Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja BGT - pytania i porady
Autor Wiadomość
Berg`inyon 

Podziękowania: 4/24
Wysłany: 2007-08-13, 17:58   

W BGT nie mam polskich znaków. Czym to załatać? Bardzo nieprzyjemnie się czyta takie teksty :/

Nugrud

Podziękowania: 1/1
Wysłany: 2007-08-13, 18:05   

Zobacz do instrukcji K4thosa, zaraz na samym początku. Punkt 1. Tak, niestety, żeby to dało efekt trzeba przeprowadzić całą, czystą instalację od nowa.
Podziękuj autorowi tego posta

Pavlus 
Przyjaciel Klanu
Erpegozjad

Podziękowania: 30/61
Wysłany: 2007-08-13, 20:42   

wystarczy odpalić p[lik kpzb z foldru bgt i masz znaki
[Dzisiaj 10:37] Cecylio: Potrzeba łopaty do śniegu, by się przekopać przez stosy echii czy szkolnych haremów.

- Nic dodać, nic ująć^^

Fareed

Wysłany: 2007-08-20, 19:20   

Witam wszystkich specow i fanow BG.Rowniez mam problem z instalacja BGT.postepuje wedlug instrukcji, (czysta instalacja obu czesci w osobnych folderach, brak plyty bg w napedzie, wypakowuje BGT do BG II uruchamiam inst gdy po zapytaniu o instalacje komponentu wciskam Y nie pyta mnie o wpisani sciezki BG1 tak jak wyczytalem ze powinno byc, tylko od razu informuje ze nie moze znalezc okreslonego pliku, po czym nastepuje blad instalacji.
wszystkie instalki pochodza ze swiezo zakupionej sagi BG
Prosze o pomoc

Berg`inyon 

Wysłany: 2007-08-20, 19:27   

Haha, miałem podobnie. Sto razy próbowałem zainstalować i nici z tego. ;)
Okazało się, że wpisywałem takie ukośniki: "/", a nie takie: "\". Gdy już to odkryłem było bezproblemowo.
Zobacz dokładnie, chyba, że korzystasz z Win98.

Fareed

Wysłany: 2007-08-20, 19:39   

Problem w tym ze nawet nie mam okazji nic wpisac.naciskam Y enter i potem sama juz leci seria komunikatow w wiekszosci zaczynajaca sie od "nie mozna znalezc pliku....." i wraca mnie do punktu wyjscia. w ogole nie wyskakuje mi pytanie o podanie sciezki...

kozystam z xp a folder directories sa wpisane poprawnie... :hmm:

Berg`inyon 

Wysłany: 2007-08-20, 20:25   

Możliwe, że źle wypakowałeś. Stwórz sobie na pulpicie folder o dowolnej nazwie, np. BGT i wypakuj do niego to, co jest w folderze skompresowanym "BGT104-install". Dostaniesz tam folder o tej samej nazwie. Otwórz go i pliki: "BGT", "Setup-BGT.exe" i "Setup-BGT.tp2" skopiuj i wklej w folderze instalacyjnym BG2. Tym razem powinno pójść dobrze.

Fareed

Wysłany: 2007-08-20, 21:47   

wiem o czym mowisz, mialem tak na poczatku i pojawial sie problem o ktorym pisales pare postow wyzej.potem kopiowalem pliki setup bezposrednio do folderu BGII i pomoglo, tyle ze zatrzymalem sie na moim obecnym problemie...

sprobuje przeinstalowac ale watpie czy to cos da...przegladnalem mase postow dotyczacych instalacji BGT i nigdzie nie znalazlem nic podobnego...

Berg`inyon 

Wysłany: 2007-08-20, 21:59   

Czekaj, czekaj. Jak ostatnio instalowałem BGt, to za 20 mniej więcej razem się udało. Teraz próbuję sobie przypomnieć, co zrobiłem. Jeśli to nie te 2 to nie wiem. Jutro napiszę, a jeśli zdążę to dziś. Pozdro.

Narazie sprubuj zainstalować PoF Kitpack bądź EoU. O ile dobrze pamiętam to po istalacji któregoś z tych modów BGT zainstalowało się pomyślnie.

Fareed

Wysłany: 2007-08-20, 23:56   

ok.dzieki za odp.tyle ze we wszystkich poradnikach radza zainstalowac BGT jak pierwszy lub jeden z pierwszych, wole zeby potem nie bylo jaj.PoF nawet nie ma w zestawie proponowanych modow na plycie, wiec nie sadze zeby bylo potrzebne.mozliwe ze to moje jakies glupie przeoczenie,choc to dziwne, bo robie wszystko tak jak w instrukcjach,poza tym nigdzie nie znalazlem aby ktos inny mial podobny problem...
jakbys na to wpadl (ty lub ktokolwiek) to prosze o pomoc. pozdr

Berg`inyon 

Wysłany: 2007-08-21, 09:13   

Fareed napisał/a:
PoF nawet nie ma w zestawie proponowanych modow na plycie

Jest na 100%. Też kupiłem Sagę i instalowałem PoF z płyty. Przeglądaj uważniej. Zresztą to tylko moja propozycja, wcale nie musi być dobrze po zainstalowaniu.
Jeszcze dzisiaj specjalnie dla ciebie odinstaluję BGT i zainstaluję jeszcze raz. Zobaczymy, co tam nie pasi.

Fareed

Wysłany: 2007-08-21, 11:22   

Faktycznie, jest PoF.patrzylem tylko na dodatki do BG1...Dzieki za poswiecenie czasu, ale chyba wole zebys nie ryzykowal...jeszcze sie cos sknoci i bedzie nas dwoch... ;)

Berg`inyon 

Wysłany: 2007-08-21, 12:00   

Nie sknociło się. I tak musiałem odinstalować(Całe BG2 ;) ), bo mody mi się gryzły. A bgt znów zainstalowałem i wszystko jest ok. Niestety nie wiem, co może powodować twoje problemy.

Fareed

Wysłany: 2007-08-21, 12:42   

trudno, mimo wszystko dzieki. moze ktos inny pomoze? oto w skrocie komunikaty ktore wyswietlaja mi sie przy instalacji:

instalacja komponentu [BGT - rdzen 1.04] Y/N
Y
instalowanie BGT rdzen 1.04
Copying 1 file ...
Copying 1 file ...
Copying 1 file ...
Copying 1 file ...
Copying 1 file ...
Creating 1 directory ...
Copying 1 file ...
Copying and patching 1 file ...
nie mozna odnalezc okreslonego pliku

Tworzenie kopii bezpieczenstwa chittin.key i katalogu override
Copying 1 file ...
Creating 1 directory ...
Copying 1 file ...
FAILURE:
instalacja nie powieodla sie - nie mozna wykryc folderu BG1
Stopping instalation because of error

Bład instalacji [BGT rdzen 1.04] powrot do poprzedniego stanu
Will uninstall 7 files for [setup-BGT.TP2] component 0
-----------------------------------------------------------
Deletuing BiFFs
(potem seria komunikatow) Nie mozna odnalezc pliku - data\...BIF

i na koniec powtorka komunikatu o niepowodzeniu instalacji i jeszcze info :prosze wyslac plik SETUP-BGT.DEBUG do forums.spellholdstudios.net na jakies forum konkretne....

Lord Pawello

Podziękował 1 razy
Wysłany: 2007-08-21, 13:42   

Hmmm, a masz zainstalowane bg1 i bg2 na tej samej partycji? Nie jestem pewien, ale jesli są na różnych to chyba nie da rady zainstalować.

Odpowiedz do tematu