Poprzedni temat «» Następny temat
NPC SPA dla BG1 i BG2
Autor Wiadomość
Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Podziękowania: 237/100
Wysłany: 2009-06-11, 14:32   NPC SPA dla BG1 i BG2

Aktualna wersja: 1.0

Niektóre z NPC z BG1 zdawały się takie... brudne, ciemne, zmęczone i pomarszczone. To takie passé! Oui, dość takich brudasów! Postanowiłem zafundować naszym przyjaciołom wizytę w ekskluzywnym SPA. Okłady z dyni, oczyszczanie porów i strzyżenie... nie można na nich oszczędzać!

Dodatek delikatnie zmienia portrety z BG1 w obydwóch częściach BG. U niektórych są to zmiany malutkie i ledwo zauważalne, a u niektórych dość duże. Mam nadzieję, że przynajmniej komuś się to spodoba. Oto przykłady tych większych zmian:

Przed: Po:

Jak macie jakieś propozycje zmian, poprawek to zachęcam do proponowania. Może nie są to arcydzieła, aczkolwiek zdaje mi się, że przynajmniej kilka zmian jest ciekawych.
Podziękuj autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Za tę wypowiedź podziękowali:
Illasera Prędka
Marosis 
Skoczek

Podziękowania: 1/2
Wysłany: 2009-06-11, 16:13   

Portrety bardzo fajne, proponowałbym tylko przywrócic znamię,pieprzyk? na portrecie Branwen

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-11, 16:20   

Po pierwsze -> czemu? Jakoś mało upiększa ją ta czarna kropka a w dialogu jej chyba nigdzie jednak nie ma? :P
Po drugie -> fantastycznie, że oceniasz zmiany z moda, którego nie ściągnąłeś.
Cytat:
NPC SPA.zip
Pobierz Plik ściągnięto 0 raz(y) 6,25 MB

Marosis 
Skoczek

Wysłany: 2009-06-11, 17:03   

eh narazie oceniłem tylko te portrety ktore pokazałes zaraz pobiorę reszte, nie musisz sie denerwowac

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-11, 17:12   

Ja się absolutnie nie denerwuje, no ale jednak jak się coś ocenia to można by spojrzeć na całość.

Marosis 
Skoczek

Wysłany: 2009-06-11, 17:14   

juz spojzałem większosc portretow jest o niebo lepsza(widac zes sie papracował człowieku), nie podoba mi sie tylko nowy portret Xana

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-11, 17:26   

Xan prawie w ogóle nie był zmieniany, aczkolwiek staram się na niego coś wymyślić...

Marosis 
Skoczek

Wysłany: 2009-06-11, 17:33   

Xan taki "mroczniejszy" mi sie wydaje

Li 
Przyjaciel Klanu
Lisior

Podziękowania: 35/11
Wysłany: 2009-06-11, 19:19   

Mam mieszane odczucia. Niektóre są tak mało zmienione, że nie rozumiem po co właściwie było to robić? Chyba z nudów. Inne - porażka, na przykład Branwen czy Imoen. Wyglądają strasznie, jakby były grube i do zdjęcia starały się wciągnąć policzki czy w jakikolwiek inny sposób zamaskować ekscesywną wagę. Na pewno zaś podoba mi się ten niemal nieodnowiony Xan i łotrzyca z różowymi włosami. Tak że widzisz, rozrzut jest. Ogólnie nie mam nic do klimatu oryginalnych portretów i takie upiększanie sprawia, że zaczynają wyglądać jak bohaterowie holywoodzkich produkcji - mimo brudu, krwi czy tym podobnych czynników zawsze piękni, gładcy i zalatujący świeżością, z idealnym makijażem i utrwaloną fryzurą.

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-11, 19:30   

Niektórym to odpowiada, niektórym nie. Branwen w oryginale wygląda jak transwestyta po nieprzespanej nocy i tak jak z niektórych nie jestem jakoś bardzo zadowolony, tak akurat wg mnie Branwen wygląda o niebo lepiej. Imoen prawie nic nie zmieniłem, więc wychodzi na to, że cały czas była gruba. Użyj na niej lustrzanego odbicia a sama zobaczysz, że to tylko to. Wg mnie po prostu przy odwrocie wygląda bardziej odpowiednio w stosunku do soundsetu. Co do Alory to raptem tło zmieniłem trochę.
...w każdym razie jak chcesz to zostań przy starych portretach, bo na prawdę nie jestem człowiekiem, który zrobi moda pod każdego, będzie zmuszał by ktoś grał z nimi czy cokolwiek takiego. Jak wolisz np Jaheirę z okiem które wygląda jakby skradła gnijącej pannie młodej i było zupełnie niedopasowane do twarzy... na prawdę nie zmuszam absolutnie nikogo.

Naorden 
Guardian of the last burning candle

Podziękowania: 17/13
Wysłany: 2009-06-11, 20:22   

Mi się tam podobają, a to głównie dlatego, że kolory są ładniejsze :P Lavo, zauważyłam, że do Edwina użyłeś tego samego tła, co w "Bognie mroku" :P

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-11, 20:36   

Dzięki.
Mhm to to samo tło. Trochę przyciemnione oryginalne tło Edwina... A Bogna Mroku to jeden z moich ulubionych portretów, aczkolwiek szkoda, że nie ma większej wersji.

Albatros
Przyjaciel Klanu

Podziękowania: 6/12
Wysłany: 2009-06-11, 21:19   

A ja nie widzę sensu tego moda. Oryginalne portrety są przecież perfekcyjne, a wprowadzone zmiany kosmetyczne. Po co zmieniać coś co jest dobre? Już lepiej spróbować swoich sił w tworzeniu NOWYCH portretów, pasujących klimatem do BG, bo takich ze świecą szukać.

L`f 
Uczeń Gonda

Podziękowania: 288/150
Wysłany: 2009-06-12, 12:54   

Marosis napisał/a:
zaraz pobiorę reszte, nie musisz sie denerwowac

Marosis napisał/a:
juz spojzałem większosc portretow jest o niebo lepsza(widac zes sie papracował człowieku)

Marosis napisał/a:
Dokładnie, wreszcie Branwen nie będzie miała szczeny Tysona, a Jaheira nie wygląda juz jak lekko nadgnita panna

Marosis napisał/a:
Poza tym Albatros, nikt Cię nie zmusza do grania z tym modem, ja od tej pory będe go miał zawsze zainstalowanego.

Marosis napisał/a:
Serio? Ne. ten mod sprawi ze gra bedzie ładniejsza, a jak cos mi sie podoba to tego uzywam.

Chłopie, daj se siana, bo chyba *trochę* przekraczasz cienką granicę między pochwałą a lizusostwem (i to do potęgi - zwłaszcza post w odpowiedzi do Albatrosa). Nie wiem, po co aż tyle wazeliny, jeżeli liczysz na to, że Lava dzięki temu umieści Cię w jakimś modzie, to raczej się pomyliłeś. ;P

Co do modu - jakość przeróbek nie jest zła - ba, nawet całkiem mi się podoba z paroma wyjątkami, ale sama koncepcja upiększania bohaterów, wywalania ich blizn czy innych mankamentów urody mi nie podeszła. Będą wyglądać na superbohaterów, którymi nie powinni być - trochę więcej realizmu by się przydało. Natomiast jeśli ktoś jest estetą do bólu, albo jest antybliznowcem i przeszkadzają mu oryginalne, to niechaj sobie instalnie, byłoby to wtedy nawet wskazane. ;>

Ja jednak - sorry, Lava - zostaję przy starych. ;>

Małe czystki, bo to już przegięcie.
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-06-12, 13:06, w całości zmieniany 1 raz  

Lava Del'Vortel 
Łasiczy Szperacz

Wysłany: 2009-06-12, 13:27   

Ale mojego posta a propos tego, że zależnie co się uważa za perfekcyjne mogłeś zostawić.
A propos moda to jeszcze przecie jest inna opcja a dokładniej to ściągnąć moda i ręcznie podmienić te które się chce z oryginalnymi. Trzeba znać tylko jak się nazywają w BG1 i BG2 niestety to się różni:

BG1:
Duży - XXXG.bmp
Średni - XXXL.bmp
Mały - XXXS.bmp

BG2:
Duży - XXXL.bmp
Średni - XXXM.bmp
Mały - XXXS.bmp

XXX to najczęściej imię konkretnego NPC. W przypadku bardzo długih imion jak Shar Teel jest skracane (ona chyba ma przykładowo SHARTELX.bmp gdzie x to rozmiar)

Co do pochwał -> nie jestem taki łatwy jak się może zdawać ;P

Odpowiedz do tematu