Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z uruchomieniem ;)
Autor Wiadomość
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 380
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2009-04-17, 15:13   Problem z uruchomieniem ;)

Zacznę od tego, że po około dwóch latach przerwy postanowiłem ponownie zainstalować W3 i FT. Wszystko się cacy instaluje, żadnych błędów, ale po uruchomieniu zainstalowanej gry ekran robi się ciemny i widać tylko pasek zadań. Nic więcej. Grę mam oryginalną, dzieje się to i na czystej grze i z Frozen Throne. Patch nic nie daje. Jakieś porady? Ktoś miał podobny problem?

Wymagania systemowe są OK, ale mam nowy procesor AMD Sempron, czy może to on sprawiać problem?
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Serafin 

Wiek: 29
Posty: 193
Podziękowania: 11/10
Wysłany: 2009-04-17, 23:30   

A zmień priorytet na wysoki w procesach.

I spaczuj dotę, najnowszy jest chyba 1.20 (ja na nim gram), ale głowy nie dam, poczekajmy na Gawitha, podejrzewam, że będzie wiedział ;)
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 380
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2009-04-18, 07:59   

Seraphe napisał/a:
A zmień priorytet na wysoki w procesach.

Jak?

Tak, jak zakładałem ten wątek to pomyślałem o Gawithu ;)
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
boro 


Wiek: 33
Posty: 541
Podziękowania: 27/24
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2009-04-18, 09:44   

Berg'inyon napisał/a:
Jak?
uruchamiasz gre, minimalizujesz. Wciskasz z klawiatury CTRL+ALT+DELETE. Pokaże ci się menedżer zadań, jesli masz to inaczej, to pokaże ci sie okienko i przezeń musisz wejśc do menedżera zadań.
Przechodzisz do zakładki procesy, tam znajdujesz gre, klikasz nań prawym i w menu kontekstowym wybierasz priorytety.
_________________
Behold the flesh and the power It holds

( °Д°) <You've got to be kidding me...
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 380
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2009-04-18, 13:36   

Nie, niestety to nic nie daje. Jakieś inne pomysły?
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 25
Posty: 589
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2009-04-18, 20:08   

A jak odpalasz RoC to też się to dzieje? Na pierwszy rzut oka wygląda, że masz coś ze sterownikami od karty graficznej...
_________________
You will die!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Berg`inyon 


Wiek: 25
Posty: 380
Podziękowania: 3/24
Skąd: z Podmroku
Wysłany: 2009-04-18, 22:08   

Zainstalowałem najnowsze sterowniki karty graficznej - bez skutku.

Remiq napisał/a:
A jak odpalasz RoC to też się to dzieje?

To samo...
_________________
Chcesz być czymś w życiu, to się ucz, Abyś nie zginął w tłumie; Nauka to potęgi klucz, W tym moc, co więcej umie.
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
Remik 
Asporny, apolityczny i awyznaniowy użytkownik


Wiek: 25
Posty: 589
Podziękowania: 14/30
Wysłany: 2009-04-19, 12:36   

Poszukałem w sieci i tylko trzy pomysły wydają mi się racjonalne do zastosowania w tym przypadku:

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce warcrafta, wybierz właściwości i w ramce Element Docelowy dopisz po spacji -opengl.

2. Spróbuj zmienić w rejestrze wyświetlanie intra.
HKEY_CURRENT_USERSoftwareBlizzard EntertainmentWarcraft IIIMisc-
seenintromovie ustawiasz na 1,
czyli wchodzisz w start--> uruchom---> regedit ---> HKEY_CURRENT_USER ---> Software ---> Blizzard Entertainment---> Warcraft III ---> Misc i w tym pliku zmieniasz wartość seenintromovie na 1.

3. Ten plik jeszcze ci może pomóc (ale jak aktualzujesz windowsa to pewnie go masz).

Jak po jednym z tych sposobów (lub nawet po wszystkich) nic się nie będzie dziać, to proponuję spróbować tu .

A i dodam, że te "sposoby" to odmienne przypadki i działanie, jak i kolejność nie mają znaczenia.

a i ps: zrób kopię zapasową systemu przed działaniem :razz: (nie no, żart)
_________________
You will die!
Podziękuj autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group