Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:19   

Witam, pobrałem całą instalkę, zaktualizowała się od razu do 1.20, ale ani po uruchomieniu skrótu z pulpitu, ani bezpośrednio w katalogu pliku World of Baldur's Gate.exe, nie pojawia się menu tylko od razu włącza się gra. Czy to celowe działanie od tego patcha?
pozdrawiam

dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Podziękowania: 796/126
Wysłany: 2012-10-27, 13:22   

A czy przypadkiem nie zainstalowałeś gry do katalogu Program Files?
Podziękuj autorowi tego posta

Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:28   

nie, stworzyłem bezpośrednio na dysku folder WoBG i tam mam Icewinda i Baldury.

Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:33   

Pobierz ręcznie patch 1.20, wypakuj go do katalogu z grą i uruchom. Lin masz np. w poście ważne informacje albo na stronie WoBG.

A jaki masz system? Windows 7?

Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:34   

Ok, już ściągam. Dam znać czy pomogło. Tak, win7 32bit.

EDIT: hm no jednak nie ściągam bo dostępny jest chyba tylko 1.19
Ostatnio zmieniony przez Alvarez 2012-10-27, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  

dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Wysłany: 2012-10-27, 13:42   

A dobrze popatrzyłeś? Np. do punktu 7 instalacji?

Gość

Wysłany: 2012-10-27, 13:46   

tak, 404 not found

Alvarez 
Zasłużony

Podziękowania: 253/73
Wysłany: 2012-10-27, 13:55   

Hm, małe niedopatrzenie z mojej strony. Szanowni Gościu, aby kontynuować temat musicie się zarejestrować - na forum musi być porządek, a pisanie jako gość temu nie służy.

dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Wysłany: 2012-10-27, 14:17   

Pomyliłem się w linku niestety. Poniżej masz link:

http://wobg.cob-bg.pl/patch/WoBG-patch.7z

Mysza

Wysłany: 2012-11-19, 15:30   

Witajcie. Próbuję zainstalować to cudo, ale instalator z uporem godnym lepszej sprawy nie wykrywa mojego Baldura. Korzystam z windowsa 7 i czystego BGII+TB (wydanie Extra Klasyki). Baldur nie jest zainstalowany w Program Files, mam uprawnienia administratora, chitin.key, dialog.tlk, bgmain.exe i baldur.ini są gdzie być powinny. Mimo to, po wklejeniu instalatora do katalogu Baldur's Gate II ów zachowuje się identycznie, jak przy próbie uruchomienia go gdziekolwiek indziej. Jakieś pomysły, o co może chodzić?

dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Wysłany: 2012-11-19, 15:52   

A czy instalator został wrzucony do katalogu z grą w sposób jak na załączonym obrazku?

Spróbuj może jeszcze raz zainstalować wszystkie trzy gry. Pamiętaj, że instalator wymaga wszystkich trzech gier: BG I, BG II i ID I.

Mysza

Wysłany: 2012-11-19, 17:34   

Owszem, właśnie tak został wrzucony. BG I i ID również są zainstalowane. Instalator wskazuje na brak wszystkich trzech gier, ale dokładnie to samo robi przy próbie uruchomienia go w każdym innym folderze, stąd mój wniosek, że po prostu nie widzi BG II. Reinstalacja pod win 7 nie pomogła, natomiast ponowna instalacja wszystkich 3 gier pod win xp (na tym samym komputerze) o dziwo rozwiązała problem. Instalacja WoBG przebiegła bez zarzutu. Przy uruchomieniu gry pojawia się komunikat: injectDLL(): CreateRemoteThread() failed. Ale gra po kliknięciu OK uruchamia się i póki co działa.

smoku 

Wysłany: 2012-11-19, 21:45   

Witam
1. Czy jest możliwość ściągnięcia moda z innych źródeł niż tych podanych na stronie?
Albo np z torrenta?
2. Jeżeli posiadam WinXP to czy BG2 może być zainstalowany w folderze Program Files? Z tego co czytałem gdzieś na forum, to podobno w tym wypadku nie powinno być problemu, jedynie przy Win7 i Vista

dradiel 
Dziecię Bhaala
Jeździec Shaundakula

Wysłany: 2012-11-20, 06:24   

Kiedyś była opcja ściągania plików z 4share jako torrentów, ale z tego co patrzyłem przed chwilą, to teraz nie widzę takiej opcji.

Jeśli masz problem z internetem i Cię rozłącza podczas ściągania, to użyj po prostu jakiegoś download managera, który będzie Ci wznawiał pobieranie.

Na XP nie powinno być problemów, ale nie sprawdzałem tego.

Lens26

Podziękował 1 razy
Wysłany: 2012-11-29, 23:00   

Mam głupi problem. Niestety instalator gry informuje mnie, że brak zainstalowanej gry Baldurs Gate. Prosi, żeby ją zainstalować. Tylko, że ona jest zainstalowana (screen poniżej). Próbowałem różne kombinacje, przeinstalowalem pare razy i nic. Mam windowsa XP, a pliki WOBG są wrzucone zgodnie z instrukcją do folderu z BG II.

Dodam, że moja wersja Baldurs Gate nazywa się Gold - DVD z gazety Play (sierpień 2009). Pozostałe gry instalator widzi, są to wydania "pudełkowe". Może mieć znaczenie, że BG I to wersja gazetowa i może ją gdzieś pociachali ? Niby pisze, że jest tam calość pierwszego baldura z Wybrzeżem Mieczy. Akurat tej wersji nie przechodziłem, kupiłem żeby nie bawić się w żonglerkę 6 płytami. Wersję 6 płytową mam w domu rodzinnym, do którego w najbliższym czasie się nie wybieram. Pomocy :wink:

Rzuć okiem może brakuje jakiegoś pliku

baldo.JPG
Plik ściągnięto 308 raz(y) 285,48 KB

Odpowiedz do tematu