Niektóre z NPC z BG1 zdawały się takie... brudne, ciemne, zmęczone i pomarszczone. To takie passé! Oui, dość takich brudasów! Postanowiłem zafundować naszym przyjaciołom wizytę w ekskluzywnym SPA. Okłady z dyni, oczyszczanie porów i strzyżenie... nie można na nich oszczędzać!
Dodatek delikatnie zmienia portrety z BG1 w obydwóch częściach BG. U niektórych są to zmiany malutkie i ledwo zauważalne, a u niektórych dość duże. Mam nadzieję, że przynajmniej komuś się to spodoba. Oto przykłady tych większych zmian:
Przed: Po:
Jak macie jakieś propozycje zmian, poprawek to zachęcam do proponowania. Może nie są to arcydzieła, aczkolwiek zdaje mi się, że przynajmniej kilka zmian jest ciekawych.
Po pierwsze -> czemu? Jakoś mało upiększa ją ta czarna kropka a w dialogu jej chyba nigdzie jednak nie ma? :P
Po drugie -> fantastycznie, że oceniasz zmiany z moda, którego nie ściągnąłeś.
Wysłany: 2009-06-11, 19:19
Mam mieszane odczucia. Niektóre są tak mało zmienione, że nie rozumiem po co właściwie było to robić? Chyba z nudów. Inne - porażka, na przykład Branwen czy Imoen. Wyglądają strasznie, jakby były grube i do zdjęcia starały się wciągnąć policzki czy w jakikolwiek inny sposób zamaskować ekscesywną wagę. Na pewno zaś podoba mi się ten niemal nieodnowiony Xan i łotrzyca z różowymi włosami. Tak że widzisz, rozrzut jest. Ogólnie nie mam nic do klimatu oryginalnych portretów i takie upiększanie sprawia, że zaczynają wyglądać jak bohaterowie holywoodzkich produkcji - mimo brudu, krwi czy tym podobnych czynników zawsze piękni, gładcy i zalatujący świeżością, z idealnym makijażem i utrwaloną fryzurą.
Niektórym to odpowiada, niektórym nie. Branwen w oryginale wygląda jak transwestyta po nieprzespanej nocy i tak jak z niektórych nie jestem jakoś bardzo zadowolony, tak akurat wg mnie Branwen wygląda o niebo lepiej. Imoen prawie nic nie zmieniłem, więc wychodzi na to, że cały czas była gruba. Użyj na niej lustrzanego odbicia a sama zobaczysz, że to tylko to. Wg mnie po prostu przy odwrocie wygląda bardziej odpowiednio w stosunku do soundsetu. Co do Alory to raptem tło zmieniłem trochę.
...w każdym razie jak chcesz to zostań przy starych portretach, bo na prawdę nie jestem człowiekiem, który zrobi moda pod każdego, będzie zmuszał by ktoś grał z nimi czy cokolwiek takiego. Jak wolisz np Jaheirę z okiem które wygląda jakby skradła gnijącej pannie młodej i było zupełnie niedopasowane do twarzy... na prawdę nie zmuszam absolutnie nikogo.
Dzięki.
Mhm to to samo tło. Trochę przyciemnione oryginalne tło Edwina... A Bogna Mroku to jeden z moich ulubionych portretów, aczkolwiek szkoda, że nie ma większej wersji.
A ja nie widzę sensu tego moda. Oryginalne portrety są przecież perfekcyjne, a wprowadzone zmiany kosmetyczne. Po co zmieniać coś co jest dobre? Już lepiej spróbować swoich sił w tworzeniu NOWYCH portretów, pasujących klimatem do BG, bo takich ze świecą szukać.
juz spojzałem większosc portretow jest o niebo lepsza(widac zes sie papracował człowieku)
Marosis napisał/a:
Dokładnie, wreszcie Branwen nie będzie miała szczeny Tysona, a Jaheira nie wygląda juz jak lekko nadgnita panna
Marosis napisał/a:
Poza tym Albatros, nikt Cię nie zmusza do grania z tym modem, ja od tej pory będe go miał zawsze zainstalowanego.
Marosis napisał/a:
Serio? Ne. ten mod sprawi ze gra bedzie ładniejsza, a jak cos mi sie podoba to tego uzywam.
Chłopie, daj se siana, bo chyba *trochę* przekraczasz cienką granicę między pochwałą a lizusostwem (i to do potęgi - zwłaszcza post w odpowiedzi do Albatrosa). Nie wiem, po co aż tyle wazeliny, jeżeli liczysz na to, że Lava dzięki temu umieści Cię w jakimś modzie, to raczej się pomyliłeś. ;P
Co do modu - jakość przeróbek nie jest zła - ba, nawet całkiem mi się podoba z paroma wyjątkami, ale sama koncepcja upiększania bohaterów, wywalania ich blizn czy innych mankamentów urody mi nie podeszła. Będą wyglądać na superbohaterów, którymi nie powinni być - trochę więcej realizmu by się przydało. Natomiast jeśli ktoś jest estetą do bólu, albo jest antybliznowcem i przeszkadzają mu oryginalne, to niechaj sobie instalnie, byłoby to wtedy nawet wskazane. ;>
Ja jednak - sorry, Lava - zostaję przy starych. ;>
Ale mojego posta a propos tego, że zależnie co się uważa za perfekcyjne mogłeś zostawić.
A propos moda to jeszcze przecie jest inna opcja a dokładniej to ściągnąć moda i ręcznie podmienić te które się chce z oryginalnymi. Trzeba znać tylko jak się nazywają w BG1 i BG2 niestety to się różni:
BG1:
Duży - XXXG.bmp
Średni - XXXL.bmp
Mały - XXXS.bmp
BG2:
Duży - XXXL.bmp
Średni - XXXM.bmp
Mały - XXXS.bmp
XXX to najczęściej imię konkretnego NPC. W przypadku bardzo długih imion jak Shar Teel jest skracane (ona chyba ma przykładowo SHARTELX.bmp gdzie x to rozmiar)
Co do pochwał -> nie jestem taki łatwy jak się może zdawać ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum