Poprzedni temat «» Następny temat
[BG I] Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Wszelak 
I'm the chosen one

Wiek: 26
Posty: 259
Podziękowania: 12/9
Skąd: Legnica
Wysłany: 2007-08-25, 23:19   Wpis z rejestru

Posiada ktoś wpis do rejestru z gry Baldur's Gate bez dodatku OzWM i bez żadnych modów? Dopiero co formatowałem komputer, a moje płyty są w tak złym stanie że już za wiele nie poinstaluje (wiem, że to profanacja zważywszy na to o jakiej grze mówimy). Proszę o pomoc! :mrgreen:
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Lord Pawello


Posty: 26
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2007-08-26, 07:13   

Nie jestem pewien czy to jest to, ale raczej tak - Rejestr
W Bioware Corp. i 1.03.5512 jest tylko wartość (Domyślna).
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Riklaunim
Bibliotekarz

Wiek: 35
Posty: 184
Podziękowano 3 razy
Wysłany: 2007-08-26, 10:07   

niedawno wyszła nowa edycja Sagi BG więc możesz kupić nowe, poza tym CD Projekt wymienia uszkodzone stare płyty (a nie zezwala na ich powielanie). Co do rejestru to niewiele ci da bo nie liczy się rejestr, lecz pliki gry - czy są z dodatkami (mody), czy nie.
_________________
Biblioteka cRPG - Baldurs Gate
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Wszelak 
I'm the chosen one

Wiek: 26
Posty: 259
Podziękowania: 12/9
Skąd: Legnica
Wysłany: 2007-08-26, 15:37   

Riklaunim - Jakoś nie wierze w reklamacje za gre którą kupiłem chyba 7 lat temu (cud że dotrwała do teraz), ale i tak dzięki za rade. A rejestr wystarczy ponieważ formatowałem jedynie partycje z Windowsem, a pliki gry zostawiłem nie naruszone.

Lord Pawello - To chyba to jak możesz to wrzuć tu zawartość tego rejestru to powinno być coś takiego:

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectPlay\Applications\Baldur's Gate]
"CURRENTDIRECTORY"="E:\\Rozrywka\\Gry\\Baldur's Gate"
"PATH"="E:\\Rozrywka\\Gry\\Baldur's Gate"
"GUID"="{B7C674E0-BD3A-11d1-B7C2-000021B56039}"
"COMMANDLINE"=""
"FILE"="BGMain.exe"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bioware Corp.\Baldur's Gate]
"VERSION"="1.03.5512"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bioware Corp.\Baldur's Gate\1.03.5512]


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\BGMain.exe]
@="E:\\Rozrywka\\Gry\\Baldur's Gate\\BGMain.exe"
"Path"="E:\\Rozrywka\\Gry\\Baldur's Gate"


Tylko, że tu jest z dodatkiem OzWM, a w mojej wersji tego dodatku nie było.
_________________
"Oto jest pięść moja, zna ją świata ćwierć. Kto ją ujrzy z bliska ujrzy swoją śmierć!"
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
pawelas88

Posty: 2
Wysłany: 2007-12-10, 16:38   [BG I] Problemy techniczne

Hej niedawno sobie kuplem Sage Baldurs Gate z serii Extra Klasyka(GOLD) i mam taki o to problem:
Po zainstalowaniu bg1(z dodatkiem) w grze zamiast niektorych polskich znaków takich jak "ń" czy "ą" wystapuja jakies hieroglify;p przez co text w bg1 jest praktycznie nieczytelny. Wiem ze to tego jest jakis konwerter polskich znakow ale tylko do "zmodowanego" bg.. i u mnie nie działa. hmm Tak sie zastanawiam czy ktoś nie moglby mi przeslac[ktos kto ma zainstalowanego bg1+dodatek(bez modow)] dwoch plikow TLK (Dialog i DialogF) znajdujacych sie w glownym folderze z gra bym mogl sobie je zamienic z moimi. MOze to cos by dało.
Bylbym niezmiernie wdzieczny za pomoc;)

EDIT: Zmieniony tytuł - true... - morgan
Ostatnio zmieniony przez morgan 2014-04-23, 14:35, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Lord Pawello


Posty: 26
Podziękował 1 razy
Wysłany: 2007-12-10, 16:48   

Mimo wszystko jednak radziłbym ci użycie tego oto konwertera: http://www.grzech.org/oig...tutu/kpzbg1.exe . Wrzuć go do folderu z grą i odpal, na pewno dasz sobie radę ;)
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
pawelas88

Posty: 2
Wysłany: 2007-12-10, 17:11   

niestety nic z tego
"program nie moze wykonac kopii zapasowej na Twoim sprzecie.. przyznaje ze to dziwne..."
dlatego prosilbym kogos o te pliki;p
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Sindarin 

Wiek: 27
Posty: 33
Wysłany: 2008-01-20, 20:18   

Jakbyś mógł to zmień tytuł tematu tak żeby było wiadomo że chodzi o rozwiązanie problemu związanego z extra klasyką ,a nie jest to np temat do dyskusji o niej :)
_________________
BioWare,Black Isle,Interplay,Atari dzięki wam za Wrota Baldura :)

Blizzard Entertainment dzięki za Rzemiosło wojenne,gwiezdne oraz Diablo :D
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
LoCo 
Specyficzny Mag


Wiek: 30
Posty: 82
Podziękował 1 razy
Skąd: Kuldahar
Wysłany: 2008-04-24, 14:56   

Ja mam kilka niedociągnieć w związku z Saga Baldurs Gate (1 DVD), o ktorej pisano gdzies na forum. Mianowicie mam drobne braki w dzieiwkach postaci.. tzn glos nie idzie czesto od początku kwesti. np w dzwieku mincs'a "po oczach go boo po oczach.. arghh.." wielokrotnie slysze "czach go boo po oczach arghhh" itp. nie wiem czy to kwestia bugu czy w bg1 tak zwyczajnie czasami jest.
_________________

Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Albatros
Przyjaciel Klanu


Posty: 65
Podziękowania: 5/10
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-24, 23:24   

LoCo, w opcjach dźwiękowych wyłącz EAX.
Przy okazji warto przywrócić animację śmierci.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Trista 

Wiek: 26
Posty: 138
Podziękowania: 12/7
Wysłany: 2008-10-20, 19:46   Problemy techniczne

Mam pewien problem natury technicznej. Gdy chcę uruchomić BG wtedy gdy mają się wyświetlić filmiki wstępne zawiesza mi się komputer i pokazuje się czarny ekran. Nie wiem czym to jest spowodowane, może to być wina programów działających w tle (ZoneAlarm i Avast antywirus), jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu niech pisze grin

Zmieniłem trochę nazwę tematu - Phil
Ostatnio zmieniony przez morgan 2010-04-10, 17:32, w całości zmieniany 2 razy  
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Vinci
Zasłużony


Posty: 2512
Podziękowania: 250/53
Wysłany: 2008-10-20, 20:10   

No to z mojej strony podstawowe pytanie: Czy masz zainstalowane jakieś mody? Jeśli tak, to jakie, jeśli nie no to polecam reinstalke skoro już na samym początku są problemy.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Zed Nocear 
Uczeń Gonda
Laureat Konkursu Modderskiego


Wiek: 49
Posty: 2042
Podziękowania: 253/49
Skąd: gród Vratislavia
Wysłany: 2008-10-20, 21:51   

Ja mam cały czas aktywne ZoneAlarm i Avasta i nigdy nie zauważyłem, żebym miał przez to jakieś problemy z grami, więc raczej to nie to. Choć mam wersje darmowe, może pro bardziej mieszają.

A nie da się przeskoczyć filmików ESCAPEm?
_________________
"There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Trista 

Wiek: 26
Posty: 138
Podziękowania: 12/7
Wysłany: 2008-10-21, 18:52   

W BG1 nie mam żadnych modów, z kolei w Bg2 mam i w obu przypadkach dzieje się tak samo.
Podziękuj autorce tego posta
 
 
 
Philoos 
Zasłużony


Wiek: 34
Posty: 866
Podziękowania: 24/11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-21, 19:26   

Nie wiem czy w jedynce to zadziała, w BG2 skutkowało:
Wyłącz filmiki edytując baldur.ini - dodaj wpis
Disable Movies=1 w sekcji [Program Options].
_________________
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group