Poprzedni temat «» Następny temat
Zmarła Gabriela Kownacka
Autor Wiadomość
kol 
Przyjaciel Klanu
Fantazmaty i miazmaty

Podziękowania: 60/46
Wysłany: 2010-11-30, 20:55   Zmarła Gabriela Kownacka

Dziś za pośrednictwem Jana Englerta dowiedzieliśmy się o śmierci Gabrieli Kownackiej, aktorka zmarła po długiej chorobie - rak piersi. Nam Gabriela Kownacka będzie kojarzyć się z trzema najklasyczniejszymi produkcjami na Infinity Engine - Baldur's Gate, Baldur's Gate II jako Viconia oraz Planescape: Torment, gdzie użyczyła głosu Nie-Sławie.

Nie zapominajmy, że nie tylko tak ukazała swoje aktorstwo. Wystąpiła także w dziesiątkach spektakli teatralnych, w filmach (w tym w Weselu Wajdy) oraz serialach. Była na prawdę znakomitą aktorką i niezwykle miłą osobą, co mogę rzec z czystym sumieniem, bo miałem okazję ją osobiście poznać (dopisek Lavy).

Niech jej ziemia lekką będzie.
Ostatnio zmieniony przez Lava Del'Vortel 2010-11-30, 22:43, w całości zmieniany 3 razy  
Podziękuj autorowi tego posta

Jvegi 
Przyjaciel Klanu

Podziękowania: 39/38
Wysłany: 2010-11-30, 21:17   

Zapomniałem o Nie-Sławie... Fantastyczna postać, podobnie jak Viconia w dużej mierze dzięki niebiańskiemu głosowi tej wspanialej, przepięknej kobiety i znakomitej aktorki.

Boli, zwłaszcza, że zupełnie z zaskoczenia.

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Podziękowania: 237/100
Wysłany: 2010-11-30, 21:20   

Nigdy nie zapomnę, jak przyszła kiedyś do mnie do pracy. Kuzynka razem ze mną pracowała i jak zorientowała się kto przyszedł to upadła jej szczena, na co Gabriela jak to zobaczyła tak wspaniale się uśmiechnęła. Na prawdę miła i genialna kobieta....

Antalos 
Czarnoksiężnik Bhaala

Podziękowania: 9/39
Wysłany: 2010-11-30, 22:52   

Smutne. A jak jeszcze słyszy się Jej głos podczas gry... to dopiero jest bolesne...
Kapłani Bhaala wierzyli, iż każde popełnione morderstwo umacnia ich boga. Czciciele mieli obowiązek dokonać zabójstwa raz na dekadzień - najlepiej w mrokach nocy. Jeżeli z jakiegokolwiek niezależnego od nich powodu nie byli w stanie tego zrobić, po ustąpieniu przeszkody mieli za zadanie popełnić dwa zabójstwa za każde niedokonane w przeznaczonym czasie. Kolejnym obowiązkiem było obwieszczenie ofierze, z czyich rąk ginie, oraz wymówienie następującej formuły: "Bhaal cię oczekuje, Bhaal cię przyjmuje, nikt mu nie umknie".

Odpowiedz do tematu