Posiada ktoś wpis do rejestru z gry Baldur's Gate bez dodatku OzWM i bez żadnych modów? Dopiero co formatowałem komputer, a moje płyty są w tak złym stanie że już za wiele nie poinstaluje (wiem, że to profanacja zważywszy na to o jakiej grze mówimy). Proszę o pomoc!
niedawno wyszła nowa edycja Sagi BG więc możesz kupić nowe, poza tym CD Projekt wymienia uszkodzone stare płyty (a nie zezwala na ich powielanie). Co do rejestru to niewiele ci da bo nie liczy się rejestr, lecz pliki gry - czy są z dodatkami (mody), czy nie.
Riklaunim - Jakoś nie wierze w reklamacje za gre którą kupiłem chyba 7 lat temu (cud że dotrwała do teraz), ale i tak dzięki za rade. A rejestr wystarczy ponieważ formatowałem jedynie partycje z Windowsem, a pliki gry zostawiłem nie naruszone.
Lord Pawello - To chyba to jak możesz to wrzuć tu zawartość tego rejestru to powinno być coś takiego:
Wysłany: 2007-12-10, 16:38 [BG I] Problemy techniczne
Hej niedawno sobie kuplem Sage Baldurs Gate z serii Extra Klasyka(GOLD) i mam taki o to problem:
Po zainstalowaniu bg1(z dodatkiem) w grze zamiast niektorych polskich znaków takich jak "ń" czy "ą" wystapuja jakies hieroglify;p przez co text w bg1 jest praktycznie nieczytelny. Wiem ze to tego jest jakis konwerter polskich znakow ale tylko do "zmodowanego" bg.. i u mnie nie działa. hmm Tak sie zastanawiam czy ktoś nie moglby mi przeslac[ktos kto ma zainstalowanego bg1+dodatek(bez modow)] dwoch plikow TLK (Dialog i DialogF) znajdujacych sie w glownym folderze z gra bym mogl sobie je zamienic z moimi. MOze to cos by dało.
Bylbym niezmiernie wdzieczny za pomoc;)
EDIT: Zmieniony tytuł - true... - morgan
Ostatnio zmieniony przez morgan 2014-04-23, 15:35, w całości zmieniany 2 razy
Jakbyś mógł to zmień tytuł tematu tak żeby było wiadomo że chodzi o rozwiązanie problemu związanego z extra klasyką ,a nie jest to np temat do dyskusji o niej :)
_________________ BioWare,Black Isle,Interplay,Atari dzięki wam za Wrota Baldura :)
Blizzard Entertainment dzięki za Rzemiosło wojenne,gwiezdne oraz Diablo :D
Wysłany: 2008-04-24, 15:56
Ja mam kilka niedociągnieć w związku z Saga Baldurs Gate (1 DVD), o ktorej pisano gdzies na forum. Mianowicie mam drobne braki w dzieiwkach postaci.. tzn glos nie idzie czesto od początku kwesti. np w dzwieku mincs'a "po oczach go boo po oczach.. arghh.." wielokrotnie slysze "czach go boo po oczach arghhh" itp. nie wiem czy to kwestia bugu czy w bg1 tak zwyczajnie czasami jest.
Mam pewien problem natury technicznej. Gdy chcę uruchomić BG wtedy gdy mają się wyświetlić filmiki wstępne zawiesza mi się komputer i pokazuje się czarny ekran. Nie wiem czym to jest spowodowane, może to być wina programów działających w tle (ZoneAlarm i Avast antywirus), jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu niech pisze grin
Zmieniłem trochę nazwę tematu - Phil
Ostatnio zmieniony przez morgan 2010-04-10, 18:32, w całości zmieniany 2 razy
No to z mojej strony podstawowe pytanie: Czy masz zainstalowane jakieś mody? Jeśli tak, to jakie, jeśli nie no to polecam reinstalke skoro już na samym początku są problemy.
Ja mam cały czas aktywne ZoneAlarm i Avasta i nigdy nie zauważyłem, żebym miał przez to jakieś problemy z grami, więc raczej to nie to. Choć mam wersje darmowe, może pro bardziej mieszają.
A nie da się przeskoczyć filmików ESCAPEm?
_________________ "There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum