---------
W ostatnim "CD-Action" był ciekawy artykulik o tejże grze. Redaktorzy bardzo mnie zaskoczyli. Dotąd zawsze pisali ogólnikowo, bez dbałość o detal, a teraz się przyłożyli.
Pokrótce o czym piszą:
Kitka zniknie w finalnej wersji gry. Gra będzie działała na własnym silniku. Geralt będzie mógł skakać, pływać, wspinać się ;) Przewiduje się, że Geralt będzie wrzucony do jakiegoś innego świata (Koniunkcja Sfer?), ponieważ trzeba przecież czymś uzasadnić ponowny rozwój bohatera.
Wysłany: 2010-01-29, 07:58
Leoncoeur napisał/a:
Żeby nie grac Geraltem - to bym zmienil na pierwszy ogien.
Nie kce grac tym frajerem
Frajerem? Przecież to największy twardziel w gatunkach RPG, no może poza Mordimerem Madderdinem, ale o nim gry nieprędko siedoczekamy ^^
_________________ RPGamer.pl Baldur’s Gate: Enhanced Edition™
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ten, który walczy z potworami winien uważać by samemu nie stać się jednym z nich... Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy w ciebie
/F. Nietzsche/
"Tło fabuły:
Po stłumieniu rebelii Bractwa Płonącej Róży oraz ocaleniu życia króla Foltesta, Geralt trafił w sam środek politycznej zawieruchy w królestwie Temerii. Wiedźmin wspiera monarchę w jego misji przywrócenia porządku w prowincji. Ostatni bastion Bractwa w końcu ulega królewskiej armii. Na drodze do pokoju stoi już tylko zbuntowany zamek Baronowej La Valette, która odseparowała się od królestwa. Miesiąc po próbie zabójstwa Foltesta, jego armie stają u wrót zamku, przygotowując sie do ostatecznej bitwy. Tymczasem Geralt zaangażowany w jego ochronę, nie może się zająć rozwiązaniem najbardziej intrygującej go sprawy tajemniczego wiedźmina - zabójcy. Sprawy, której wyjaśnienie może dać odpowiedzi na wiele pytań..."
Źródło: http://www.frazpc.pl/news...wiad_z_tworcami
Tak trochę niepozornie się to zaczyna, ale może to i dobrze
http://gamerant.com/the-w...010-phil-43929/
Ciekawy wywiad z Tomaszem Gopem na Eurogamerze, polecam.
Być może W2 będzie grą, która mnie naprawdę obejdzie. Niestety, zdarza się to coraz rzadziej.
Tego pierwszego nie kojarzę. Szkoda, że Powrót Białego Wilka nie wypalił. Obstawiam dwa powody: ograniczenia Aurory (jeszcze wtedy nie mieli tego nowego silnika) bądź brak kasy (jakoś wtedy zaczął się ten kryzys gospodarczy - jesień 2008).
Co do samego W2 - ja chyba kupię kolekcjonerkę.
Dwa pierwsze jakoś niespecjalnie mi się podobały, za to dwa kolejne już dawały posmak tego klimatu, jaki nas czeka.
Ten pierwszy - ok, musi chyba taki zostać, ale za to drugi lepszy byłby w wersji z jakimiś elementami elektronicznymi, vide świetny soundtracki Divinity 2.
Bardzo cieszy mnie flet w 4 kawałku (btw. takim mocno Gothicowym), ale przydałaby się jeszcze może gitara, ale to raczej w 3. A co Wy myślicie?
Zakupiłem nowe CD-Action, gdzie pisali trochę o nowym Wiedźmaku. Jest opis jednego questa (dość standardowy, trzeba rzec, ale podobno wykonanie mistrzowskie); info, że wersja PC będzie wspierać pada Xboksowego (dzięki Ci, cyfrowy Boże!), będą trzy rozdziały + prolog, każdy rozdział będzie miał swoją własną jedną, wielką lokację, nie będzie można wrócić do tych lokacji, które już się przeszło.
Ogólnie nie żałuję decyzji o zamówieniu kolekcjonerki, oj nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum