 55
Podziękował 6 razy
Wysłany: 2012-12-18, 21:39   

chyba nie ma, ale spokojnie mozesz tam zalozyc konto. ja mam od dosc dlugiego czasu i zadnych problemow. jakby co skorzystaj z translatora :D jak chcesz to podrzuc mi jakas stronke gdzie moge wrzucic pliki to sobie z tej stronki sciagniesz. ale dlugo to bedzie trwalo bo malo kiedy na necie jestem i duzo czasu minie zanim wrzuce.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
DrunkenDragon 
DrunkenDragon

Wiek: 40
Posty: 24
Podziękował 4 razy
Wysłany: 2012-12-19, 16:24   

Mniejszy kłopot chyba będzie jak się zaloguję.
Tak czy inaczej dziękuje!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Posty: 1780
Podziękowania: 783/118
Wysłany: 2012-12-19, 16:40   Re: Linki do plików WoBG

DrunkenDragon napisał/a:

chce ściągnąć ale jedne linki są martwe


Tak jak to zostało napisane w ogłoszeniu w poście "Tymczasowe ograniczenia w pobieraniu WoBG" do końca miesiąca możliwe jest pobieranie megainstalacji tylko z 4share, ze względu na przekroczony limit transferu na grudzień.
To samo tyczy się automatycznego patchowania gry. Niestety zastępczy serwer nie działa tak jak należy i w najbliższym czasie raczej nie będzie poprawy, więc patcha należy pobierać z 4share i instalować go ręcznie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Prynt

Posty: 3
Wysłany: 2012-12-20, 11:00   ERROR przy instalacji

Witam,

Przy instalacji na Windows 7 wyskoczyl blad, ze brakuje pliku "setup-dialog.tp2". Gra wlacza sie, ale czy bede w stanie normalnie grac?

Aha, przy probie spatchowania, nie zostaje w ogole wykryta zmodyfikowana gra. Jak temu zaradzic?

Sorry za brak polskich znakow. ;)[/list]
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group